Pan Janusz Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Co nie zmienia oczywiście postaci rzeczy, że duże okulary i "siarczysta" broda była bardzo popularna w epoce PRL wśród wszelkiej maści intelektualistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Bo on jest wintydż oldskul http://youtu.be/1Ivs4wGGBpo PS Polecam jego "Ocalone w tłumaczeniu". Gwarantowana wspaniała rozrywka intelektualna dla szeroko pojętych humanistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 PS Polecam jego "Ocalone w tłumaczeniu". Gwarantowana wspaniała rozrywka intelektualna dla szeroko pojętych humanistów. Co masz na myśli? Umysły ścisłe będą się nudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Co nie zmienia oczywiście postaci rzeczy, że duże okulary i "siarczysta" broda była bardzo popularna w epoce PRL wśród wszelkiej maści intelektualistów Niestety, nie mogę znaleźć tekstu z Res Publiki z 1987 roku z kultowym tekstem o japiszonach, polecam więc wywiadem z autorem, Pawłem Śpiewakiem http://wywiadowcy.pl/pawel-spiewak/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2011 PS Polecam jego "Ocalone w tłumaczeniu". Gwarantowana wspaniała rozrywka intelektualna dla szeroko pojętych humanistów. Co masz na myśli? Umysły ścisłe będą się nudzić? Nie, nie - chodzi o tak szeroko pojętych humanistów, że niejeden pojętny ścisłowiec się załapie No dobra, polecam wszystkim Książka w przystępny, lecz elokwentny i niepozbawiony nut złośliwości, sposób przedstawia problemy, z jakimi musi się zmierzyć tłumacz literatury. EOT (może przenieść do tematu o literaturze?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Nawiązując do pierwszych postów w tym temacie: Polecam komentarze pod zdjęciem: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Zazdroszczę Czechom. Mają przynajmniej jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 PS Polecam jego "Ocalone w tłumaczeniu". Gwarantowana wspaniała rozrywka intelektualna dla szeroko pojętych humanistów.Co masz na myśli? Umysły ścisłe będą się nudzić? Nie przejmuj się Kynio - gdy ktoś nie ma ścisłego umysłu, lub wydaje mu się, że nie ma - automatycznie i z urzędu staje się humanistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryshard Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, a nie mogłem się powstrzymać... Ze strony http://www.ahistoria.pl , którą gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Są tacy, którzy nie lubią siedzieć w kierunku przeciwnym do kierunku jazdy. Ja generalnie nie lubię takiej jazdy. Zawsze kiedy widzę takie kolonialne obrazki przypomina mi się doskonała ironia z filmu"Czarne i białe w kolorze" ("Noirs et blancs en couleur)", Oscar z 1976 roku, prod. Wybrzeża Kości Słoniowej, Francji, Szwajcarii i RFN). Tam Czarni śpiewają co myślą niosąc Białych. Polecam. Żałuję, że ten film został zapomniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 Wiem, ze watek dotyczy zdjec, ale poniewaz pan Barbera czesto gosci na tym forum jako przyklad, to wrzucam krotki film pokazujacy, jak moze wygladac elegancki mezczyzna podczas swoich codziennych zajec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 23 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2011 David Niven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Parę zestawów, które rzuciły mi się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Fajne, choć wydaje mi się, że kwintesencją tego tematu jest pokazywanie konkretnych znanych osób niż zestawów ze styleforum i podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 A to przepraszam bardzo. Nie mniej jednak, jak zobaczyłem garderobę modela to mnie trochę zatkało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Robi wrażenie, zwłaszcza zestaw z granatową marynarką w kratkę i brązowym krawatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Mnie się bardzo podoba szara jednorzędówka z szerokimi klapami w szpic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 27 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2011 Ferenc Liszt (uwaga - sam do niedawna nie wiedziałem, że czyta się "List" ): Prezentuje dobry przykład łączenia wzorów na kamizelce, spodniach i krawacie z gładką, ciemną marynarką. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2011 Sposób zawiązania muchy iście sprezzaturowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Miles Davis w 1963 r. Bardzo rzadki przykład dwurzędówki 2x1 z nakładanymi kieszeniami. Konsekwentnie po jednym, dużym guziku na mankiecie. Od razu widać, że bespoke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Ciekawy pomysł z takimi dużymi guzikami. Może przydać się, gdy na marynarce jest ich tylko 4. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Super! Ciekawi mnie kolor marynarki - strzelam, że w 1963 było za wcześnie na jakiś wystrzałowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Üxküll - dzięki za wrzucenie, świetna kreacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi