White Haven Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Piękne tłoczenie. Gdzie coś takiego (i za ile...) można zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 tutaj, ale cena jest w kosmosie! - 485 $ http://www.selfedge.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=76&products_id=528 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 "Ciut" za dużo. A czy któryś z "naszych" (skoligaconych ze stowarzyszeniem) rzemieślników byłby w stanie zrealizować podobny projekt? (powiedzmy, że za podobną kwotę, ale dla odmiany w złotówkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 jedno z głównych ograniczeń jakie tutaj widzę to skóra i matryca .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Te dwa pierwsze z cordovanu są świetne! Pierwszy nawet fajniejszy, minimalistyczny, a drugi bardziej praktyczny przez bilonówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 ja się zastanawiam jak by tutaj jednak bilonówkę dodać ... Boki cięte do kantu szyte i malowane farbą (jak w/w zielonym) to najmniejszy problem. Bilonówka trochę zajmuje, tak samo przegrody na karty. Więc może coś w tym kierunku? - kieszonki na karty nacinane w skórze. portfel slon2.JPG A propos tego zdjęcia: czy ten układ jest praktyczny? (prostopadła bilonówka i karty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Szukałem już jakiś czas prostego, "minimalistycznego" portfela. Chyba w końcu znalazłem... http://avundgoods.com/collections/mens/products/original-s-dark-maple 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 bardziej minimalistycznego jak ten od Leffota nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 28 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2013 Tak, ten model też znam, ale jak dla mnie za mało funkcjonalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonf Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Witam, Chciałbym kupić portfel, ale moje wymagania jak na razie okazują się zbyt wygórowane dla sklepów, które odwiedzałem. Jakie one są: 1. Dość duży - taki, żeby pomieścił legitymację (książeczkową), która jest grubsza i nieco dłuższa/szersza od dowodu rejestracyjnego pojazdów 2. Płaski - ideałem byłby rozkładany tylko na pół - bez żadnych zatrzasków, 15 przegródek etc. - wystarczyłoby mi miejsce na kilka kart po jednej stronie i najlepiej zamykana na zamek, albo jakiś inny patent, przegródka na bilon po drugiej. 3. Skórzany, kolor raczej bez znaczenia (brąz, czarny) 4. Cena, powiedzmy do 200zł. Wiem, że spełniać by to mogło etui na dokumenty, ale czasem jednak jakaś moneta też się przydaje, więc miło by było gdzieś to też schować. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2014 inspiracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Panowie, chodzi mi ostatnio po głowie portfel w kolorze ciemnej zieleni, najlepiej z jakiejś egzotycznej skóry, na prezent dla bliskiej mi osoby. Ma być duży i pojemny, damski lub unisex. Może coś podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 portfel ładny, ale można by zrobić delikatniejsze przeszycie jak poniżej portfel 1.jpg portfel 2.jpg w kordowanie też można: Od 10 lat używam czegoś podobnego, oczywiście na bilon mam drugi mniejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Panowie, chodzi mi ostatnio po głowie portfel w kolorze ciemnej zieleni, najlepiej z jakiejś egzotycznej skóry, na prezent dla bliskiej mi osoby. Ma być duży i pojemny, damski lub unisex. Może coś podpowiecie? Producenta nie znam, ale jeżeli się podoba, to na forum (albo specjalistycznym forum) możesz poszukać kogoś kto taki wykona. Sądzę że chętnych na taki portfel (billfold wallet) byłoby więcej. Zamówienie forumowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Myślę, że można odezwać się do Igora(I76). Wątek z jego projektami - http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2020-paski-do-zegark%C3%B3w-i-nie-tylko-100-r%C4%99czna-robota-i76-leatherwork/ Remy, w prawym dolnym rogu portfela jest chyba nazwa producenta ale nie jestem w stanie odczytać. A forumowe projekty już dwa są w toku, nie ma co szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 23 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 Myślę, że można odezwać się do Igora(I76). Wątek z jego projektami - http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2020-paski-do-zegark%C3%B3w-i-nie-tylko-100-r%C4%99czna-robota-i76-leatherwork/ Remy, w prawym dolnym rogu portfela jest chyba nazwa producenta ale nie jestem w stanie odczytać. A forumowe projekty już dwa są w toku, nie ma co szaleć Nie przesadzałbym z tym "w toku"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 24 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2014 Trochę racji masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2014 Inspiracja LV w aligatorze, środek z cielaka. 2,3k GBP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 24 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2014 Portfel ok, ale to logo w środku jest wulgarne. Może zaproponujesz coś bardziej dyskretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2014 czcionka jest mała, chociaż fakt - 4 linijki zabierają wszystkie ozdobniki ... jakaś widać moda nastała na logo tłoczone przez złotą / srebrną folię .... to się musi kiedyś wytrzeć, a wówczas logo będzie niewyraźne, jak skaza. Dlatego byłbym za większym logo, tłoczonym, ale tylko z nazwą firmy, bez złotej / srebrnej folii - tak jak robi Kielman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Mam takie logo od 10 lat i jeszcze się nie starło:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Skóra - tak, kolor - bomba, konstrukcja - ok. Przygarnąłbym z radością. ...ale bez logo i czterocyfrowych (pięcio- w naszej walucie) cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2014 Mam podobnie. Portfel w dechę, ale logo do wydrapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 28 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2014 A wedlug mnie egzotyczne skóry na czymś więcej niż pasku od zegarka (a czasem i to juz bywa przesadne) zbytnio trącają ostentacją. Niby piękne, ale dają po oczach jak metka z nazwą (uznawanej za drogą) firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 1 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2014 A wedlug mnie egzotyczne skóry na czymś więcej niż pasku od zegarka (a czasem i to juz bywa przesadne) zbytnio trącają ostentacją. Niby piękne, ale dają po oczach jak metka z nazwą (uznawanej za drogą) firmy. Mam tak samo w przypadku aligatora/krokodyla. Pasek od zegarka ze skóry aligatora/krokodyla wygląda fajnie. Portfel z tak wyraźnym wzorem to już za dużo. Co innego skóry w drobniejszy "wzór" Np. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi