musa19 Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Do tego przecenionego modelu powinni dać pastę Mid Brown - chyba, że faktycznie kolor skóry różni się w poszczególnych egzemplarzach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Moje Sebago na początku mnie dość mocno poobcierały, ale teraz jest już ok, nawet ciut za bardzo się rozeszły. Na szczęście rzemień jest w jednym kawałku, więc nie ma problemu, żeby ciaśniej zawiązać but. Mam też budżetowe Stormy z Allegro i porównując je do Sebago muszę przyznać, że te pierwsze są wygodniejsze - przez "papierowość" skóry są wygodniejsze oraz lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uke Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Sprawdziłem pastę, dark brown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster AT Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Ja również do takich samych butów dostałem pastę ciemny brąz. Pewnie Herring wie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Trafiają się w TK Maxx. Kiedyś był sklep na Mysiej 3, nie wiem czy nadal istnieje? Na Mysiej 3 niestety już nie ma Sperry. Zostaje TKMaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Czy rozmiarówka Sebago i Sperry top-sider jest porównywalna do Timberland? Blekit napisał wyżej, że zamówił taki sam rozmiar jak innych butów, ale w moim przypadku to się chyba nie sprawdzi. Nie chcę butów na styk. Mam żeglarskie buty Timberland w rozmiarze 8US (7,5UK) i zastanawiam się, czy w przypadku pozostałych firm też taki rozmiar może być dobry. Co ciekawe Sebago rozmiar 8US określa jako 41,5, a Sperry jako 40,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Mam boat shoes zarówno Sebago (Docksides) jak i Timberlanda (Earthkeepers), w tym samym rozmiarze (12US), są porównywalne na długość, choć Timberlandy są wyższe w podbiciu (dla mnie trochę zbyt wysokie). Warto przy tym pamiętać ze względu na amerykańską proweniencję, że oni mają w ramach rozmiarówki także szerokość. Moje obie pary są 12M, czyli średniej szerokości, w tym zakresie Timberlandy są nieco szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Z mojego długiego doświadczenia z butami od Sebago wynika, że one bardzo szybko z butów "na styk" robią się luźne, dlatego nie polecam kupowania obuwia większego niż dobrze dopasowane - co oczywiście nie oznacza tego samego, co za ciasne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Też miałem taką nadzieję odnośnie penny loafers Sebago, butów na wyraźnie niższe niż moje podbicie. Niestety za ciasne buty pod dwóch latach noszenia nie rozciągnęły się ani na jotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Moje dwie pary boat shoes od Sebago ani odrobinę się nie rozciągnęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 No moje rozciągnąć też się nie rozciągnęły - ale w miejscach, w których były "opięte" zrobiły się wygodnie dopasowane i miękkie. Dodam tylko, że wszystkie moje buty żeglarskie (no może poza jedną parą Rockportów, które, jak dla mnie, są żeglarskie jedynie z nazwy) moczą się obficie w słonej wodzie, leżakują w błocku, itp. - może to jest przyczyna? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamd Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Szukam Sebago Docksides, kolor ciemny brąz i ciemna podeszwa, nie ma ich na Zalando, Sarenzie, Ebay'ui Amazonie (nie licząć sprzedawców z USA, bo doliczając cło i przesyłkę, cena to 700zł). Wiecie może gdzie mógłbym jeszcze poszukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Są tutaj, niestety nawet z kodem rabatowym wyjdzie ci 582 zł. http://www.spartoo.pl/Sebago-DOCKSIDES-x19040.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Sperry top-sider ma podobne, może Cię zainteresują: https://www.zalando.pl/sperry-top-sider-pantofle-brazowy-sp112a001-703.html Ewentualnie Timberland, które mi się osobiście podobają. Kolor tylko niezupełnie brązowy: http://e-timberland.pl/timberland-heritage-boat-2-eye-mezczyzni-buty-buty-casual,plec,MM,B,BC,15760940.bhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamd Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 White Haven@ Super, wielkie dzięki za link, nie znałem tej strony. Liczyłem się z ceną 550zł~ więc jak najbardziej mi odpowiada. Aron@ Dzięki za propozycje, nawet zastanawiałem się nad tymi Timberlandami, ale z tego co czytałem, to za 