bartazz Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 Myślę, że na miejsce w tym wątku zasłużył też Michael George Charles Franklin, znany też jako Prince Michael of Kent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 17 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2011 Widać że lubi ten węzeł. Jak będę w jego wieku to poważnie pomyślę o zapuszczeniu podobnej brody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2011 Tak, żeby było czym polerować buty Zdecydowanie lepiej wygląda w nakryciu głowy - tego też mu zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 18 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2011 W moim odczuciu w brodzie wygląda o wiele lepiej. Broda w podobnych do jego rozmiarach w jego wieku-interesująca, natomiast w młodym wieku może wyglądać dość groteskowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2011 Tego typu broda to prawdziwy rarytas, jednakże dobrze wygląda dopiero jak już jest śnieżnobiała, więc tak dopiero koło 60tki można o niej myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Churchill dobry na wszystko. Ma świetny biogram z wieloma zdjęciami w angielskojęzycznej wersji Wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Churchill Jego dwie fotografie były już prezentowane w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=582&p=9915&hilit=Churchill#p9915 W sumie jako premier Wielkiej Brytanii ubierał się jak Gustav Stresemann: czarna marynarka z jednorzędową kamizelką tegoż koloru w komplecie ze sztuczkowymi spodniami (zdjęcie poniżej). Fotografia Churchilla w marynarce w krateczkę Prince de Galles (proszę zwrócić uwagę jak wąska jest kieszonka piersiowa) do obejrzenia w sali klubowej: viewtopic.php?f=7&t=677&p=29739&hilit=ja+polecam+lekture#p29739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Ale tę dewizkę to ma jak łańcuch od krowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 W wątku viewtopic.php?f=7&t=677&start=40 Jan wstawił inne zdjęcie Churchill'a. Zwraca uwagę to że deseń na kieszonce piersiowej nie jest spasowany z deseniem marynarki. Ciekawe czy w latach 40 (zgaduję tylko czas wykonania zdjęcia) nie zwracano na to uwagi, czy wynikało to z oszczędności spowodowanej słabą dostępnością tkanin w czasie wojny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Dlaczego uważasz, że deseń nie jest spasowany? Moim zdaniem jest spasowany dobrze i w oryginalny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Jest spasowany tylko w pionie. Na wszystkich marynarkach które pokazywał np. Jeffery Diduch na swoim blogu desenie spasowane są w pionie i poziomie. przykład Wydaje mi się że obecnie to standard dlatego zastanowiło mnie wspomniane zdjęcie Churchill'a. EDIT: poprawa linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Jest spasowany tylko w pionie.Nie zgodzę się z tym. Zwróć uwagę na prawy górny brzeg brustaszy - mamy tutaj do czynienia ze spasowaniem całej kraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 A nie uważasz że dopiero w wariancie po prawej (mało dokładna przeróbka na szybko) można mówić o pełnym spasowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Nie pisałem, że kieszeń jest idealnie spasowana, tak jak zostało zrobione to w przypadku marynarki, której zdjęcie zostało zamieszczone na blogu, do którego podałeś link. Napisałem po prostu, że w mojej opinii nie zostało to zrobione źle. Daleki jestem od stwierdzenia, znając wygląd niektórych marynarek z wieszaka, że wzór na brustaszy Churchill'a nie jest w ogóle spasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Nie twierdzę że zostało to zrobione źle i wiem że w marynarkach z wieszaka bywa znacznie gorzej. Tyle tylko że obecnie większość zakładów na Savile Row bardzo dba o dopasowanie wzorów. Zakładam że marynarka na zdjęciu również pochodzi z SR. Dlatego zastanawiałem się czy kiedyś mniej się tym przejmowano czy nieidealne spasowanie było czymś wymuszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 A mnie się podoba to zdjęcie - bloody bastard Hitler bombarduje Londyn, więc trzeba hełm założyć i zejść do zapyziałego schronu, no ale biała poszetka musi być Respect, Sir! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Bardziej wspolczesnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Tyle godzin zdjęcie jest widoczne i jeszcze nikt nie skrytykował długości spodni tego gentlemana? Ale poza tym zestaw idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Ja chcialem:) muche bym wyrzucil, troche ponura kolorystyka, ale ogolnie przystepnie. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Ma taki samochód, że można wybaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Ja chcialem:) muche bym wyrzucil, troche ponura kolorystyka, ale ogolnie przystepnie. Pozdrawiam, dsc. Właśnie kolorystyka mi się podoba- ciepła i stonowana, ale według mnie z pewnością nie ponura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Bardzo preppy, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2011 Wkleiłem już w tym wątku zdjęcie naepolitańskiego krawca Angelo Blasiego: viewtopic.php?f=1&t=582&p=22033&hilit=Nicola+Blasi#p22033 Poniżej jedno z jego dzieł z 1957 r., które można byłoby śmiało założyć współcześnie i nie wyglądałoby nawet odrobinę dziadkowo. Piękne proporcje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2011 To prawda, piekny garnitur i sposób noszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 23 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2011 Cezary Haller, dowódca oddziału ochotniczego walczącego na Śląsku Cieszyńskim - fotografia pozowana w fotelu z książką. Czyżby w strollerze czy może w żakiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Brytyjska ikona stylu,Patrick Grant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi