Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie

Czy możecie polecić dobre skarpety , ktore sa produkowane w rozmiarach 39/40 ?

Szukam dobrej klasyki , jakości trochę lepszej niż Happy socks itp. Niestety ten rozmiar jest jakas nisza na naszym rynku ;(

Opublikowano

Mam inne spostrzeżenia, Happy Socks poszły do kosza po paru założeniach, Viccel tak średnio 2-3 lata wytrzymują założenia raz-dwa na 2 tygodnie

Bresciani trochę lepszej jakości, ale oferta jest typowo letnia. Moim zdaniem niewarte 2-3x wartości Viccela

Opublikowano

Ja o dziwo jestem bardzo zadowolony ze skarpet z H&M. Kupiłem w sumie dość dawno 2 pięciopaki po 22,50zł - całkiem przyjemny materiał, ciekawe wzory, dość długie, sporo wytrzymują (dużo przemieszczam się na pieszo) - za te pieniądze naprawdę super.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem ostatnio do przetestowania skarpety Falke. Chciałem się przekonać co jest niezwykłego w skarpetach za 50 zł :)

Po odwróceniu na lewą stronę widoczne są jakieś sterczące nitki (zdjęcie). Nie chodzi mi o te jaśniejsze po prawej stronie zdjęcia (wyszycie rozmiaru na nazwy modelu), tylko o te ciemne. Nie spodziewałem się. Czy to jest normalne i w ogóle o co chodzi, bo w tym miejscu nie ma żadnego szwu. Czy Falke to Waszym zdaniem produkty z trochę wyższej półki, czy tylko polska cena daje takie wrażenie?

post-5751-0-71904500-1459937488_thumb.jp

Opublikowano

Wróciłem niedawno z konwentu miłośników fantastyki Pyrkon i taką uroczą pamiątkę przywiozłem (miłośnicy klasycznego horroru wiedzą co  i jak):

post-8290-0-03817700-1460493261_thumb.jp

Projektuje je polska firma, szyte są w Polsce, skład to 90%+ bawełna plus elastan. Trochę dużo nitek w środku, no ale może jeszcze dopracują. Dałem im namiary na forum, może poproszą admina o zgodę na wątek w dziale firmowym.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Viccel ostatnio w ogóle wprowadził wersję ze wzorami na fakturze swoich jednobarwnych skarpet. 

No i nie wiem czy jest sens zamawiać 10 - przy 5 dalej mieścimy się <50 euro i nie grozi cło i vat, a przesyłka i tak jest za darmo :) 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie wiem. Ja kupuję stacjonarnie i różnią się trochę: zamiast bamboo yarn mają rozmiar napisany.

Gatta jest obecna w wielu miejscach, pewnie jakieś blisko Ciebie się znajdzie. Stąd myślę, że łatwiej będzie zbadać to stacjonarnie. Tym bardziej, że na stronie jakoś słabo z rozmiarami jest.

• Oceniam pozytywnie 1