500-600 lepiej szukać Sebago niż Sperry/Timberland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Co sądzicie o tych butach jako o pierwszych boat shoes (chodzi mi o kolor jak i cene): http://e-timberland.pl/timberland-ek-boat-2-eye-mezczyzni-buty-buty-casual,plec,MM,B,BC,29292845.bhtml Z czym da się ten kolor połączyć + jakie specyfiki trzeba kupić do pielęgnacji. Obawiam się też o tą białą podeszwę, że będzie szybko robiła się brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Co sądzicie o tych butach jako o pierwszych boat shoes (chodzi mi o kolor jak i cene): http://e-timberland.pl/timberland-ek-boat-2-eye-mezczyzni-buty-buty-casual,plec,MM,B,BC,29292845.bhtml Z czym da się ten kolor połączyć + jakie specyfiki trzeba kupić do pielęgnacji. Obawiam się też o tą białą podeszwę, że będzie szybko robiła się brudna. Skórę możesz zabezpieczyć nanoprotectorem, a do białej podeszwy są odpowiednie środki. A może nanoprotector to chwyci. Nie wiem. Wyślij zapytanie do multirenowacja.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Skórę możesz zabezpieczyć nanoprotectorem, a do białej podeszwy są odpowiednie środki. A może nanoprotector to chwyci. Nie wiem. Wyślij zapytanie do multirenowacja.pl Bardziej mi chodzi o opinie o tym kolorze i podeszwie jak na pierwsze boat shoes Możliwość łączenia ich z jakimi kolorami spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Jeansy będą pasować choć one do szortów bardziej pasują. Wpisz w google, wybierz obrazy i zobacz co ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Bardziej mi chodzi o opinie o tym kolorze i podeszwie jak na pierwsze boat shoes Możliwość łączenia ich z jakimi kolorami spodni. Mi tam one, jak każde inne ścięte zbytnio w stronę przodu, się nie podobają. Co do podeszwy to biała, jakby klasycznie ? Przetrzesz gumę gąbką/szmatką z płynem do naczyń, i wygląda jak nowa, wielkiej filozofii tu nie ma... Pastelowy kolor, pasuje do innych pastelowych...z białym, kremowym, niebieskim, bordowym...będzie git. Moje pierwsze jak na razie boaty: http://www.decathlon.pl/buty-eglarskie-cr500--id_8242623.html Cena przyzwoita, trzymają się dobrze, raz na jakiś czas aplikuje olej do skór, kupiony przy okazji torby Jak się rozklekocą to zainwestuje w coś lepszego... Podoba mi się ten typ obuwia na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 16 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2015 Warto dopłacać do boat shoes Gant: http://www.mivo.pl/product-pol-14116-Prince-Brazowe-Skorzane-Mokasyny-Meskie-10671627-G45.html, czy lepiej wziąć tanie no-name, np.: http://www.spartoo.pl/Casual-Attitude-REVORO-x176675.php (z rabatem 165 zł)? Na zdjęciach oba powyższe modele wydają się zgrabniejsze niż wyżej linkowane buty z Decathlonu. Swoją drogą ciekawe, czy szwy w podeszwie to imitacja... Sperry, Sebago ani Timberlandów w kolorze brązowym poniżej ~350 zł w polskich sklepach internetowych nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 19 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2015 Cmon,w złotych tarasach i w factory piaseczno widziałem dostępny ten model, za podobną cenę ( w outlecie nawet za niższa),podejdź do najbliższego sklepu ta oferta na stronie to nie jest jakaś mega okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 22 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2015 Czy z waszych obserwacji buty żeglarskie Sebago i Sperry pojawiają się w TK Maxx tylko na wiosne/latem? Czy można je też dorwać na jesieni/zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Warto dopłacać do boat shoes Gant: http://www.mivo.pl/product-pol-14116-Prince-Brazowe-Skorzane-Mokasyny-Meskie-10671627-G45.html, czy lepiej wziąć tanie no-name, np.: http://www.spartoo.pl/Casual-Attitude-REVORO-x176675.php (z rabatem 165 zł)? Na zdjęciach oba powyższe modele wydają się zgrabniejsze niż wyżej linkowane buty z Decathlonu. Swoją drogą ciekawe, czy szwy w podeszwie to imitacja... Update po zakupie: w rzeczywistości buty z Decathlonu wyglądają jeszcze gorzej niż na zdjęciach (za szerokie, kwadratowe i masywne). Natomiast te ze Spartoo są bardzo ładne - zobaczymy ile wytrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Jakimi specyfikami pielęgnujecie swoje buty żeglarskie (z timberlanda, a moze tez sperry)? Szczególnie po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi