Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tumblr_msy81hNa581qkzgwco1_1280.jpg

Pomijając reklamę producenta sprzętu wędkarskiego (i rowerowego ;-) próbuję sobie wyobrazić efekt -- wśród polskich odbiorców produktu -- przerobienia ogniwka łańcuchowego od producenta o zgrabnej nazwie SRAM ;-)

(Ale przyznam, że mi się nawet podoba.)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Ale czyje? Te Remy czy mechanizmy zegarkowe w moim poście?

Te spinki z wnętrz wintydżowych zegarków zrobiła moja znajoma, która tworzy biżuterię z materiałów naturalnych/recyclingowych. Jakby ktoś był zainteresowany kupnem to służę kontaktem, cena jest poniżej 100 zł/para

Pozdrawiam

Opublikowano

Mnie te spinki z mechanizmów nie przekonują. Ostre krawędzie, łatwo zaczepić o rękaw marynarki, kurtki, płaszcza itp. Wizualnie też szaleństwa nie ma. Inna półka, ale kiedyś Macaroni pokazał fajne z zegarkami

rt_mechanical_watch_cufflinks_skeleton.j

Uważam, że o ile spinki do mankietów ze starych mechanizmów od zegarków mają fajny casualowy styl ( sam takie posiadam ale nie zakładam ich inaczej niż do luźnej marynarki....)

to te przedstawione przez Ciebie to wg mnie istny koszmar.

Małe plastikowe zegareczki z plastikowym mechanizmem i bateryjką ( bo to kwarcowe działające zegarki IMO )

Zaprzeczenie wszystkich dobrych cech zegarka...

Opublikowano

Spinki z mechanizmów zncznie lepiej prezentują sie na żywo w mankiecie koszuli (mam jedną parę)

niż na zdjęciach, które wkleił Paero.

Damiance, ciekaw jestem jaka jest cena tych spinek z fragmentami skór, które wkleiłeś.

Opublikowano

Spinki z mechanizmów zncznie lepiej prezentują sie na żywo w mankiecie koszuli (mam jedną parę)

niż na zdjęciach, które wkleił Paero.

Damiance, ciekaw jestem jaka jest cena tych spinek z fragmentami skór, które wkleiłeś.

Te spinki nie były wyprodukowane w Polsce ani w Polsce oferowane, według mojej wiedzy.

Pierwsze są ze srebra, drugie ze złota. Podejrzewam, że cena jest kosmiczna ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Dzięki, czyli Dalvey to solidna firma a reszta nie wiadomo...

To może inaczej, jakie znacie jeszcze godne polecenia firmy, które produkują spinki w przedziale cenowym 200-1000.

EDIT - najlepiej dostępne w Polsce:)

Edytowane przez Sekret
Opublikowano

Sekret - świetne spinki bespoke w dolnej części tego przedziału cenowego robi nasz prezes, czyli damiance, który bardzo etycznie w powyższym poście zarekomendował wyrób (też bardzo dobry) innego producenta. Ja nie mam udziałów w spółce Damiana, za to jako zadowolony użytkownik trzech par jego spinek gorąco polecam jego wyroby.

• Oceniam pozytywnie 4