adaś1234 Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Jak jest zrozmiarówką Loake? BERWICKI noszę wszystkie 44, gordony 43. Znalazłem ładne w bardzo dobrej cenie tylko mam problem z wyborem rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 @adaś1234 Z tego co piszą posiadacze to rozmiarowo raczej bliżej im do G&B niż Loake (43). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 Dzisiaj dostałem Bosworthy, pierwszy raz na żywo zobaczyłem . i moja uwaga: żadne zdjęcie znalezione w necie nie pokazuje prawdziwych kolorów tego buta.. Na wszystkich zdjęciach dwa odcienie brązu wydają sie dosc mocno odróżniać . W rzeczywistości to jest prawie ten sam brąz , albo nawet ten sam . Wrażenie innego tonu nadaje groszkowanie części skory. Na żywo but wydaje się prawie jednolicie brązowy. . Nie jest aż tak ozdobny jak na fotografiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Czy ktos moze porownac kopyta w Bosworthach i Tauntonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Ja mogę bo 1 tydzień temu mierzyłem Taunton 7.5 i 6.5 ( 7 nie było) a teraz mam 7 bosworth i Funnelweb ( claridge). 026 (Taunton ) jest wyraźnie szersze,w 7.5 stopa mi zdrowo latała. A 7.5 claridge było w miarę dobre. ( ale w heston , z zamkniętą przyszwą) . 6.5 Taunton już było za małe. Obecnie kupiłem bosworth 7 i jest ok , ale wąsko, do rozbicia, chodziłem wczoraj 2 godziny i było ok. Ja mam bardzo szeroką stopę, butów z zamknietą przyszwą nie mogę dobrać, a 026 chyba by pasowało. Jak masz wąską stopę to 026 moze ci trochę latać luzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Mam tauntony 8uk i sa dobre i ba dlugosc i na szerokosc. Zastanawiam sie czy 8uk w kopycie claridge tez bedzie komfortowe jesli chodzi o tegoac. Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 U mnie wyglądałoby to tak: Taunton ( otwarta przyszwa jest ok ) bosworth ( claridge otwarta przyszwa ) jest ok trochę ciaśniej), Funnelweb (claridge zamknięta przyszwa) za wąskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Loake Chester, UK 8- http://www.ebay.co.uk/itm/loake-chester-1880-size-8-/192084724422?hash=item2cb9244ac6:g:7~IAAOSwImRYhIUU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 @profumo mozesz wrzucic zdjecia bosworthow tu lub do watku jbmdns? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 28 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2017 Mogę jutro . Ale nie wiem dlaczego ale zdjęcia bardzo zwiększają kontrast między dwoma skórami. Ja nie poznaje tych butów na zdjęciach. W naturze wyglądają na jeden kolor ale z różna strukturą ( gładka i groszkowa) . Ładniejsze niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Tutaj widać że ta groszkowa skóra moze nawet wyglądać jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 a tu powtórzę zdjęcie kolegi Wincenta ( obróciłem, mam nadzieję ,że mi wybaczy) i zastanawiam się czy nie ma przypadkiem różnych wersji Boswortha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 A tu porównanie z siostrzanym modelem Funnelweb ( claridge7) widac , że tu już są dwa odcienie skóry. Ale można użyć tego samego kremu 34 żeby zmniejszyć kontrast. ( ja miałem taki zamiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 @Profumo, dziekuje za zdjecia. Ja nie widze roznic kolorow na swoim ekranie w przypadku Bosworthow. Bardzo ladne buty. Juz wiem ze musze je kupic. Czy sklep loake (la premier) organizuje jakies wyprzedaze czy moge o tym zapomniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 czarno to widzę. Ja swoje upolowałem w UK , ostatnia para. Ale warto przeczesywać ebay.co.uk. Ostatnio było kilka z niewielkimi wadami po 170 funtów z wysyłką . Szcześliwie nie było mojego rozmiaru 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Bosworthy które kupiłem, na żywo mają widoczne dwa tony kolorystyczne, ale dla mnie to duży plus akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 O właśnie miałem wystosować pytanie do ciebie. Czy na żywo twoje Bosworthy wyglądają bardziej dwutonowo niż na moich zdjęciach ? Z tego wynika, że musza być różne serie . moze inny rok produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 Nowa linia loake http://www.loakepolska.pl/export-grade http://www.theshoesnobblog.com/2017/01/loake-new-1880-export-grade.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 Wczoraj przyszły do mnie Loake Rimmer. Skóra specyficzna - postarzana. Wszystko byłoby ok, gdyby nie różnica faktur na obu noskach. Co o tym sądzicie. Herring (u nich kupowane) jest gotów przyjąć zwrot. Buty kupione na wyprzedaży za 100 GBP. Czy Waszym zdaniem warto zostawić? Da się to zamaskować? Wygląda to tak (z bliska i nieco z dalsza): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 Ten typ tak ma. Również zwróciłem na nie uwagę ze względu na cenę, jednak nie kupiłem z uwagi na specyficzne postarzenie skóry. Nie da się tego zmarnowania zrobić tak samo https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.afarleycountryattire.co.uk%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F09%2Floake-shoes-rimmer-distressed-brogue-boots-tan.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.afarleycountryattire.co.uk%2Fshop%2Floake-shoes-rimmer-distressed-brogue-boots-tan%2F&docid=0YS7r4_X7dkJJM&tbnid=NKA3UKmVdzjcXM%3A&vet=1&w=600&h=600&client=firefox-b&bih=945&biw=1920&q=Loake Rimmer&ved=0ahUKEwjtiqzKw4DSAhXnA5oKHWFZCVEQMwggKAQwBA&iact=mrc&uact=8#h=600&imgrc=NKA3UKmVdzjcXM:&vet=1&w=600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 A czy krem może pomóc nieco zniwelować te różnice. Nie ukrywam, że buty mi się podobają i rozważam ich zostawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 Pewnie pomoże. Z tego co się ostatnio bawiłem, to mój sposób by polegał na użyciu tłuszczu do skór - buty by się całe przyciemniły i te kreski/plamki nie były by tak jaskrawe. Na końcu po paru dniach decyzja o kolorze kremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 @adamuto,@rumcajs43, obawiam się, że użycie tłuszczu poza przyciemnieniem skóry po całości, również uwydatniłby 'postarzenie'; krem będzie moim zdaniem bardziej skuteczny. Poza tym to raczej buty do casualu - nie przejmowałbym się tymi kreskami, tylko nosił z satysfakcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 Tylko sugeruję - nie namawiam. Ostatnio miałem podobny problem z GB kupionymi na Zalando - na jednym bucie były jasne rysy. Pomógł tłuszcz - subiektywnie bardziej przyciemniło się jasne niż ciemne - na to dałem krem w brązie i już tak nie razi. Tym bardziej, że buty kupione za połowę ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Dzięki Panowie. Dam sobie jeszcze weekend na zastanowienie. Żona twierdzi, że w ogóle tej różnicy między butami nie widać w normalnym użytkowaniu. Żony trzeba słuchać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi