Pan Janusz Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Za bardzo slim w rękawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Nie, rękawy dość luźne. Suchą skórę mam, fakt. Ale gładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Suchą skórę mam, fakt. Ale gładką. Dobra pasta, kilka kropel wody, pończocha i wypoleruj. Powinno pomóc, tylko raz na tydzień przetrzyj szmatką jak się zakurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Żarty, żartami, ale ciężko znaleźć powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Koszule mają ślady tarcia wokół rozerwania? Może masz jakieś swoje dziwne przyzwyczajenie, czym wycierasz łokcie a nawet nie jesteś tego świadomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 System destroyed brak symetrii zastanawia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grover Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Witam Panowie, przymierzam się do zakupu zestawu 4 x koszula CT. Przyznam, że wszystkie będą białe z oczywistych powodów dotychczasowych zaniedbań i pustki w szafie. Przejrzałem wpisy dotyczące tkanin i dlatego przymierzam się do Oxforda i Panamy. Natomiast zastanawiają mnie koszule Egyptian cotton. Macie jakieś doświadczenia z koszulami CT z tej tkaniny? Czy powinienem się sugerować faktem niższej ceny wyjściowej tych koszul (70 GBP) tj. niższej od twill lub panamy? Akurat do tej pory często szukałem koszul właśnie z egipskiej bawełny i jestem zadowolony z Lantiera i Osovskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Natomiast zastanawiają mnie koszule Egyptian cotton. Macie jakieś doświadczenia z koszulami CT z tej tkaniny? Czy powinienem się sugerować faktem niższej ceny wyjściowej tych koszul (70 GBP) tj. niższej od twill lub panamy? Mam jedną koszulę od Karola T. wykonaną z egipskiej bawełny (różowe drobne prążki, chyba już nie ma w ofercie); moje odczucia, w skrócie: strasznie gnietliwa, przyjemna w dotyku, chłodna zdecydowanie na lato. Jednak więcej nie kupiłbym, choćby dlatego, że na lato fajniejsze wydają mi się "oxfordy" z Bytomia. Ceny przed obniżką... hm oni tam nieźle ściemniają, przecież przeceny były już w pierwszym dniu, jak tylko wiosna/lato pojawiła się w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Ceny wyjściowe w CT są wyłącznie zabiegiem marketingowym. Czasami zdarza się, że towary oferowane są przez dzień czy dwa w tych cenach, ale wyłącznie po to żeby uzasadnić zapis "was Ł80, now Ł34,99". To dobre koszule, ale budżetowe i warte są właśnie tyle ile wskazuje metka po "przecenie". Za te zwroty w ciągu 6 miesięcy, także towarów używanych, musi wszak ktoś zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grover Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Mam jedną koszulę od Karola T. wykonaną z egipskiej bawełny (różowe drobne prążki, chyba już nie ma w ofercie); moje odczucia, w skrócie: strasznie gnietliwa, przyjemna w dotyku, chłodna zdecydowanie na lato. Jednak więcej nie kupiłbym, choćby dlatego, że na lato fajniejsze wydają mi się "oxfordy" z Bytomia. Ceny przed obniżką... hm oni tam nieźle ściemniają, przecież przeceny były już w pierwszym dniu, jak tylko wiosna/lato pojawiła się w sprzedaży Jasne, ceny wyjściowe to kompletna bajka. Mimo wszystko skoro egipska ma cenę wyjściową niższą niż oxfordy i inne tkaniny to zapewne nawet producent wysyła nam sygnał, że ten produkt jest nieco słabszy. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 To nie tak. Nie wszystko, co droższe jest lepsze. Ocena zależy ostatecznie od klienta, a każdy może oczekiwać za tym słowem czegos innego. Jeden jakości wykonania, ktoś inny jakości materiału, jeszcze inny wytrzymałości lub wrażenia szlachetności materiału, a co za tym często idzie mniejszej wytrzymałości. Wracając do bawełny egipskiej. Może być tak, że produkcja jej jest tańsza, a przez to sama cena wyjściowa jest niższa, ale gotowy produkt będzie najlepiej odpowiadał klientowi. Jeśli kupujesz kilka koszul, to nie bałbym się zakupu i oceny różnych koszul. Wymiana nie wiąże się z bardzo dużym wydatkiem, a nabędziesz doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Ponawiam. Czy ktoś na pomysł, co jest przyczyną? Dołączając do zabawy w detektywa - może na koszulę zakładasz jakieś ubranie (np. marynarkę, kurtkę itp.), które ma w okolicach łokci od wewnątrz coś, co niszczy Ci koszule... Swojego czasu nieznane coś robiło mi ze swetrów swoiste casentino, ale tylko w jednym miejscu - okazało się, że była to nielubiąca swetrów metka jednego płaszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 ^ myślałem o tym. Zakładam tylko delikatne swetry lub marynarki z wiskozową wyściółką rękawów. No nic, widać mam problem nietypowy Miałem nadzieję, że ktoś już się z tym spotkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 A może masz zbyt obcisłe mankiety? Powodowałoby to naprężenie na łokciu przy zginaniu ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 To musimy się udać na wizję lokalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 To musimy się udać na wizję lokalną. Dzwonię po rzeczoznawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Panowie, wiecie może gdzie mogę kupić (najlepiej w sieci) w miarę porządną koszulę z zaokrąglonym kołnierzykiem? W Savile Row Co. mają dwa modele, ale w kiepskich kolorach (szare), a w TM Lewin jest biała - tyle udało mi się znaleźć. Ideał to błękitna z białym kołnierzykiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 W TM Lewin jest też błękitna: http://www.tmlewin.co.uk/London-Slim-Fit-Blue-Poplin-Round-Collar-Shirt/49437,en_GB,pd.html EDIT Sorry dopiero teraz zauważyłem że wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 wybrałem się kilka dni temu w charakterze asystenta i wyszedłem z poniższą koszulą. Niestety kolega któremu towarzyszyłem nic dla siebie nie znalazł a mój zakup okazał się dla niego zbyt awangardowy - przecież to piżama ! jak Wam się podoba taki deseń? piżamowy? piątkowy? A może gejowski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2014 E tam piżama, bardzo ładna koszula, mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Hmmm... normalna koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Bardzo ładna. Czaiłem się na nią, ale mój rozmiar wyszedł odrazu jak tylko zaczęła się wyprzedaż :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Gdzie znajdę koszula dość mocno dopasowane? Jestem bardzo szczupły i większość jest obszerna, szczególnie rękawy. Wiem, że w ZARZE są, ale coś poza tym. Może tak do 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fey Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Słyszałem, że te są bardzo dopasowane - http://www.trashness.com/category/shirts Nie wiem jednak, jak z ich jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 A coś ze sklepów które spotkam w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi