paparazzo Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 @Marcin5000, zamiawiam z CT w ten weekend. Puść do mnie PW jeśli miałbyś ochotę dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Jutro zamawiam w CT. Jeśli ktoś chce dołączyć - zapraszam po więcej informacji: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2039-zamówienie-grupowe-charles-tyrwhitt-vol-1-zakończone/?p=108114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Przypominam, że od tego typu akcji jest tablica ogłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Czy koszule Curtis z H&C to lepszy rodzaj koszul niż ich zwykle? Sadzać po cenie tak, ale wole się dopytać. Z drugiej, maja nie tak duzy wybor rozmiarów jak w klasycznej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 porównywalny z CT, czy TML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Przy koszulach Mr Vintage jakoś mało prasowania mam. Jakoś mniej niż przy regularach Osovskiego. Magia? Tkaniny T.Mason to najwyższa półka więc różnice będzie widać i czuć.Nie wiem czy Panowie zauważyliście wpis MR.V na Instagramie o tym jak producent tkanin nie pozwolił na wszycie metek informujących o marce tkaniny, ponieważ minimalna cena takich koszul musi wynosić powyżej 100euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Na blogu też o tym było, nie tylko na Instagramie z tego co pamiętam. Co nie zmienia faktu, że wcześniejsze koszule Osovskiego też nie były raczej z byle-czego. Tak czy inaczej - widzę różnicę. Na chwile obecną to moje ulubione koszule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Hmm, jestem pewien, że widziałem w Vistuli koszule z metką Thomas Mason wyjściowo za 349zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 Tkaniny T.Mason to najwyższa półka więc różnice będzie widać i czuć .Nie wiem czy Panowie zauważyliście wpis MR.V na Instagramie o tym jak producent tkanin nie pozwolił na wszycie metek informujących o marce tkaniny, ponieważ minimalna cena takich koszul musi wynosić powyżej 100euro. Trochę to dziwne, bo przecież w Camiceria Olga można zamawiać koszule z bawełny T. Mason po 75 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 14 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2016 słyszałem od ekspedientki, że ten "nakaz" dopiero od niedawna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Zamówiliśmy z kolegą z pracy na próbę 3 koszule z Indii (http://thinredline.co.in/pinpoint-oxford-white-slim-fit/, http://thinredline.co.in/oxford-pink-gingham-check-semi-fitted/ http://thinredline.co.in/pinpoint-oxford-blue-semi-fitted/ ). Dzisiaj przyszły. Paczka wzbudziła sensację zawinięta w worek płócienny ładnie obszyty na okrętkę. koszule na razie są w workach, jednak od razu negatyw. Wszystkie mają przyszyte kieszonki na piersi, a nie było ich na zdjęciach. Eliminuje to formalne zastosowanie białej koszuli. Splot tkaniny koszuli niebieskiej oraz różowej to raczej nie jest Oxford. Zobaczymy jak się będą nosić. Na razie nastawienie raczej sceptyczne do kolejnych zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Pisałem już wcześniej o tym, że TRL przesyłane z Indii mają naszyte kieszonki. Ciekawa uwaga dot. tkaniny - czekam na zdjęcia porównawcze. Ja w swoich chyba podejmę próbę wyprucia kieszonki... może nie zostanie ślad, a co najwyżej naszyję je z powrotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 To musiało mi umknąć. Kolega znów słyszał, że przysyłają oddzielnie kieszonki do samodzielnego przyszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Moje TRL niestety są z bardzo "papierowego" materiału taki mega lekki i przewiewny w negatywnym tego słowa znaczeniu Jak należy rozumieć "mega lekkość i przewiewność w negatywnym słowa znaczeniu" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Agerak o którym modelu mówisz? wstaw linka jeśli możesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 (...) Wszystkie mają przyszyte kieszonki na piersi, a nie było ich na zdjęciach. Eliminuje to formalne zastosowanie białej koszuli. (...) Na szczęście kieszonkę można odpruć i tym prostym zabiegiem "podnieść" formalność białej koszuli Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Niestety mogą zostać ślady. Dziś zrobiłem próbę w TRL w tkaninie pinpoint. NIe sądzę, że pranie i prasowanie pomogą zniwelować dziurki po igle, ale spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @ Hargin: Po kilku cyklach noszenie/pranie, ślady po igle powinny zniknąć. Można pomóc tkaninie delikatnie naciągając ją po przekątnej w obu kierunkach. Pozdr, wojvv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @ Hargin: Po kilku cyklach noszenie/pranie, ślady po igle powinny zniknąć. Można pomóc tkaninie delikatnie naciągając ją po przekątnej w obu kierunkach. Pozdr, wojvvt Pytanie czy będzie się jeszcze nadawać do założenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 ryzyko jest niewielkie, bo jak wczesniej pisałem, kieszonkę można naszyć ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 O co chodzi z "dzielonym karczkiem" w koszuli? Mam kilka koszul m.in. Etona, Stenstromsa, które czegoś takiego nie mają. Planuję dokupić jeszcze kilka i nie wiem czy warto na ten szczegół zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Nie warto. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashing Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Czy mogę prosić użytkowników koszul CT o poradę jaki rodzaj materiału wybrać (w końcu się zdecyduję na zakup)? Gdzieś czytając forum znalazłem informacje, że część splotów jest świetna a część beznadziejna, ale nie jestem w stanie tego znowu znaleźć. Czy możecie polecić co warto brać a czego unikać? Głównie interesują mnie koszule CT z twillu i oxfordu, jednak nie wiem jak tutaj z użytkowaniem. Tych wszystkich splotów mają naprawdę sporo, stąd moje zmieszanie co brać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Ja bym unikał popeliny - z wyjątkiem tej non-iron. Aczkolwiek przy tej drugiej polecam wyprać koszulę z 3-4 razy przed pierwszym użyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashing Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Ja bym unikał popeliny - z wyjątkiem tej non-iron. Aczkolwiek przy tej drugiej polecam wyprać koszulę z 3-4 razy przed pierwszym użyciem. Tak zrobię. Możesz mi napisać jakie masz doświadczenia ogólnie z koszulami CT non-iron i zwykłymi? Faktycznie jest jakaś różnica i warto szukać jednych a unikać innych? No i oczywiście ponawiam pytania o polecane sploty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi