Stormont Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Mateuszu, akurat powiedzenie "bliższa ciału koszula niż suknia" nie wzięło się znikąd i w mojej skromnej opinii należy tę część ubioru traktować jak bieliznę. Nawet gdybym miał tak "korzystne predyspozycje" czułbym się bardzo nieswojo nosząc koszulę czy choćby t-shirt dwa dni z rzędu. No chyba, że tak wyszło, że akurat nocowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 O, to to to! Czasy studenckie mi bliskie, bo niedawno się dla mnie skończyły, a siedzenie w biurze nocami jeszcze niedawno było normą Teraz już powroty do rodziny wieczorem bezdyskusyjnie wygrywają, a co za tym idzie, dostęp do garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Coś w temacie prasowania ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 i moje spodnie RTW nigdy nie byly lepiej wyprasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Czy mógłbym prosić o rekomendację pralni w Warszawie/Białymstoku, zajmującej się czyszczeniem/renowacją skór? Chciałbym oddać kurtkę skórzaną do odświeżenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jestem gibonem Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Czy stosowanie twardej wody przy pielęgnacji koszuli może spowodować że będzie żółknąć jak wnętrze czajnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Kupilem letnie spodnie lniano-bawełniane. Producent zaleca pranie chemiczne. Ponieważ są bardzo jasne prawdopodobnie konieczne będzie bardzo częste pranie. Delikatny program w pralce wchodzi w grę, czy muszę zostać stałym klientem pralni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 Przy takim składzie materiału, delikatny program plus specjalna siateczka do, której schowasz spodnie, nie dodałbym płynu do płukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Wie ktoś może czym usunąć ze skóry ślady po popiele ? W trakcie imprezy trochę popiołu z fajek spadło mi na skórzany fotel i zostały takie pozostałości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Wygląda bardziej na wypalone żarem z papierosa, niż ubrudzone popiołem... Udało mi się coś podobnego usunąć bardzo delikatnie i długo pocierając ostrą stroną wilgotnego kuchennego zmywaka (już trochę zużytego) z kilkoma kroplami płynu do mycia naczyń. Potem zapolerowałem bezbarwnym Pommadierem. Po mniej więcej tygodniu normalnego użytkowania kanapy śladów zbrodni brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Czy stosowanie twardej wody przy pielęgnacji koszuli może spowodować że będzie żółknąć jak wnętrze czajnika? Twarda woda nie powinna mieć żadnego wpływu na żółknięcie koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Jak prac prać lnianą (100%) marynarkę bez podszewki? stosować zwykły proszek i płyn do płukania? można ją prasować bez obaw o zniekształcenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Jedna z moich koszul zżółkła (praktycznie cała - chyba po ktorymś praniu ją trafiło, możliwe że zafarbowała). Da się coś takiego jeszcze uratować? Dodam, że koszula nie jest jednolicie biała tylko w szaro-białą kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Mydło do plam Dr. Beckmann. Zmoczyć koszulę, namydlić całą, lekko potrzeć, poczekać 5-10minut i do pralki. Mi w przypadku lnianej białej koszuli w kratkę pomogło. Dorzuciłem jeszcze profilaktycznie saszetkę vanisha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Jak prac prać lnianą (100%) marynarkę bez podszewki? stosować zwykły proszek i płyn do płukania? można ją prasować bez obaw o zniekształcenia? Najlepiej według wskazań producenta. Ja swoją piorę "ręcznie" (w pralce), w płynie do prania, nie odwirowuję, po wyschnięciu prasuję. Z tym, że prasowania nie pamiętam, to było dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 dziękuję Mosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 8 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2015 Czy ktoś wie jaki skład ma apretura, oferowana w niektórych pralniach i jak wpływa na oddychalność tkanin? Chcę oddać do 5 asec lnianą marynarkę bez podszewki i zastanawiam się, czy pokrycie apreturą to dobry pomysł w przypadku letniej odzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 8 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2015 W mojej ocenie apretura to zawsze zły pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 gdyż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Panowie, czeka mnie zakup nowej pralki. Pytanie, czy znajdę na rynku taką bardziej przyjazną praniu koszul ? Macie w tym zakresie jakieś doświadczenie, znacie pralki z ciekawymi i skutecznymi programami do prania koszul, czy to tylko kwestia zmniejszenia wirowania lub jego całkowitego wyłączenia podczas prania i jest to jedyna w miarę skuteczna metoda, pozwalająca wydłużyć żywotność koszuli i ułatwić ich późniejsze prasowanie ? Apropo prasowania - możecie polecić generator pary z obecnie dostępnych na rynku (celuję raczej w nowy model a nie używany) z najlepszym stosunkiem jakość/cena w budżecie max 1000 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 gdyż? W mojej ocenie ogranicza oddychalność tkanin i skraca żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Ostatnio ktoś mi polecił trójchloroetylen to usuwania nieorganicznych plam, i naprawdę polecam, usunąłem plamę z kleju bez żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Ostatnio ktoś mi polecił trójchloroetylen to usuwania nieorganicznych plam, i naprawdę polecam, usunąłem plamę z kleju bez żadnego problemu. Na pewno skuteczny, tak jak na polach boju I Wojny Światowej "pacz": fosgen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi