Miro Napisano 15 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Dnia 12.10.2016 o 15:24, werter napisał: Będzie podwójnie ciepło z Harris Tweedem @werter, jak oceniasz jakość, szczególnie tego w kratkę? Bo planuję kupić od nich podobny. Mam już kaszkiety od Sterkowskiego i kapelusz lniany - są OK - ale z Harris Tweedu od nich jeszcze nie "macałem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Nie mam większych uwag co do jakości zarówno materiału jak i wykonania. Pewnie dopiero po jakimś czasie użytkowania będzie można powiedzieć coś więcej. Jeśli chodzi o porównanie to koledzy z pracy maja kaszkiety od Millera. Organoleptycznie nie zauważyłem różnic. Pytałem tez na miejscu o żródło materiału. Nie chcieli się przyznać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Dwa sezony jesienno-zimowe przechodziłem już w tym kaszkiecie Sterkowskiego i nie mam żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Ja macałem (kupiłem, oddałem Tacie, bo mu się podobał) - szary HT w jodełkę bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Jak to nie chcieli się przyznać, jeśli chodzi o źródło materiału? Z tego, co wiem, wszystkie Harris Tweedy pochodzą w kilku wysp Hebrydów Zewnętrznych. A ja wam powiem, że ceny kaszkietów i innych produktów oferowane przez niektórych "forumowych" producentów są zdecydowanie za wysokie (stosunek jakość/cena) w porównaniu do większych producentów, takich jak Sterkowski. Ci więksi mogą produkować taniej, w większym wyborze i co najmniej w tak samo wysokiej jakości. Ci "forumowi" kolei ciągną na swoistym "snobizmie", modzie na małe manufaktury (choć produkty bywają robione w Chinach czy we Włoszech) i bardzo inteligentnym, wręcz chytrym marketingu (co prawda czasem na ciekawych, nietypowych modelach), Oczywiście nie generalizuję, lecz często tak bywa. Ja to ostatnio szczególnie widzę na przykładzie kaszkietów, krawatów, kapeluszy, niektórych koszul itd. PS. O koszulach napiszę w innym miejscu, planuję też recenzję porównawczą. PS2. Jak kupię kaszkiet H. Tweed Sterkowskiego, to też go porównam z posiadanym przeze mnie od Milera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 @Miro, a więc co, znów jazda na Milera? Dacie mu prowadzić samodzielną politykę sprzedażową czy zawsze jak znajdziecie coś tańszego to go zbesztacie? Kupuj jak chcesz, jak nie to nie. Proste jak ru.. Czego jeszcze nie rozumiesz? Wskaż czytelnikom forum linki do lepszych, piękniejszych rzeczy, ale nie deprecjonuj tego sprzedawcy. Sam do tej pory kupiłem u niego prawie nic i zwisa mi kalafonem za ile co sprzedaje. Bo mogę kupić gdzie indziej. Na całym świecie. Będzie taniej i lepiej kupię, nie pierdoląc wokoło jaki deal roku zrobiłem. Był moment, że też mnie wkurzał. Wiem, że język jego promo może wkurw.. ale to nie powód NISZCZENIA jego marki. Więcej luzu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 @TomiW01 to po sobocie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Kolego, ja nikogo nie niszczę i jestem spokojny. Język T. Milera b. doceniam (i pod względem stylistycznym, i pod względem "skutecznościowym"). I kupuję u niego, ostatnio dwie teczki, które uważam za świetne, czemu dawałem wyraz w jego wątku. Jego kaszkiet też uważam za bardzo dobry, Ja tylko zwracam uwagę na niektóre aspekty, porównując sprzedawców "forumowych" z innymi oraz wyrażając swoją opinię na temat cen oraz marketingu oraz wyczucia rynku. Jak konsument mam prawo to robić, dopóki nikogo nie obrażam ani nie używam wulgarnego języka. To Forum służy też wymianie konsumenckich opinii, gdyby każdy sobie kupował, co chciał i nie analizował, nie oceniał tych zakupów - to ponad połowę wątków Forum należałoby usunąć. Przecież w różnych wątkach opiniuje się różne marki, twierdząc ,że są tanie czy drogie w stosunku do innych - to normalna analiza porównawcza, nie wiem, dlaczego marki "forumowe" mają być wyłączone z tego procesu. Ja wyrażam tylko swoją opinię, z żadną marką nie jestem związany. Linku nie wskazałem, ale napisałem, jakie np. okrycia głowy mają wg mnie lepszy stosunek jakości do ceny. Poza tym moje uwagi były zbyt ogólne i zbiorcze, by mogły być uznane za konkretny atak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 @TomiW01, proszę o panowanie nad językiem! Nie czepiam się treści, ale forma pozostawia wiele do życzenia! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Witam, Od lat chodzę w kapeluszach i nie ukrywam jest problem z ich dostępnością w sklepach stacjonarnych, zdecydowałem się zatem na zakup w firmie witleather. Czytając niektóre opinie na Państwa forum miałem mieszane uczucia, zaryzykowałem - i powiem szczerze jestem zadowolony. Najnowszy nabytek w załączeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Całkiem ładny. Wełniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 tak z wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Prosiłeś o zwężanie ronda? Bo jest przyjemnie wąskie, widać porzucili częściowo kowbojską stylistykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 O nic nie prosiłem. Wybrałem model : http://witleather.pl/132,kapelusz-trilby.