Aron Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 To zależy z jakiego rodzaju skóry są wykonane. Swoje Timberland (granatowy nobuk) traktuję renowatorem do zamszu/nobuku Tarrago. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Trudno powiedzieć jaki to rodzaj skóry. Na stronie jest napisane "skóra naturalna z garbarni klasy LWG Silver". Ma takie jakby fałdki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Może wklej link, albo zdjęcie, będzie łatwiej. Rodzaj skóry można samemu łatwo określić: - gładka i lekko błyszcząca - licowa - posiadająca włoski - zamsz - matowa, w dotyku przypominająca skórkę brzoskwini - nobuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 http://e-timberland.pl/timberland-ek-boat-2-eye-mezczyzni-buty-buty-casual,plec,MM,B,BC,29292845.bhtml Na zdjęciach w powiększeniu widać te "fałdki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 OK, to jest nobuk. http://multirenowacja.pl/renovator-250ml-renowator-pasta-do-zamszu-nubuku.html 08 - miodowy raczej będzie za ciemny i za ostry, pasuje bardziej do żółtych butów TImberland, Twój model jest jaśniejszy 30 - beżowy raczej nie 0 - bezbarwny będzie najbezpieczniejszy Droższe opcje http://multirenowacja.pl/renowator-pasta-do-zamszu-i-nubuku-200ml-saphir-renovetine.html http://multirenowacja.pl/renowator-250ml-do-zamszu-nubuku-saphir-medaille-d-or.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Ulubione przez wiele osób na forum (w tym przeze mnie) buty żeglarskie mają być passé a ich użycie ograniczone do zastosowań stricte żeglarskich według autora artykułu "Boat shoes belong in a frat house — here's what you should wear instead." w Business Insider: http://www.businessinsider.com/what-to-wear-instead-of-boat-shoes-2016-3 (...)Let's face it — boat shoes are for kids. After you graduate college, the only place they should be worn is on the deck of ship. They unintentionally give off a youthful vibe that you probably don't want to portray all summer long. The problem comes when they're your "default" summer shoes that go with everything and can slot into pretty much every outfit. You might never venture far from their perennial comfort — but you should. (...) Co myślicie o takim podejściu do butów żeglarskich? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Trochę przesadne i snobistyczne podejście. Ja traktuję boat shoes jako alternatywę dla adidasów - idealne na spacer do lasu, spacer z psem po parku, na rower. Najlepiej grają w połączeniu z krótkimi spodenkami i koszulką polo. Normalnie wolę loafersy lub mocksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Podejście bardzo dziecinne autora tego wpisu na BI. Sam żegluje i noszę je na łódce ale buty żeglarskie nadają się jak najbardziej na lądzie. Pastelowe chinosy i boat shoes to kwintesencja stylu preppy w boarding school i college'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Drodzy, poluję na Sebago Docksides. Czy znacie może jakiś sklep który robi jakieś przeceny na te buty? Bo 590 zł za boat shoes to wg. mnie trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Drodzy, poluję na Sebago Docksides. Czy znacie może jakiś sklep który robi jakieś przeceny na te buty? Bo 590 zł za boat shoes to wg. mnie trochę za dużo. Ja swoje "upolowałem" na zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Ja jestem b zadowolony z kupionych u Herringa - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=5712 Udało mi się kupić za 50% ceny na wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Ja jestem b zadowolony z kupionych u Herringa - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=5712 Udało mi się kupić za 50% ceny na wyprzedaży. Ja swoje "upolowałem" na zalando. Chłopaki, a pamiętacie w jakim okresie były te przeceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Herring Shoes robi wyprzedaże dwa razy w roku - pod koniec lata i w okolicach nowego roku. Oprócz tego przez cały rok przeceniane są pojedyńcze pary. Trzeba po prostu trzymać rękę na pulsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Chłopaki, a pamiętacie w jakim okresie były te przeceny? Nie pamiętam, ale od czego zakładka "moje zamówienia": 