Aron Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Czyli celujesz w rozmiar 38 slim? Ja mam w klatce ok 90 cm, a w talii ok 80 cm. Koszula 38 slim była na mnie za mała, tzn. zapięła się, ale nie bardzo mogłem się poruszać. Lepiej zamów pierwszą koszulę bez skracania rękawów, wtedy przynajmniej będziesz mógł zwrócić lub wymienić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Dzięki. Tak, 38 slim. Czyli raczej celować w 39 slim i ewentualnie przesuwać guzik? Wtedy parametry wychodzą w kolejności: kołnierzyk 39,5, klatka 107, talia 96, biodra 104, długość 80, Wtedy wszystkie parametry mogą być do korekcji? (co czyni chyba zakup dla mnie nieopłacalnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Przecież w tabeli rozmiarów podane są wymiary koszuli, a nie wymiary ciała noszącego. Musisz mieć jakiś "nadmiar" materiału, żeby móc się ruszać. To co najczęściej poprawia się w koszulach to taliowanie i długość rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Nie potrafię jeszcze niestety ocenić tej subtelnej różnicy między nadmiarem w celu poruszania a 'żaglem' Nawet dopasowana do klatki koszula daje mi swobodę ruchów. Trochę mnie zdziwiło, że przy Twoich wymiarach 38 slim jest za mała, nieźle bym 'wtopił' po skróceniu rękawów. Kupię może po prostu jakąś tańszą koszulę po zmierzeniu (np. Profuomo, 110 klatka, 100 talia) i zobaczę co, i za ile zrobi z nią osiedlowa krawcowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 To też zależy od preferencji jedni lubią więcej luzu, inni mniej. U mnie jest jeszcze taka kwestia, że mam trochę szersze barki, w sensie nie do końca proporcjonalne. W tym miejscu to już w ogóle była tragedia przy 38. Przecież spokojnie możesz zamówić bez skracania rękawów, najwyżej zwrócisz. Przy rozmiarze 39 będziesz miał ok 10 cm luzu na obwodzie. Według mnie powinno być dobrze, bez zbędnego luzu. Noszę koszule m.in. Charles Tyrwhitt, które ze wszystkich są najlepiej dopasowane i właśnie mam 10 cm luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Dziękuję. Widzę że Charles Tyrwhitt też daje sporo możliwości (także skrócenie rękawów w razie co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Ponieważ kupiłem CT Extra slim, i generalnie są zdecydowanie za wąskie w plecach i rękawy mnie ciągną (albo ja jestem jakiś inny albo ten krój jakiś dziwny), to mam pytanie, czy koszule Super Fitted albo Fitted z TML będą lepsze w plecach? brzuch i tak wiem że do poprawki, tylko CT Extra slim mają takie plecy że praca 8h przy biurku nie wchodzi w rachubę. Dla porównania polskie slim fity są ok (vistula i wolczanka - ciut za szerokie w ramionach - linia szycia. Osovski ok. chociaż V&W zależy od tkaniny też). ale co najważniejsxze - w plecach są ok. CT ciągną mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 e Czyli celujesz w rozmiar 38 slim? Ja mam w klatce ok 90 cm, a w talii ok 80 cm. Koszula 38 slim była na mnie za mała, tzn. zapięła się, ale nie bardzo mogłem się poruszać. Lepiej zamów pierwszą koszulę bez skracania rękawów, wtedy przynajmniej będziesz mógł zwrócić lub wymienić. Ja mam w klatce ok. 93 cm, w pasie 78 cm i rozmiar 38 slim Milera idealny. Ok. 8 cm zapasu materiału, ruchy swobodne itd. Może rzeczywiście różnica leży w ramionach, bo ja nie jestem szeroki w barkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Miał ktoś koszulę tej marki tej lub podobnej linii z oxfordu? http://www.stylepit.pl/bruun-stengade-niebieski-jasny-freddie-mens-2ply-s-255408-25?utm_medium=email&utm_source=service&utm_campaign=confirmation&utm_content=product%0A%09%09%09%09 Jest to warte 150 zł z wysyłką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Kawalarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 nie tak do końca - koszule ze starej mają zmienioną cenę, te z nowej od początku kosztują 39£. W promocji nadal uważam je za warte uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 O bloody hell na kogo oni tą rozmiarówkę robią w TRL? o_O 127 w klatce i 42 w pasie przy kołnierzu 42 "slim fit" o_O w Vistuli i innych normalnych to był rozmiał Plus Size. mają kilka ciekawych modeli... ale to nie worki tylko bigbagi chyba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 no właśnie ja mam odmienne zdanie te z Vistuli, z mojego punktu widzenia, to pokrowce na kij od szczotki "o_O" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Tośmy sobie porozmawialii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Ale chyba się zgodzimy, że koszula z wieszaka w rozmiarze 42, mająca w klatce 127cm nie jest slim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 no właśnie ja mam odmienne zdanie te z Vistuli, z mojego punktu widzenia, to pokrowce na kij od szczotki "o_O" Dla mnie również, mam tylko 107cm w klatce, a jak próbowałem ubrać rozmiar 42 slim, który ma niby 112cm, to nawet nie mogłem się zapiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Ale chyba się zgodzimy, że koszula z wieszaka w rozmiarze 42, mająca w klatce 127cm nie jest slim? Ależ ona jest "slim" dla kogoś, kto ma np. 120 w klatce, ale np. 95-100 w talii. Chcesz super-hiper-slim oferta jest dość spora u innych producentów. Nie trzeba takich koszul z miejsca nazywać "bigbagami" Poza tym nie każdy lubi dopasowane mocno koszule - ja osobiście wolę mieć luz, niż wrażenie opięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Idąc tym tokiem rozumowania, to jeśli postanowiy ubrać Pudzianowskiego w koszulę, to nawet faktyczne "bigbagi" będą super-hiper-slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Rozrzut "slimów" jest duży, Olymp też robi koszule slim ok. 120cm w klacie przy rozmiarze kołnierzyka 41. Z tego może wynikać, że producenci z danego kraju robią koszulę pod przysłowiowego Kowalskiego czy Mullera. Czyli statystyczny Polak jest sporo chudszy od Niemca i Anglika, to by się zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Z tym, że TRL produkuje w Indiach Być może statystyczny hindus nie potrzebuje mieć wyszczuplonej koszuli. @gratek: w koszulach taliowanych (slim fit i każda pochodna nazwa) chodzi o większą relację obwodu talii do obwodu klatki (w CT jest to różnica ok. 6%). Każdy producent ma swoją politykę, swoją grupę docelową. Np. SuSu ma tylko jeden model "classic", a całą gamę super-slim. Przeważnie młodsi klienci mają szczupłe sylwetki, z zaznaczoną talią, a im starsi tym ta różnica się wyrównuje (choć oczywiście dziś bardziej się dba o formę, linię i etc.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 No a dziś jest tłusty czwartek więc z tą linią (cienką czerwoną) z minuty na minutę coraz gorzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 czy kołnierzyk w koszuli łatwiej zmniejszyć czy powiększyć o te pół rozmiaru przesuwając guzik? biorąc pod uwagę wygodę i estetykę tego zabiegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Nie widzę różnicy, chociaż dotychczas tylko zmniejszałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Zmniejszając można doprowadzić do zachodzenia na siebie wyłogów kołnierzyka, co utrudnia estetyczne zaciągniecie krawata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi