Velahrn Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Mam koszulę z materiału panama od Balthazara. Bardzo polecam ten splot (jeśli jest to splot ), obok oxfordu jest moim ulubionym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Materiał wygląda przyjemnie. Jak Ci się "to" prasuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Bardzo dobrze, podobnie jak właśnie oxford. A zdecydowanie lepiej niż tragiczną pod tym względem popelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 To zależy jaki oxford. Właśnie zasiliłem kontener koszulą TML której nawet na maksymalnej mocy żelazka nie szło doprasować. To ten model - unikać jak ognia http://www.tmlewin.co.uk/Slim-Fit-Plain-White-Pinpoint-Button-Down-Shirt/41611,en_GB,pd.html?start=2&cgid=Mens-Shirts&prefn1=collarShape&prefv1=Button%20Down Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Ale to co zalinkowałeś to chyba nie jest oxford, a właśnie raczej rodzaj popeliny?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Zalinkowana koszula jest z Pinpoint-Oxford (lub po prostu pinpoint), który jest rodzajem Oxfordu, ale z cieńszego włókna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2014 Dziękuję za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Nie wiem czy firma Rhodes& Beckett pojawiła się już w tym wątku, ale z czystym sumieniem polecam idealnie( jak na RTW) dopasowanie i rękawy nie są za długie:) link do koszuli którą mam http://www.rhodesbeckett.com.au/products.php?s=8-809-8502-230911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Mam koszulę z materiału panama od Balthazara. Bardzo polecam ten splot (jeśli jest to splot ), obok oxfordu jest moim ulubionym. Też mam, a raczej miałem (w koszulach od Balthazara rożki kołnierzyka okazały się tragicznie mało żywotne) koszulę z panamy i o ile dobrze się prasowała i była bardzo miła w dotyku, to wbrew zapewnieniom i pozorom (nazwa ) była w moim subiektywnym odczuciu mało przewiewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Przez ostatni miesiąc już 3. koszula rozerwała (pękła) mi się na łokciu. Dwie na prawym, jedna na lewym. Myślałem, że może robię zbyt duże naprężenia podczas zginania ręki, ale ostatnia z pękniętych ma szerokie rękawy i o naprężeniach nie było mowy. Myślałem, że może mam szorstkie łokcie, ale nie. Nie opieram się w pracy o biurko łokciami. O co chodzi? Jak tak dalej pójdzie, zbankrutuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 jakie to koszule? Po ilu praniach się rwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Vistula, McNeal i Reserved (ten ostatni wbrew pozorom tkaninę ma jakościowo lepszą niż McNeal i dorównującą Vistuli). Ilość prań? Pi razy oko (odpowiednio) 20,10,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Może warto czasami dopłacić dodatkowo kilkadziesiąt złotych do koszuli i potem cieszyć się jej użytkowaniem przez długi okres czasu.Zamiast kupować po kilka tanich koszul lepiej przeznaczyć pieniądze na kompletowanie kilku niezbędnych koszul. mam dwie koszule tej firmy nie jest ,,top of the top" ale przyzwoita średnia włoska półka https://shop.boggi.com/?product_cat=camicie-classiche 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Ja natomiast na podstawie doświadczeń z kilkoma już koszulami polecam znane na forum koszule Osovski. Trzymają jakość wykonania, a materiały są bardzo dobre. Po okresie kupowania koszul od Anglików stwierdzam, że Osovski w cenach promocyjnych (200 zł) to bardzo dobry wybór jeśli chodzi o jakość do ceny. No i w Wawie można przymierzyć... Jedyne zastrzeżenia mam do wzornictwa - sporo jest modeli, które moim zdaniem ocierają się o kicz (jakieś przeszycia czy guziki w dziwnych kolorach), no ale to subiektywne, poza tym, jest sporo modeli, które są eleganckie - reasumując na szczęście wybór jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Po okresie kupowania koszul od Anglików stwierdzam, że Osovski w cenach promocyjnych (200 zł) to bardzo dobry wybór jeśli chodzi o jakość do ceny. A mógłbyś porównać jak jakościowo Osovski wypada w porównaniu do CT/TML i powiedzmy Lamberta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 A mógłbyś porównać jak jakościowo Osovski wypada w porównaniu do CT/TML i powiedzmy Lamberta ? Z moich doświadczeń wynika, że koszule w średnim przedziale cenowym prezentują często nierówny poziom. Niemniej generalizując to w moim odczuciu Osovski (i tutaj akurat w przypadku posiadanych 5 koszul poziom jest równy) ma dużo lepszą jakość od zwykłych koszul CT czy Savile Row Company, lepszą od Harvie Hudson, a co najmniej tak dobrą jak seria Sea Island CT czy np. polski da Vinci. Lamberta ostatnio nie kupowałem, z TML nie mam doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Chętnie kupię 1 koszulę CT. Czy ktoś chętny na dołączenie do "4 for 100" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Ja bym chętnie wziął tę w rozmiarze XL: http://www.ctshirts.co.uk/men's-shirts/men's-casual-shirts/Sky-washed-Oxford-classic-fit-shirt?q=gbpdefault||cw245sky||||||||||||| (CW245Sky) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Mam kilka pytań. 1. Czy ktoś orientuje się ile kosztuje koszula MTM u Osovskiego i czy warto? 2. Gdzie i czy w W-wie uszyję kosztule MTM do 300/400zł? 3. Czy kołnierzyk włoski będzie pasował zarówno do krawata jak i muszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 To mamy już dwie - poszukuję jeszcze 2 ochotników ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Wrzućcie sobie kod CTUK12 przy zamówieniu (12% rabat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Przez ostatni miesiąc już 3. koszula rozerwała (pękła) mi się na łokciu. Dwie na prawym, jedna na lewym. Myślałem, że może robię zbyt duże naprężenia podczas zginania ręki, ale ostatnia z pękniętych ma szerokie rękawy i o naprężeniach nie było mowy. Myślałem, że może mam szorstkie łokcie, ale nie. Nie opieram się w pracy o biurko łokciami. O co chodzi? Jak tak dalej pójdzie, zbankrutuję! Ponawiam. Czy ktoś na pomysł, co jest przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Może sucha skóra na łokciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi