Kyle Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Panowie, czy któryś z Was posiada koszule z serii mrV i Lancerto: City https://www.lancerto.com/koszula-city-7979.html i Downtown https://www.lancerto.com/koszula-downtown-7981.html i mógłby się wypowiedzieć, czy materiał jest przewiewny i przyjemny w dotyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Panowie, czy ktoś może coś powiedzieć na temat jakości koszul Bexley? Poszukuję koszul z kołnierzykiem Button Down w regularnym kroju głównie białe i niebieskie, a widzę, że Bexley ma trochę do wyboru. A może znacie jakieś innych producentów, którzy szyją w regularnym kroju koszule Button Down? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 @ricco Charles Tyrwhitt. Nie są to wybitne koszule, ale stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Ja ostatnio przerzuciłem się z CT na SRC http://savilerowco.com/shirts/fit/classic/collar-type/button-down Pewnie przez standardową długość rękawa odpowiednio 37 vs 36 cali przy moim rozmiarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 @pirat nie podają niestety rozmiaru koszuli w tali - jak one sie mają do CT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Noszę 18", classic fit. Klatka i talia są w tym kroju w zasadzie takie same. Src jest mniejsza: szerokość w talii i pod pachami koszuli jest mniejsza ok 1cm w porównaniu z ct. Edit: teraz spojrzałem na długość rękawa i zgodnie z tabelami rękawy ct są krótsze o pół cala. Natomiast w rzeczywistości srcod wszycia rękawa są krótsze o ponad 1cm. Z uwagi na rozmiar w klatce jest to dziwne. Być może ct zmieniło część parametrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capre Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Witam serdecznie, skusiłem się ostatnio na promocję w Lancerto na koszule z serii L&MrV. Jeśli chodzi o długość rękawa, klatkę i talię to rozmiarowo wydaje się być wszystko ok, jednak mam pewne "ale", jeśli chodzi o ramiona - mam wrażenie, że są troszkę za wąskie (patrząc na szew - wydaje mi się, że jest troszkę za wysoko). Jakie jest Wasze zdanie? Koszule przymierzone prosto z pudełka, stąd widoczne zagniecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Te kołnierzyki wyglądają karykaturalnie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 6 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Te kołnierzyki wyglądają karykaturalnie... Mam dwie koszule L&MrV i jak na nie patrzę, to nie dostrzegam nic karykaturalnego. Są spore i IMO udane. W sumie takie miały być. Na lato, w sytuacji bez krawata są Ok. Być może bliskie ujęcia je trochę przerysowują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Pierwsza lepsza strona internetowa z poradami ślubnymi objaśnia, że kształt i wielkość kołnierzyka, klap itd. zależy w uproszczeniu od kształtu i wielkości noszącego. Tymczasem aspirujący producenci RTW, o czym już pisałem, z uporem maniaka serwują wychudzonemu na różnych dietach bananowych społeczeństwu wielkie kołnierze i klapy, każdemu po równo.Podobnie jest z krawatami: debatujemy od lat o milimetrowych różnicach w szerokości, a o ile dobrze pamiętam, różnica w klatce pomiędzy najszczuplejszym a najtęższym użytkownikiem forum przekracza 60 cm, jak zatem może im pasować krawat tej samej szerokości?Moim zdaniem podstawową zaletą bespoke jest nawet nie możliwość dobrania podszewki w trupie czaszki, ale precyzyjnego dopasowania szerokości kołnierza, klap, mankietu... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 9 godzin temu, capre napisał: Witam serdecznie, skusiłem się ostatnio na promocję w Lancerto na koszule z serii L&MrV. Jeśli chodzi o długość rękawa, klatkę i talię to rozmiarowo wydaje się być wszystko ok, jednak mam pewne "ale", jeśli chodzi o ramiona - mam wrażenie, że są troszkę za wąskie (patrząc na szew - wydaje mi się, że jest troszkę za wysoko). Jakie jest Wasze zdanie? Koszule przymierzone prosto z pudełka, stąd widoczne zagniecenia. Koszula jest minimalnie za ciasna w klatce co widać po otwierającej sie plisie na froncie. W ramionach moglaby być tez ciut większa, ale obawiam sie ze te poziome naprężenia materiału to bardziej efekt Twoich bardzo prostych ramion - koszula mocno sie opiera na kości ramienia i widać ewidentnie "puste miejsca" miedzy właśnie ramieniem a kołnierzem tuż nad obojczykami. Rozwiązanie (chyba tylko w przypadku białej gładkiej, choć w tej pierwszej raport na froncie nie jest idealnie spasowany) to przestawienie guzików zwiększajac minimalnie obwody o max 0.5 cm. Zakładam ze rozmiar większy będzie juz nieco za duży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Po raz kolejny czytam na forum o przestawieniu guzików i nadal nie potrafię sobie wyobrazić jak należałoby to wykonać aby efekt był estetycznie zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 10 minut temu, pi_senny napisał: Po raz kolejny czytam na forum o przestawieniu guzików i nadal nie potrafię sobie wyobrazić jak należałoby to wykonać aby efekt był estetycznie zadowalający. Odpruc guzik, przyszyć go minimalnie dalej, wyprać koszule wtedy dziury powinny w całości zniknąć i tyle. Operacja jak wspomniałem daje możliwość poszerzenia zaledwie o 3-5 mm wiec w małym zakresie, ale czasem daje rezultat. Nie ryzykowałbym w przypadku cienkich popelin bo tutaj ślady mogą zostać na zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Koszule są za małe w klatce i ramionach, natomiat kołnierzyki faktycznie wyglądają fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 5 godzin temu, Hargin napisał: Mam dwie koszule L&MrV i jak na nie patrzę, to nie dostrzegam nic karykaturalnego. Są spore i IMO udane. W sumie takie miały być. Na lato, w sytuacji bez krawata są Ok. Być może bliskie ujęcia je trochę przerysowują. Chodziło mi dokładnie o to co napisał @lubo69 - na Tobie wyglądają dobrze, ale na zdjęciach kolegi karykaturalnie. Widocznie macie inną budowę ciała 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 7 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Chodziło mi dokładnie o to co napisał @lubo69 - na Tobie wyglądają dobrze, ale na zdjęciach kolegi karykaturalnie. Widocznie macie inną budowę ciała 😊 Raczej kwestia ustawiania obiektywu za blisko kołnierza lub rodzaju obiektywu (np. szerokokątny). W tych ujęciach kołnierz wyszedł większy niż w rzeczywistości. Poniżej ta sama koszula z obiektywem ustawionym w normalnej odległości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Kupiłem nową koszulę i kompletnie nie potrafię ułożyć w niej kołnierzyka tak, żeby wyglądał przyzwoicie, chociaż wcześniej nigdy nie miałem z tym kłopotów. Nie wiem, czy to ja coś źle robię, czy to kołnierzyk jest zły. Wyłogi wydają mi się różnej długości, każdy z nich roluje się też inaczej - może to przez to? Próbowałem kilku krawatów - wełnianych, kaszmirowych, z szantungu, grenadyny - ani razu nie udało mi się sensownie wyeksponować węzła ani uzyskać ładny roll. Wygląd jak na zdjęciu jest dla mnie nieosiągalny (model koszuli ten sam): instagram Przepraszam za jakość moich zdjęć, ale chyba pokazują, o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 55 minut temu, mr.vintage napisał: Raczej kwestia ustawiania obiektywu za blisko kołnierza lub rodzaju obiektywu (np. szerokokątny). W tych ujęciach kołnierz wyszedł większy niż w rzeczywistości. Poniżej ta sama koszula z obiektywem ustawionym w normalnej odległości. Też nie wygląda to dobrze na tym zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 @mr.vintage Zgadzam się z @pirat. Kołnierzyk ma moim zdaniem złe proporcje i nie wygląda dobrze (aczkolwiek lepiej niż na zdjęciach kolegi @capre). Trochę za wysoka stójka i za długie wyłogi. Według mnie przerysowany, a dodatkowo brzydko się łamie (zaznaczyłem na zdjęciu): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 @Aver może przeszyć guzik/ki od wyłogów kołnierzyka, jeżeli po praniu się tak nie układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 @Zajac Poziomka być może inny kształt byłby lepszy, tj. bardziej wycięty we wskazanym miejscu i wyżej. Sama długość końcówki kołnierzyka może mogłaby zostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Czy jakiś szczęśliwy posiadacz koszuli od Tomasza Milera mógłby zmierzyć dokładnie, jaka jest odległość w linii prostej od środka guzika do środka dziurki w kołnierzu, podając, rzecz jasna, rozmiar swojej koszuli? Chciałbym się upewnić, że wymiary kołnierzyka podane na stronie Milera (np. 38,5 cm) są akuratne, ponieważ noszę coś pomiędzy 37 i 38 i wolałbym za pierwszym razem zamówić właściwą koszulę. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Porównałem dzisiaj z ciekawości kilkanaście różnych koszul w najmiejszych i największych rozmiarach i jak chodzi o kołnierzyk to stójka i wyłogi były takich samych rozmiarów zarówno w rozmiarze 38 jak i 44. To chyba wiele wyjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Ktoś wie co warte są koszule Lancerto? Te zwykle. Ceny za domieszkę 20% poliestru 200zl to rozbój w biały dzien a 300zl za 100% bawełny mnie zniechęca . Sa to najdroższe koszule z polskich eleganckich sieciówek, gdzie ciężko o grubsze akcje pro ocyjne. W tej cenie mamy 4-5 koszul z UK, alb conajmńiej jedna wiecej z innych polskich marek. Zastanawaim sie czy oninchca sie wypromować na najdroższa Polską markę czy jak? zastanawia mńie po prostu ich polityka jakościowo-cenowa i czy warto się w to pchać. W jednym salonie mi pani zaproponowała 2 za 500, wiec to juz jakis rabat jest. Wciąż wychodzi razy dwa w stosunku do konkurencji polskiej czy zachodniej, a watpię czy są dwa razy lepsze??? problem który mam no. z Vistulą czy CT jest taki, ze w teorii takie same same koszule kupione w jednym zamówieniu , a jedna leży idealnie, druga workowate, trzecia jak z rozmiaru na wzrost niżej i ze spodni wyskakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 27 minut temu, mrkaramba napisał: Sa to najdroższe koszule z polskich eleganckich sieciówek, Najdroższe koszule z polskich eleganckich sieciówek: Wólczanka: 349,90 zł Vistula: 399 zł Bytom: 399 zł Giacomo Conti: 369 zł Próchnik: 499 zł Lancerto: 349 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi