Skocz do zawartości

Marynarka - dyskusje i porady

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, flozbi napisał:

Wyprowadzi mnie ktoś z błędu czy brać?

Jak nie przymierzysz to się nie dowiesz :)

487 zł to rozsądna cena za nową marynarkę z drugiej ręki (70%+30%). Chociaż ta jest oferowana z jednej strony jako "używana", a z drugiej "Stan Idealny (sklepowy).

Kiedyś Lancerto oferował stosunkowo podobny wzór (MR.Fashionable), ale jednak ta "Twoja" wygląda - jak dla mnie - cztery razy lepiej.

(Ta Lancerto to była moja pierwsza "agresywna" (pod względem wzoru) marynarka i myślałem, że nie będzie okazji do jej noszenia, a przez kilka miesięcy to był mój codzienny strój).

Mi się podoba i bym kupił... (Ale mi się bardzo wiele marynarek podoba i kupuję za dużo i za często...)

P.S. Uważaj, bo mi 52 pasuje, a i na Ogrodową daleko nie mam ;-)

• Oceniam pozytywnie 1

Teraz to mnie "załatwiliście". Wczoraj zmierzyłem marynarki, większość rozmiar 52 i te które najlepiej na mnie leżą, mają wymiary: w klacie 55 cm, pas 50 cm. To powiedziałem sobie, że już na pewno odpada bo jest za duża, teraz po przeczytanie tego co piszecie myślę, że w razie czego kupię i oddam do krawcowej do zwężenia (może warto...?, nie bierze dużo, koszt jakieś 30 zł, tyle dałem za taliowanie prochowca).

@flozbi, ryzykujesz ponad 100Euro za marynarkę kosztującą na stronie sklepu 7x tyle. Wygląda bardzo dobrze (kolor kwestia gustu), zrobiona we Włoszech (Parma jeśli się nie mylę), na pewno o pół rozmiaru da się ją wytaliować bez szkody dla wyglądu. Jeśli akurat czegoś takiego szukasz to czemu nie?

A i ja jestem 52 tak przy okazji ;)

5 godzin temu, flozbi napisał:

Zwróciłem na samym początku, do skrócenia jakieś 3-4 cm.

PS będziemy mierzyć;-)

Szczerze mówiąc to odradzam skracanie marynarki , a nawet jeżeli ktoś się decyduje na skracanie to nie o tyle.,Pomijając fakt ,że jest to pracochłonna i droga operacja to skrócenie rujnuje proporcje i balans marynarki.,Kieszenie zbliżają się do dolnej krawędzi marynarki, szlice są za krótkie, guziki są zaniżone,., 99% ludzi będzie widziało ,że coś jest nie tak w tej marynarce tylko nie będzie potrafiło pokazać palcem co ,a pozostały 1% będzie wiedział że to jest efekt skracania,.Dla mnie skracana marynarka wygląda tak jakby jej właściciel wziął raty w Providence nie zapłacił ostatniej należności, a Provident wysłał kilku osiłków z nożycami w celu egzekucji długu. 

• Like 2

@mayor dzięki za wypowiedź, zobaczymy jak przymierzę, może nie będzie trzeba skracać. Myślę, że z tym stwierdzeniem o tych 99% procentach osób, które zobaczą, że coś jest nie tak, to Cię poniosło. Wydaje mi się, że proporcje są odwrotne bliżej 1% Kowalskich to zobaczy;-). Imho lepiej mieć porządną marynarkę, dobrze skróconą niż przykrótką kupioną na raty z Providenta;-).

1 godzinę temu, flozbi napisał:

@mayor dzięki za wypowiedź, zobaczymy jak przymierzę, może nie będzie trzeba skracać. Myślę, że z tym stwierdzeniem o tych 99% procentach osób, które zobaczą, że coś jest nie tak, to Cię poniosło. Wydaje mi się, że proporcje są odwrotne bliżej 1% Kowalskich to zobaczy;-). 

Rzeczywiście poniosło mnie., Kolor tej marynarki jest na tyle neutralny i pospolity .że pewnie nikt nie zwróci uwagi.,"Marynarka Niewidka" Najlepszy wybór dla śledczego/szpiega/detektywa , gdyż w takiej marynarce nikt nie będzie wyróżniał się z tłumu.,