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeff Costello Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Dzisiaj otrzymałem fedorę z Polkapu (Florentino), a mając już fedorę z Witleather (model Triple) pozwolę sobie napisać kilka słów na temat obydwu. Otóż jeśli chodzi o materiał (włos króliczy) to z pozoru jest taki sam, jednak trzymając obydwa kapelusze w rękach jest wyczuwalna różnica na korzyść Polkapu. Kapelusz Witleathera jest cieńszy i bardzo łatwo się odkształca. Na korzyść fedory z Polkapu: jest zdecydowanie lepiej wykończona, ma lepszej jakości podszewkę i taśmę rypsową, logo firmy jest ładnie namalowane na podszewce, w przeciwieństwie do fedory Witleathera, gdzie do podszewki jest przyklejona naklejka. Obydwie moje fedory mają 5 cm ronda, jednak główka w kapeluszu Polkapu jest zdecydowanie niższa (na oko nawet 2 cm) i lepiej wyprofilowana. Ogromnym plusem fedory Polkapu jest rondo, które z przodu można nosić zagięte do dołu lub do góry, gdzie w fedorze Witleathera nie ma takiej możliwości. Fedora Triple z Witleathera kosztowała mnie około 200,00 zł, a Folrentino z Polkapu około 275,00 zł, jednak na pewno następny kapelusz także kupię z Polkapu. P.S. Kolor czarny z palety Polkapu to na 100% 1320D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Także posiadam kilka kapeluszy z Polkapu - jestem zadowolony, lecz jak dla mnie witleather - porównywalna jakość w znacznie niższej cenie. Posiadacie może jakieś adresy sklepów stacjonarnych w Warszawie gdzie można zakupić kapelusz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Mam kolejne pytanie, gdzie kupię taki kapelusz jak na załączonym zdjęciu? Bardzo oryginalny fason, co o nim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 (edytowane) Wariacja na klasyczny porkpie. Można znależc np. tu:http://www.hatsandcaps.co.uk/christys-hats-monk-pork-pie-hat-grey-p130343/ Edytowane 21 Październik 2016 przez Nowoanglik Ed: Według mnie najlepszy kolor to jasnoszary (light grey) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Dziękuje, bardzo podobny do tego którego szukam, w ogóle bardzo ciekawy sklep internetowy - mega wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Jakość Christys Hats jest pierwszorzędna i teraz okazja, bo funt tani jak barszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Poproszę syna o pomoc, języka nie znam. Jak dojdzie, pochwalę się na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Dzień dobry, 24.11. popełniłem mail do Polkapu, nikt nie raczył odpowiedzieć. Czy to normalna praktyka w tej firmie? Jak się z nimi kontaktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 Tak, ten mail na ich stronie jest tam tylko dla jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 To nic, ja się kiedyś dodzwoniłem ale byłem kilkukrotnie przekierowywany, ostatecznie udało się trafić na odpowiednią osobę, niestety nie znała odpowiedzi na moje pytanie. Miła Pani prosiła abym podał jej swój nr telefonu i ona po ustaleniach oddzwoni. Czekam już chyba rok na ten telefon 😉. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DawidM Napisano 10 Styczeń 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2017 W ostatnią sobotę udało mi się odwiedzić sklep stacjonarny w Skoczowie przy fabryce Polkap. Udało mi się zdobyć numer telefonu do Pani sprzedającej kilka dni wcześniej i pani w sobotę po święcie 3 Króli praktycznie specjalnie dla mnie otworzyła.(Mam 150 km do Skoczowa i nie chciałem jechać "na darmo"). Zakupiłem 3 fedory, a przymierzałem chyba 2 godziny. 2 x dagmar szara i brązowa w cenie 155 zł sztuka! Kupiłem jeszcze model granatowy 2 kategorii z troszkę gorszym wykończeniem włosa w cenie 110 złotych (cena nie do pobicia jak za włos króliczy). Pani bardzo fachowo doradza jeśli chodzi o to jak dana osoba wygląda w kapeluszu. Wyszliśmy również na zewnątrz z lustrem, aby porównywać w świetle dziennym. Pytałem o Homburg, ale nie było. Kilka modeli było bardzo interesujących. Mieli również kapelusze sygnowane dla Pierre Cardin w cenie 250/300 zł oraz jeszcze inne firmy, nie pamiętam jakiej w cenie 200/250. Poza tym kiosk niestety wygląda tragicznie, było bardzo zimno, około 0 stopni w środku, wiec zmarzłem, ale kogoś kto jedzie specjalnie kawał drogi, chyba to nie odstraszy. Pani opowiedziała mi że starała się aby ceny w sklepie były outletowe aby ludzie (Skoczowianie i pracownicy mogli się tanio zaopatrywać), ale podobno ma się to zmienić. Obok jest drugi identyczny kiosk, chyba MES? Nie zajrzałem już do niego, ponieważ 3 sztuki na raz to i tak dużo. 3 sklep jest w centrum (Witleather). Dodam tylko że zakupu przez internet nie da się absolutnie porównać z przymierzaniem kapeluszy w sklepie.Jest to swoisty rytuał, traktuję go jak największe święto. Potem wyjście pierwszy raz w nowym kapeluszu i ten dreszczyk emocji, kiedy wiesz że praktycznie każdy zwraca uwagę na Ciebie. W szczególności starsze panie, które pamiętają jeszcze eleganckich panów w kapeluszach uśmiechają się (czasem zagadują - szok). Z czasem oczywiście to przechodzi kiedy człowiek się oswaja z nowym nabytkiem i czuje w nim pewnie. Wtedy kapelusz przyrasta do Ciebie i wychodząc bez niego w płaszczu lub garniturze, czujesz się jak gówniarz przynajmniej ja tak mam. Kapelusz to odskocznia Pozdrawiam wszystkich kapeluszników. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi