Skocz do zawartości

Portfel - dyskusje i porady, regeneracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki,

ciekawe, jeden model szczególnie "cenny" ponad 1300 GBP, portfel z aplikacją z diamentów (dość kontrowersyjne) ... poraża ceną, no ale to się właśnie nazywa produkt wysokomarżowy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może któryś z tych rzemieślników wykonuje portfele: http://cechjanakilinskiego.waw.pl/index.php?page=rzemieslnicy

dzisiaj postanowiłem podzwonić po zakładach z pytaniem o możliwośc zlecenia uszycia portfela. rozmawiałem z kilkoma rzemieślnikami, ale świadczą usługi rymarsko-kaletnicze w zakresie napraw. Gdzie nie pytałem kogo mogą polecić to mur, beton - zero poleceń i chęci pomocy. Albo faktycznie jest tak cienko z ludzmi którzy potrafią jeszcze cokolwiek zrobić albo wiekszość rzemieślników, nie ma co ukrywać starej daty, ma podejście homo-sovieticusa :( - mniej wiesz, krócej będziesz przesłuchiwany ...

W jednej pracowni otrzymałem info że robią, ale nie było właścicielki a pracownica nie chciała nic powiedzieć o możliwościach ani zakresie cenowym. Zostawiłem telefon (plus, ze to propozycja z temtej strony) i czekam na kontakt ... dam znać jak się odezwą.

pozdrawiam

d

Widać, że raczej nie było zapotrzebowania na tego typu asortyment i nikt tego nie robił.

A to wrzucam jako ciekawostkę: http://www.cepelia.com.pl/Portfele_ze_skory-k191-0-3-default.html

Trudno byloby o lepszy kabaretowy przyklad mentalnosci czesci spoleczenstwa jak ow portfel sprzedawany przez Cepelie. Problem w tym, ze to nie kabaret tylko rzeczywistosc!
Opublikowano

Ja mogę Tobie polecić skórzany portfel firmy Tommy Hilfiger. Używam go już ponad 3 lata i wygląda dalej jak nowy. Zakupiłem go przez Internet w sklepie Sarafis i był akurat wtedy w promocji, ale mają tam co chwile jakieś promocje więc może też trafisz.

Opublikowano

A propos portfeli. Mam w portfelu dwie karty z mikrochipem (płatniczą i bilet miesięczny) i przez to muszę jedną wyjmować, gdy chcę np. otworzyć bramkę metra lub zapłacić za coś zbliżeniowo. Czy są jakieś portfele, które by miały, nie wiem, izolację albo coś :) ?

Opublikowano

A propos portfeli. Mam w portfelu dwie karty z mikrochipem (płatniczą i bilet miesięczny) i przez to muszę jedną wyjmować, gdy chcę np. otworzyć bramkę metra lub zapłacić za coś zbliżeniowo. Czy są jakieś portfele, które by miały, nie wiem, izolację albo coś :) ?

Pewnie trzymasz karty razem w jednej przegródce? Jeżeli tak to zawsze będzie z tym problem. Ja tez mam bilet i karty chipowe (nie zbliżeniowa). Trzymam je w oddzielnych przegródkach i nie mam podobnego problemu.

Opublikowano

Istnieja portfele z oddzielna strona z przezroczystego materialu. Nie musisz wyjmowac z nich karty, tylko otworzywszy portfel przylozyc ja do czytnika
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najgorsze jest to, że teraz każdy portfel musi mieć jakieś plastikowe lub siatkowe okienko, miliony przegródek, suwaki i klapki.

Wie ktoś może gdzie można kupić naprawdę prosty portfel z samymi przegrodami na karty i banknoty,no już od biedy z bilonówką, bardzo szczupły. Byle by nie za wielkich rozmiarów.

Opublikowano

Najgorsze jest to, że teraz każdy portfel musi mieć jakieś plastikowe lub siatkowe okienko, miliony przegródek, suwaki i klapki.

Wie ktoś może gdzie można kupić naprawdę prosty portfel z samymi przegrodami na karty i banknoty,no już od biedy z bilonówką, bardzo szczupły. Byle by nie za wielkich rozmiarów.

ten jest odpowiedni:

http://kraff.pl/akcesoria-montblanc/122 ... 07163.html

chociaż gdy go kupisz możesz nie mieć już co do niego włożyć... :D

Opublikowano

Ponieważ skradziono mi portfel zainteresowałem się zakupem nowego. Poprzednio posiadałem "samsonite", który w cenie regularniej, zwłaszcza w Polsce jest bardzo wysoko pozycjonowany, zbyt wysoko jak na swoją jakość. Postanowiłem teraz kupić coś o dobrym stosunku ceny / jakości i po zorientowaniu się na rynku postawiłem na produkt polski [jak wiadomo Polskie lepsze jak zagramaniczne ;)]

http://superportfel.pl/lucjan-solski-po ... p-655.html

Jak już dojdzie postaram się opisać, porównując do samsonite i poprzedniego wittchen.

Opublikowano

Ja mogę polecić sklep tkmaxx. Tam można trafic prosty model. Mają cienkie samsonite poniżej 70 zł w kolorze czarnym (gładka skóra). Gdyby był brązowy to bym wziął.

Opublikowano

Ponieważ skradziono mi portfel zainteresowałem się zakupem nowego. Poprzednio posiadałem "samsonite", który w cenie regularniej, zwłaszcza w Polsce jest bardzo wysoko pozycjonowany, zbyt wysoko jak na swoją jakość. Postanowiłem teraz kupić coś o dobrym stosunku ceny / jakości i po zorientowaniu się na rynku postawiłem na produkt polski [jak wiadomo Polskie lepsze jak zagramaniczne ;)]

Jak już dojdzie postaram się opisać, porównując do samsonite i poprzedniego wittchen.

Zaintrygowały mnie portfele przez Ciebie pokazane. Po pierwsze przystępna cena. Dodatkowo informacja jakoby były ręcznie robione. Zadzwoniłem więc do firmy Portfele Lucjan Solski. Pan z którym rozmawiałem potwierdził ręczne ich wykonywanie. W Warszawie można je obejrzeć m. in. w sklepach Bata (CH Land, Tesco na Połczyńskiej) oraz w DH Junior w Empiku. W najbliższym czasie przejadę się do jednego z nich i zobaczę jak owe portfele wyglądają w rzeczywistości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupiłem ich portfel i jest on bardzo przyzwoicie, nawet dobrze wykonany. Skóra trochę twardawa, karty bardzo gładko wchodzą w kieszenie.

Z 3 kartami i paroma monetami portfel ma 2,5 cm grubości - jest to trochę niepokojące, jeżeli akurat ten model ma łatkę "odchudzonego", trochę strać się bać ile cm mają te w wersji zwykłej :)

Jako ciekawostkę nadmienię, że portfel jest dostarczany w całkiem zgrabnym ,drewnianym pudełeczku.

Opublikowano

Moim zdaniem elegancki, na +

A to nie jest przypadkiem tak, że portfel z takiej skóry nie można przewozić za granicę?

Jeżeli przylecisz samolotem z Azji i celnicy znajda u Ciebie taki portfel to problem murowany, tzn. strata portfela (tak mówił mi znajomy celnik). Zastanawiam się tylko co jeżeli będziesz miał rachunek ze sklepu albo będziesz w stanie udowodnić w inny sposób (np. płatność kartą kredytową) legalne źródło nabycia?