Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Gość mrt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Przy koszulach Mr Vintage jakoś mało prasowania mam. Jakoś mniej niż przy regularach Osovskiego. Magia?

Tkaniny T.Mason to najwyższa półka więc różnice będzie widać i czuć:).Nie wiem czy Panowie zauważyliście wpis MR.V na Instagramie o tym jak producent tkanin nie pozwolił na wszycie metek informujących o marce tkaniny, ponieważ minimalna cena takich koszul musi wynosić powyżej 100euro.

Na blogu też o tym było, nie tylko na Instagramie z tego co pamiętam. Co nie zmienia faktu, że wcześniejsze koszule Osovskiego też nie były raczej z byle-czego. Tak czy inaczej - widzę różnicę. Na chwile obecną to moje ulubione koszule. 

• Oceniam pozytywnie 1

Tkaniny T.Mason to najwyższa półka więc różnice będzie widać i czuć :).Nie wiem czy Panowie zauważyliście wpis MR.V na Instagramie o tym jak producent tkanin nie pozwolił na wszycie metek informujących o marce tkaniny, ponieważ minimalna cena takich koszul musi wynosić powyżej 100euro.

Trochę to dziwne, bo przecież w Camiceria Olga można zamawiać koszule z bawełny T. Mason po 75 euro.

Zamówiliśmy z kolegą z pracy na próbę 3 koszule z Indii (http://thinredline.co.in/pinpoint-oxford-white-slim-fit/, http://thinredline.co.in/oxford-pink-gingham-check-semi-fitted/ http://thinredline.co.in/pinpoint-oxford-blue-semi-fitted/ ). Dzisiaj przyszły. Paczka wzbudziła sensację zawinięta w worek płócienny ładnie obszyty na okrętkę.  koszule na razie są w workach, jednak od razu negatyw. Wszystkie mają przyszyte kieszonki na piersi, a nie było ich na zdjęciach. Eliminuje to formalne zastosowanie białej koszuli.  Splot tkaniny koszuli niebieskiej oraz różowej to raczej nie jest Oxford. Zobaczymy jak się będą nosić. Na razie nastawienie raczej sceptyczne do kolejnych zamówień.

post-5711-0-87042500-1455547859_thumb.jp

post-5711-0-84423100-1455547860_thumb.jp

Pisałem już wcześniej o tym, że TRL przesyłane z Indii mają naszyte kieszonki. 

Ciekawa uwaga dot. tkaniny - czekam na zdjęcia porównawcze. 

Ja w swoich chyba podejmę próbę wyprucia kieszonki... może nie zostanie ślad, a co najwyżej naszyję je z powrotem. 

• Oceniam pozytywnie 1

(...) Wszystkie mają przyszyte kieszonki na piersi, a nie było ich na zdjęciach. Eliminuje to formalne zastosowanie białej koszuli.  (...)

Na szczęście kieszonkę można odpruć i tym prostym zabiegiem "podnieść" formalność białej koszuli  :idea:

Pozdr,

wojvv

Czy mogę prosić użytkowników koszul CT o poradę jaki rodzaj materiału wybrać (w końcu się zdecyduję na zakup)? Gdzieś czytając forum znalazłem informacje, że część splotów jest świetna a część beznadziejna, ale nie jestem w stanie tego znowu znaleźć. Czy możecie polecić co warto brać a czego unikać? Głównie interesują mnie koszule CT z twillu i oxfordu, jednak nie wiem jak tutaj z użytkowaniem. Tych wszystkich splotów mają naprawdę sporo, stąd moje zmieszanie co brać...

Ja bym unikał popeliny - z wyjątkiem tej non-iron. Aczkolwiek przy tej drugiej polecam wyprać koszulę z 3-4 razy przed pierwszym użyciem.

Tak zrobię. Możesz mi napisać jakie masz doświadczenia ogólnie z koszulami CT non-iron i zwykłymi? Faktycznie jest jakaś różnica i warto szukać jednych a unikać innych?

No i oczywiście ponawiam pytania o polecane sploty :)