Misza Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 Właśnie oglądam HBO i chciałem się z Wami podzielić info, że od 17 września zaczynamy zakazane imperium. Sezon 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 Ja właśnie oglądam "Rudobrodego" w reżyserii Akiry Kurosawy i bohaterowie mają bardzo stylowe kimona (akcja rozgrywa się pod koniec XIX wieku). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 31 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2012 Kimona są świetne do noszenia Sam noszę kimono oraz hakamę na macie (w sztukach walki przeważnie można ją nosić od czarnego pasa). Offtopicznie - ostatnio mój miszczu Jacek Wysocki otrzymał stopień 8 dan z rąk swojego miszcza Giampetro Savegnago (w tej sztuczkowej hakamie ). Drugi od prawej Silvano Piero Rovigatti (8 dan ju-jitsu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Wczoraj (formalnie dzisiaj) na TCM leciała stara (z 1960 r.) wersja "Wioski przeklętych". Niestety zasnąłem w trakcie , ale było kilka przykładów ciekawie ubranych mężczyzn. Jeden pan miał marynarkę,koszulę i fular - kołnierz koszuli był wyciągnięty na zewnątrz, na kołnierz marynarki (dandys taki ). Inny miał świetny dwurzędowy płaszcz. Dzieciaki też na elegancko. A dzisiaj w TVN remake z 1996r., zobaczymy, czy będzie równie stylowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Kimona są świetne do noszenia Sam noszę kimono oraz hakamę na macie (w sztukach walki przeważnie można ją nosić od czarnego pasa). Sukienkę nosi się od razu w przypadku machania mieczykiem też w iaido i kenjitsu, ale to uprasować to jakaś mordęga jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Zwróć uwagę jak odmiennie ubrany jest Louis de Funes w swoich filmach. Porównaj "Fantomasa" i "Panowie dbajcie o żony" gdzie w jednym filmie gra policjanta a w drugim majętnego przedsiębiorcę. Hehe, ja oglądałem obydwa. Rzeczywiście, ja zwróciłem uwagę zwłaszcza na smoking, który de Funes miał w tym drugim filmie - tropikalny, z białą marynarką i pokrytymi jedwabiem wyłogami. Pozdrawiam, Dr PS Jeśli zaś jeszcze chodzi o buty (choć nie zimowe) i de Funesa, była taka scena w "Wielkiej włóczędze" z zamianą butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Tak była taka scena. Filmy francuskie z tamtych lat warto oglądać właśnie pod względem pięknych strojów i świetnego dopasowania. Co ciekawe wiele zestawów gdyby przenieść do teraźniejszości były by bardzo dobre- wąskie nogawki i rękawy, bez przesady jak to się zdarza dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2012 Ostatnio oglądałem "Karambole" - też bardzo dobry film, jeśli chodzi o stroje (choć, oczywiście, nie tylko ). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 W sobotę na comedy central był człowiek z tatuażem w którym to Ludwik chodził w padoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Totalnie powaliło mnie to zdjęcie kadr z fimu "North by Northwest" Link do wersji "tapetowej" - http://www.doctormacro.com/Images/Grant,%20Cary/Annex/Annex%20-%20Grant,%20Cary%20(North%20by%20Northwest)_01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zby Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Totalnie powaliło mnie to zdjęcie kadr z fimu "North by Northwest" Link do wersji "tapetowej" - http://www.doctormacro.com/Images/Grant,%20Cary/Annex/Annex%20-%20Grant,%20Cary%20(North%20by%20Northwest)_01.jpg To z filmu Hitchcocka "Północ - północny zachód" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Wiem. Nawet dałem źródło pod zdjęciem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zby Napisano 4 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Wiem. Nawet dałem źródło pod zdjęciem:-)fakt:) nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Jak ktoś po filmie Woody Allena "Zakochani w Rzymie " spodziewa się spezzatury i sartorializmu to się rozczaruje Ale jak oczekuje tego z czego słynie Woody Allen - będzie usatysfakcjonowany . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Woody Allen od 20 lat kreci w kółko ten sam scenariusz do tego coraz gorzej, o ile lubię jego filmy z lat 70', to współcześnie jest nudny i wtórny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Mi się podobał, choć umieszczam go w kategorii lekkie i nie zobowiązujące kino wakacyjne z elementami humoru. Ale to oczywiście kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Wczoraj ruszyl trzeci sezon boardwalk empire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Właśnie oglądam HBO i chciałem się z Wami podzielić info, że od 17 września zaczynamy zakazane imperium. Sezon 3. Wczoraj do 4 rano oglądałem na HBO cały II sezon. 3 seria zaczyna się chyba jednak dziś (godz. 22:00). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Downton Abbey http://en.wikipedia.org/wiki/Downton_Abbey W skrócie:Angielski dramat kostiumowy, akcja wiąze się z dworkiem i okolicznym miasteczkiem, pierwsza seria osadzona jest w 1912 roku natomiast druga rozgrywa się w latach 1916 do 1919. Wrzuciłem tylko dwa małe obrazki IMHO oddają one jednak charakter strojów "przewodnich", co istotne występuje też wiele innych zwykle mniej formalnych zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Pierwszy odcinek trzeciego sezonu wyszedł wczoraj i był już do pobrania w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Zapowiada się dobrze, szkoda, że taki krótki zwiastun: Mr Selfridge "Centers on the real-life story of the flamboyant and visionary American founder of Selfridge's, London's department store." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Od 6 minuty arcyciekawy fragment. Ciekawe, czy któryś z Kolegów rozpozna jednego z najbarwniejszych facetów w Warszawie. Film bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathu Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Obejrzyjcie Skyfall. Wiadomo, Bond był zawsze dobrze ubrany, ale tu przeszli samych siebie, może nie pod względem stylistycznym, ale absolutnie wszystko (od Toma Forda) jest uszyte tak, że leży na Craigu jak w reklamach Bossa. Nawet jakaś bieda-kurtka pod koniec jest uszyta idealnie pod jego sylwetkę (a jest nieźle przypakowany). Jest paru fetyszystów garniturów (Mann, Nolan), ale tutaj w każdej lokalizacji Bond ma inne ubranie i wszystko nieskazitelnie idealne w każdej scenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Nie wiem czy czytałeś, ale Szarmant popełnił ciekawą recenzję Bonda na swoim blogu http://www.szarmant.pl/recenzja-filmu-s ... james-bond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathu Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Jeśli to jest MTM, to ja chętnie wymienię Turbasę na takie MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi