Jump to content

Ciekawe krawaty - zdjęcia, opisy

kamil
 Share

Recommended Posts

Widziałem naprawdę ładny wełniany krawat w TKMAx - nie wiem jaka firma, ani czy była to 100% wełna (oglądałem tylko z zewnątrz), ale zrobił na mnie naprawdę dobre wrażenie. Połączenie niebieskiego z łososiowym, ukośne pasy + akcenty, cena chyba 39,99.

wrzuć fotę, pszemau

A ja absolutnie boski w royal collection - miał metkę Oscar Jacobson jako producenta i Loro Piana. Szary, może flanelowy, a w każdym razie flanelowawy. Był niedawno w wyprzedaży za pół ceny, czyli 150 zł.

Jeden z moich nowych nabytków, mieszanka kaszmiru i wełny. Dziś zadebiutował na tle białej koszuli (twill) i marynarki w kolorze dark navy (spodnie do kompletu), mając za zadanie nieco obniżyć formalność zestawu. Pod moim węzłęm była łezka. Zacząłęm oczywiście od four in hand ze względu na grubość krawata, ale potem eksperymentalnie zmieniłem na half Windsor i efekt tak mi się spodobał, że już tak zostało. Kołnierzyk koszuli był oczywiście szeroki, typu cutaway.

post-146-13658919621001_thumb.jpg

Np knit albo opisywana ostatnio grenadyna.

dzieki. Poszukałem trochę w necie i wychodzi na to że te knity mają wyłącznie formę "paska parcianego". Czy można gdzieś dostać taki krawat "knitowy" w formie normalnego krawata z rozszerzanym trójkącikiem u dołu ?

Np. Jak na tym zdjeciu

pozdro

post-442-13658919621218_thumb.jpg

Dziękuję za oferty porówania, po konsultacjach trochę się posmuciłem, ale materiały wydawały mi się dobrej jakości, no coż..Dodam tylko, że te które tu wystawiłem nie były kupowane na allegro, ale na e-bay, ale w sumie widać w tym przypadku mała różnica. Dziękuję za porady.

Krawatow nie nosze, bo ich nie znosze ;D .

Dawno, dawno temu ... kiedy ludzie nie placili w euro, bo ich po prostu nie bylo ... nabylem krawat za moja pierwsza wyplate placac horrendalna owczas sume 300 guldenow (ok 150 euro przeliczajac na ceny dzisiejsze a uwzgledniajac zmiany cenowe jakie sie dokonala mozna smialo powiedziec, ze kosztowalby obecnie w granicach 250/ 300 euro)Postanowilem zaszalec i nabylem cos klasycznego z bardzo grubego i ciezkiego materialu (55% jedwab, 45% bawelna). Przechowuje go jako element nostalgii "poszukiwania straconego czasu".

Oto on:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

dzieki. Poszukałem trochę w necie i wychodzi na to że te knity mają wyłącznie formę "paska parcianego". Czy można gdzieś dostać taki krawat "knitowy" w formie normalnego krawata z rozszerzanym trójkącikiem u dołu ?

Np. Jak na tym zdjeciu

pozdro

yep, byly takie w Sir Arthurze na Brackiej w Wwie, trzeba zajrzec.

Np. Jak na tym zdjeciu

pozdro

yep, byly takie w Sir Arthurze na Brackiej w Wwie, trzeba zajrzec.

I są w TM Lewin - w wysyłce

Właśnie dzisiaj odebrałem przesyłkę z dwoma krawatami typu knit i jestem raczej zawiedziony ich jakością. Pomijam fakt, że jeden muszę zwrócić bo jest jakiś kant na przodzie krawata, drugi natomiast fajnie wygląda, ale jest jakiś bardzo delikatny, wręcz określiłbym jako "wątły". Ogólnie nie kupiłbym już nic z ich asortymentu knitów - stosunek ceny do jakości jest b.marny... no chyba, że knity takie mają być - mało mięsiste i szmatkowate. Mam krawat Pierre Cardin (mój pierwszy krawat w słusznej cenie ale i dobrej jakości) i nie ma porównania.

Przez pomyłkę wysłałem koledze odpowiedź na priv, ale myślę, że informacja może się przydać pozostałym forumowiczom:

Trafiłem do nich przez Allegro - kup teraz - http://allegro.pl/knit-new-trendy-szary ... 06433.html .

Poszukiwałem krawata typu knit - doszedłem do wnoisku, że albo kupię coś co jest, choć jest to tylko poliester, albo pozostanę w sferze "marzeń". Zaryzykowałem i zobaczymy co z tym fantem zrobię. Eksperymentu raczej nie powtórzę, no chyba, że - jak pisałem wyżej - tak ma być. Osobiście myślałem, że krawat taki jest mięsisty i konkretny.

Kupiłeś po prostu marnej jakości knity. To nie jest generalny problem knitów tylko tych egzemplarzy - kupiłeś plastikowe takie jakie mają w aukcjach??

Tak, a mają w ofercie jakieś porządniejsze? Rozglądałem się tak długo za ciekawym knitem, że skusiłem się na ich ofertę...brr..

• 4 weeks later...

Też kupiłem jeden z "tych" na allegro. Ich knity mają 5 cm w szerszym końcu. Teraz jak mam go w ręku, to już wiem, że jest to zdecydowanie za mało. Na dodatek są bardzo sztuczne w dotyku. Następny będzie na pewno jedwabny.

Pozdrawiam