INTELLIGENT Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Rozczarowałem się koszulami marki Lambert. Chociaż materiał jest na poziomie dobrym to kołnierzyk jest mierny. Mam tutaj na uwadze, podkrojenie wyłogów- są na tyle krótkie, iż nie chowają się pod klapami marynarki. Zauważyłem też, że dla osób mających wysoką szyje kołnierzyki mają za niski stan, poprzez co czuje dyskomfort. Dlatego też od pewnego czasu, jestem zwolennikiem włoskich kołnierzyków z wysokim stanem który niweluje proporcje długiej i szczupłej szyi. Czytam tutejsze posty i natrafiłem na interesujący wpis na temat firmy: Charles Thyrwitt. Kołnierzyki zdecydowanie są bardziej podkrojone oraz dłuższe, co w efekcie ładnie komponuje się z wyłogami marynarki. Jestem zaskoczony tak niskimi cenami koszul które są przecież z UK. Stąd moje pytanie: Polecacie zakup koszul w CT a jeśli tak to dlaczego? Ile trzeba będzie poczekać na paczkę z UK do PL? Podajcie proszę linki do firm które w swojej ofercie posiadają koszule z włoskimi kołnierzykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Od lat zaopatruję się tam w koszule robocze, które stanowią większość w mojej szafie. W okresie wyprzedaży z dodatkowymi kodami rabatowymi jest to jakość nie do pobicia w tej cenie. Np. kod: "PEYE5" dyskontuje zamówienie o 15% (z wyłączeniem kosztów przesyłki). Na paczkę do Polski średnio czeka się 9 dni kalendarzowych (taka jest moja średnia ze wszystkich zamówień dokonywanych w różnych okresach roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Witam Chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica pomiędzy slim fit a tailored fit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Witam Chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica pomiędzy slim fit a tailored fit? Tailored fit jest bardziej wytaliowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 15 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2013 Tailored fit jest bardziej wytaliowany. Mam wrażenie, że jest na odwrót. Slim jest bardziej szczupły niż tailored. Chociaż różni producenci mogą stosować inne oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 . Jestem zaskoczony tak niskimi cenami koszul które są przecież z UK. Ja nie jestem zaskoczony. Koszule CT sa produkowane tylko w Azji przewaznie z azjatyckich materialow.dlatego kosztuja ok$30. Co ciekawe na tuzin koszul ChT z mojej szafy tylko w jednej znalazlem informacje o kraju producenta.Za to wszystkie maja metke z opisem JERMYN STREET LONDON.Przypadek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 Niska cena wynika też z niewyobrażalnie wręcz masowej produkcji tych koszul. CT sprzedaje koszule za ponad 100 mln funtow rocznie, 70% przez internet. TML ma podobne przychody, z tym, ze stawia mocno na siec sklepow stacjonarnych (rozwija sie zwlaszcza w Azji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Mam wrażenie, że jest na odwrót. Slim jest bardziej szczupły niż tailored. Chociaż różni producenci mogą stosować inne oznaczenia. Nieprawda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Trochę się robi przepychanka, ale faktycznie, to zależy od producenta. Większość moich koszul pochodzi od polskiego producenta, dla którego slim < tailored. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Nieprawda. Wystarczy wizyta w P&C żeby otworzyć swój umysł na argumenty innych osób. Dzięki za 'rzeczowy' głos w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Panowie, wróćmy do rzeczowych argumentów bez zbędnych złośliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Ostatnio lakoniczny jestem, wybacz. Nie spotkałem się nigdy z taką zależnością, o której mówisz, a przymierzałem w życiu koszule dziesiątek, jeśli nie stu kilkudziesięciu marek. CT i TML również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Podajcie proszę linki do firm które w swojej ofercie posiadają koszule z włoskimi kołnierzykami. https://osovski.pl/categories/view/koszule_meskie-1 https://osovski.pl/categories/view/wyprzeda-6 co prawda tylko 4 ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2013 Meanswear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Nowa, ciekawa alternatywa dla szyjących koszule "przez Internet". Nareszcie ktoś pomyślał, żeby skopiować najbardziej popularne i standardowe rozmiary koszul i umożliwić klientom nanoszenie poprawek na wykroje. Tkaniny też wydają się lepszej jakości niż w ofercie większości konkurentów. http://www.cottonwork.com 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 21 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2013 Bedzie recenzja, jeszcze ze dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 24 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2013 Wygląda na to, że w TM Lewin przesyłka do Polski kosztuje teraz 21 funtów. Trochę przesadzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Kategoria budżetowa. Poszukuję zwykłej, białej koszuli na ślub i wesele (nie swoje ). Jestem bardzo szczupły; po obejściu kilku galerii handlowych stwierdziłem, że pasuje na mnie (i to bynajmniej nie idealnie) tylko koszula Superslim Fit z Zary ze stretchem (http://www.zara.com/pl/pl/nowa-kolekcja/man/koszule/koszula-z-elastycznego-materiału-c269236p1293947.html). 169 zł za 77% bawełny to trochę dużo, tym bardziej że koszula lekko prześwituje. Czy ten materiał w ogóle się do czegoś nadaje? Rozmiarowo akceptowalna (chociaż tak naprawdę trzeba byłoby wytaliować) była też http://www.hm.com/pl/product/97032?article=97032-A. Jednak tutaj materiał wydał mi się bardzo "twardy", wręcz krępujący ruchy. Może ktoś z Was "macał" tę koszulę? Czy to wina jakichś środków chemicznych (non-iron)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Taki szajs za tyle kasy? Rozejrzyj się po wyprzedażach - Vistula, Wólczanka (Lambert), Bytom. A jak tam nic nie znajdziesz to sprawdź slim fity z tego sklepu: http://www.menswear.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Taki szajs za tyle kasy? Rozejrzyj się po wyprzedażach - Vistula, Wólczanka (Lambert), Bytom. A jak tam nic nie znajdziesz to sprawdź slim fity z tego sklepu: http://www.menswear.pl/ Niestety, wiem. Zaglądałem naprawdę wszędzie, gdzie można było kupić białe, gładkie koszule. Wszystko inne, co przymierzałem, trzeba by mocno taliować w klatce i biodrach (jestem chudzielcem, 88/74). Podobnie koszule ze sklepu, do którego link podałeś. Nie wiem, jak by to wpłynęło na proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Nijak by nie wpłynęło - zdarzyło mi się taliować koszule w klatce i talii o ponad 10 cm. Jaki masz rozmiar kołnierzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Z grubsza 38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Niestety, wiem. Zaglądałem naprawdę wszędzie, gdzie można było kupić białe, gładkie koszule. Wszystko inne, co przymierzałem, trzeba by mocno taliować w klatce i biodrach (jestem chudzielcem, 88/74). Podobnie koszule ze sklepu, do którego link podałeś. Nie wiem, jak by to wpłynęło na proporcje. Nie rozumiem problemu. Kup koszulę i oddaj do krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Hmm a próbowałeś serię super slim Vistuli? http://sklep.vistula.pl/Tabela-wymiarow-KOSZULE-cabout-pol-241.html Ewentualnie z niewielkim taliowaniem nadawałaby się linia extra slim shirts z CT: http://www.ctshirts.co.uk/Formal-shirts-sizing-guide?cnt=sizing-guides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Hmm a próbowałeś serię super slim Vistuli? http://sklep.vistula.pl/Tabela-wymiarow-KOSZULE-cabout-pol-241.html Dzięki! Nie zauważyłem tego. Co do CT, na zakup za granicą przez internet niestety trochę za późno. Nie rozumiem problemu. Kup koszulę i oddaj do krawca. Tak będę musiał zrobić. Wyszedłem z założenia, że im mniej do wytaliowania, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi