Skocz do zawartości

Dobrze ubrany mężczyzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LeBron James w Białym Domu

Nie jest to osoba "z bogatą historią noszenia klasycznego ubrania ze stylem z najwyższej półki", ale to jak ma dopasowaną marynarkę na tym filmie uważam, że jest warto docenienia.

Zwróćcie uwagę jak leżą plecy! Zastanawiam się tylko czy on jest w stanie się w tym garniturze swobodnie poruszać, bo jest bardzo dopasowany, a LBJ do ułomków nie należy:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stereotypowa opinia na temat księcia Karola panuje taka, że urodził się w garniturze dwurzędowym. Za młodu było jednak inaczej. Zwykle chadzał w jednorzędowym garniturze, oczywiście szytym na miarę, a i parodniowy zarost pojawiał się na twarzy. ;)

post-387-13658924577606_thumb.jpg

post-387-13658924577952_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dobry wieczór! Jest 22 III 2013 r., temperatura w Wawie -7,9 st C i spada, więc najlepsza tkanina to ciepła, szara flanela w dwurzędowym garniturze bez wodotrysków. Na zdjęciu G. Bruce Boyer, mój cichy faworyt męskiej elegancji w pewnym wieku. :)

post-387-13658924728113_thumb.jpg

Opublikowano

Granatowy klasyk w odświeżonej formule, dzięki mocno podkrojonej kamizelce w połączeniu z krawatem w duże, białe grochy. Zestaw uzupełnia biała koszula z kołnierzykiem spiętym szpilką i biała poszetka. Ponadto w tym sezonie nosi się brodę i okrągłe okulary a pod pachą skórzaną aktówkę. :)

post-387-13658924739801_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Steven Hitchcock to jeden z najlepszych krawców z Savile Row. Na zdjęciu wykonanym przez Rose Callahan 15 X 2012 r. w NYC prezentuje się w trzyczęściowym garniturze bespoke. Na uwagę zwraca wysoko podkrojona kamizelka, brak przesadnego taliowania w marynarce i przede wszystkim - o zgrozo - szerokie i dłuuuuugie nogawki spodni, zakończone mankietem. Generalnie wszystko na opak od tego co obecnie modne w sieciówkach. :)

post-387-13658924895786_thumb.jpg

Opublikowano

Dziś w poszukiwaniu dżinsów byłem w Levi'sie* i tam ekspedientka dziwiła się, że chcę prostą nogawkę, "mimo że przecież mogę wąską" (bo mam szczupłe nogi) :lol:

* Tak się właśnie powinno odmieniać swojskiego /lewiego/, a amerykańskiego /liwajsa/ (naszychże to ziem pochodził), niemniej osobiście odmieniam: w Levim /lewim/ albo w Leviu /liwaju/, za analogią do Macdonalda, bo razi mnie degenetywizacja. Słowniki są tu niekonsekwentne, bo raz piszą Levi'sie, a McDonald's nibyto nieodmienny. A zasada przecież ta sama.

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?szukaj=mcdonald&kat=18