25.06.2014, cena- 329 zł. To te: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1394-buty-%C5%BCeglarskie-boat-shoes/?view=findpost&p=165206 Zdania w międzyczasie nie zmieniłem: świetne buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Tak jak pisał Zając Poziomka - kupione w trakcie wyprzedaży letniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Na Asosie trafiają się dość często mocno przecenione boaty od Sperry i Sebago. Ja swoje kupowałem tam po 250 -300 zł. Aktualnie na przecenie jest niestety tylko taki trochę udziwniony mix: http://www.asos.com/sperry/sperry-lug-sole-3-eye-boat-shoes/prod/pgeproduct.aspx?iid=5624530&clr=Brown&SearchQuery=sperry&pgesize=2&pge=0&totalstyles=2&gridsize=3&gridrow=1&gridcolumn=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Drodzy, poluję na Sebago Docksides. Czy znacie może jakiś sklep który robi jakieś przeceny na te buty? Bo 590 zł za boat shoes to wg. mnie trochę za dużo. Dzisiaj w poznańskim "tikeju" (Malta) pojawiło się kilka sztuk Sebago Docksides w cenie bodajże 159 albo 169 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Dzięki. W niedzielę odwiedzę warszawski sklep i zobaczę czy też coś mają. Choć poluję na klasyczne brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Dzięki. W niedzielę odwiedzę warszawski sklep i zobaczę czy też coś mają. Choć poluję na klasyczne brązowe. Może nie widać, ale one są brązowe (tak z grubsza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roso Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 A czy miał ktoś z Was do czynienia z boat shoes marki Gaastra ? Widziałem takie dziś w TKMaxx i zastanawiam się czy nie kupić.(169,99 PLN) https://drive.google.com/file/d/0B0UaIDvdNQowaEh2QmNkemxkZ0E/view?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Za taką kasę buty żeglarskie można brać w ciemno, o ile to prawdziwe buty żeglarskie czyli w całości ze skóry naturalnej, wierzch i wyściółka, wkładka również ma być skórzana, a gumowa podeszwa przyszyta. Sprawdź skład, potem czy szew od spodu podeszwy jest w kanale, czy gdzieś nie poszedł krzywo i jak but Ci się podoba, skóra, wykończenie, rzemyki wyglądają OK to można kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 A czy miał ktoś z Was do czynienia z boat shoes marki Gaastra ? Widziałem takie dziś w TKMaxx i zastanawiam się czy nie kupić.(169,99 PLN) https://drive.google.com/file/d/0B0UaIDvdNQowaEh2QmNkemxkZ0E/view?usp=sharing Jeszcze ze 2 kolory i prawe jak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roso Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Za taką kasę buty żeglarskie można brać w ciemno, o ile to prawdziwe buty żeglarskie czyli w całości ze skóry naturalnej, wierzch i wyściółka, wkładka również ma być skórzana, a gumowa podeszwa przyszyta. Sprawdź skład, potem czy szew od spodu podeszwy jest w kanale, czy gdzieś nie poszedł krzywo i jak but Ci się podoba, skóra, wykończenie, rzemyki wyglądają OK to można kupować. Zarówno wierch jak i wyściółka ze skóry naturalnej. Podeszwa gumowa, przyszyta. Skóra taka trochę cienka, ale zastanawiam się właśnie, czy to nie jest właśnie domena boat shoes. Są do tego bardzo wygodne. W tej cenie jedyna alternatywa to Tribago z Decathlonu. Dwie rzeczy mnie powstrzymały: nieznana marka (choć z tego co teraz czytam specjalizuje się w odzieży żeglarskiej) oraz kolory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Czy wasze boat shoes też was obcierają? Moje są ze skóry licowej (od razu mówię, że nie są to najdroższe buty) i przez cały tamten sezon mnie obcierały a to na achillesie a to na małym palcu. Zastanawiam się czy jest to związane z jakością butów czy może z winy moich stóp ponieważ nie pierwszy raz mam ten problem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Ja mam 3 pary Timberlanda, każdy model inaczej robiony (i każdy w innym rozmiarze 43,5; 44; 44,5). Żaden nie obciera, wygodne jak kapciuszki. No, ale Timberland ma bardzo miękką skórę. Boat shoes Timberlanda można kupić na promocji za 200-kilkadziesiąt złotych. Obserwuj często stronę Timberlanda jak chcesz tanio kupić. Noszę do nich skarpetki - stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi