lubo69 Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 O ile pamiętam, szelki AT wysyłane są gratis przy zakupie na firmowej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Do spodni RTW ze szlufkami chcę zacząć nosić szelki. Nigdy nie nosiłem szelek, planuje kupić mocowane na guzik, a nie na zacisk. Czy lepiej jest najpierw kupić szelki, pójść z nimi do krawca i poprosić o dostosowanie spodni czy na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Wystarczy doszczyc guziki od wewnątrz, idź z szelkami, krawiec ci doszyje guziki od reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszB Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Polecam jak kolega moderator wyżej - doszyć na początek guziki, które przyjdą z szelkami do swoich spodni i to najlepsze rozwiązanie na start, gdy nie ma się spodni szytych specjalnie pod szelki. Ja preferuje przyszyć z przodu na zewnątrz, a z tył od środka, ale to już własne gusta niech zdecydują. AT ma fajna opcję z metalowymi guzikami, które przypina się do spodni. Jeśli ktoś się na takie rozwiązanie zdecyduje, to z doświadczenia mogę powiedzieć, że sprawdzają się na grubszych dzianinach (np. jeans), na cienkich się z suwają. Co do noszenia zapięć materiałowych i czy skórzanych - mam obie opcje, na tym elemencie akurat nie ma zbytniej różnicy w noszeniu, może skórzane są nieco elastyczne, materiałowe już nie. Bardziej ważne będzie czy szelki będą całe z gumy czy częściowo z materiału, bo wówczas różnica jest spora, a wynika z nierozciągliwości materiału. Poza tym szelki od AT to czysta radość z noszenia, a o dodatkowej elegancji już nie wspominam pozdrawiam, Mateusz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Dziękuję za rady. Prawdopodobnie zdecyduje się na szelki AT-gdzie w Warszawie polecacie je kupic? Zaremba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 17 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Są chyba tylko u Zaremby, ew. zamawiać z UK albo szukać na ebay'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 18 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2014 ile orientacyjnie kosztuje przerobienie spodni rtw (u p.Kruszewskiego/Mazura lub innego dobrego krawca) do noszenia szelek? muszę zanieść same spodnie, czy potrzebne też są szelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Kosztuje igłę i nitkę, bo polega na przyszyciu guzików, a u krawca pewnie oszałamiające 10zł. Musisz zanieść spodnie i szelki razem z guzikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Właściwie to spodnie na szelki są nieco inaczej konstruowane od tych na pasek - nie muszą w pasie tak przylegać. Trzeba też pamiętać o tym że do różnych szelek pasuje różny rozstaw guzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 O ile szersze w pasie powinny być spodnie pod szelki od tych do paska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 O tyle, aby było Ci wygodnie, a jednocześnie nie odstawały. To szelki trzymają spodnie, więc nie ma już potrzeby, aby pas przytrzymywał spodnie, więc może być luźniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Zatem, czy ok. 4-6 cm byłoby dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krupa & Rzeszutko Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Ad 1. Swego czasu (nie wiem jak obecnie) szelki Albert Thurston były dostępne u partnera Stowarzyszenia But w Butonierce - w pracowni Krupa & Rzeszutko: https://www.facebook.com/KrupaRzeszutko/posts/178659648873661 Potwierdzamy ! Wszystkich zainteresowanych tematem szelek brytyjskiej marki Albert Thurston oraz kwestią prawidłowego kroju lub dopasowania spodni, które mają mieć przeznaczenie jako te noszone w zestawie z szelkami, zapraszamy do dyskusji i oględzin na miejscu. Łąkowa 20/4 Poznań PS Faktem jest, że spodnie skrojone specjalnie pod szelki, powinny charakteryzować się poniższymi elementami: 1. Powinny być skrojone ze średnim lub wysokim stanem (dwa cm poniżej talii lub w linii talii), 2. Powinny mieć nieco więcej luzu w pasie, tak aby pas spodni przytulał obwód ciała w linii talii, a nie jak w przypadku spodni skrojonych pod zestaw z paskiem, ściskał obwód ciała w pasie, 3. Pas bez szlufek, 4. Tył spodni powinien być skrojony w kształcie rybiego ogona, z guzikami przyszytymi na wierzchniej stronie pasa. Dla tych którzy nie mogą przekonać się do tradycyjnego kroju, pozostaje wersja z prostym pasem na całej linii talii, 5. Guziki z przodu, powinny ale nie muszą być przyszyte od środka. 6. Rozmieszczenie guzików (bliżej czy dalej środka) zależy od kształtów ciała noszącego. Poniżej przedstawiamy kilka przykładów szelek i spodni skrojonych pod szelki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 1. Czy kupując szelki A. Thurstona płaci się za wysyłkę, nie mogę znaleźć informacji o kosztach wysyłki? W lutym kupiłem szelki przez ich stronę www. Nieczego nie płaciłem dodatkowo za przesyłkę (do Francji). Szelki dosżły po trzech dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Ja zamówiłem w niedziele szelki + guziki do Polski za przeszyłkę nic nie dopłacałem. Warto przy zamówieniu zmienić walutę z $ na funty lub euro różnica przy obecnych kursach wyszła mi ok 25-30 zł do złotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Czy kupował ktoś szelki ze sklepu PewienPan.pl i mógłby powiedzieć coś o ich jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Panowie, czekam właśnie na garnitur ślubny, gdzie postawiłem na spodnie na szelki, to moja pierwsza przygoda z szelkami I teraz tak - nie chciałbym wydać na nie więcej, niż 200 PLN, więc do dyspozycji mam szelki od pewienpan.pl i eleganckipan.com.pl. Pytanie - czy ktoś ma szelki kupowane na tych stronach? Warto brać? No i czy np, w tych szelkach http://www.pewienpan.pl/pl/szelki-na-guziki/539-szelki-na-guziki-z-uniwersalnym-zapieciem-d06.htmlmogę odmontować zapięcie na zatrzask czy jest ono tam na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Rzecz jasna możesz bez większego trudu wypiąć klamerki. Rozważałeś może jeszcze Doleath? Masz w podobnej cenie możliwość własnej konfiguracji (kolor przeszycia, taśmy, skóry, długość szelek itd.). W ofercie prócz taśm gumowych, mają również jedwabne (choć póki co tych drugich jest stosunkowo niewielki wybór). Mają też opcję z wymienialnymi zapięciami, jak w tych podlinkowanych przez Ciebie. Od siebie mogę polecić - kontakt jak i szybkość realizacji na wysokim poziomie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Wychodzi na to, że rozwiązałeś mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Jeśli się zdecydujesz napisz do nich maila. Pan Marcin z pewnością przedstawi Ci zdjęcia dostępnych taśm jedwabnych jak i gumowych. Możesz też wybrać opcję przez allegro, ale tam mają pokazaną zdecydowanie mniejszą ilość taśm, niż jest rzeczywiście dostępna. Mnie przypadły do gustu we wzór paisley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.z Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Witam Chciałem zamówić szelki Albert Thurston. Model który mnie interesuje jest dostępny na www.albertthurston.com/ oraz na http://www.classicwardrobe.co.uk/. Czy macie jakieś doświadczenia z zamówieniami w jednym bądz drugim miejscu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Witam Chciałem zamówić szelki Albert Thurston. Model który mnie interesuje jest dostępny na www.albertthurston.com/ oraz na http://www.classicwardrobe.co.uk/. Czy macie jakieś doświadczenia z zamówieniami w jednym bądz drugim miejscu ??? W drugim doliczają jeszcze jakaś opłatę (może są to ceny netto?). Osobiście przy obecnym kursie funta kupuje teraz w polskich sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech.G Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Polecam ebay.co.uk wychodzą taniej niż w polskich sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Polecam ebay.co.uk wychodzą taniej niż w polskich sklepach. Jacyś konkretni sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.z Napisano 17 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2015 W Polsce można kupić u Pana Milera, Krupa, Zaremba. ...... z tego co wiem. Czy macie ewentualnie jeszcze jakieś namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi