CharlieQuiet Napisano 22 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2019 Koval Dziękuję za poradę, zobaczę jak to będzie wyglądało w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Napaliłem się na marynarkę https://allegro.pl/oferta/luksusowa-wloska-marynarka-rose-born-r-52-7930198296 Wyprowadzi mnie ktoś z błędu czy brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Skoro masz wątpliwość to nie będziesz w niej dobrze wyglądał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Wątpliwości estetycznych nie mam, ponieważ podoba mi się, tylko czy warto....Nie znam marki i wydaje mi się mocno długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 12 godzin temu, flozbi napisał: Wyprowadzi mnie ktoś z błędu czy brać? Jak nie przymierzysz to się nie dowiesz 487 zł to rozsądna cena za nową marynarkę z drugiej ręki (70%+30%). Chociaż ta jest oferowana z jednej strony jako "używana", a z drugiej "Stan Idealny (sklepowy). Kiedyś Lancerto oferował stosunkowo podobny wzór (MR.Fashionable), ale jednak ta "Twoja" wygląda - jak dla mnie - cztery razy lepiej. (Ta Lancerto to była moja pierwsza "agresywna" (pod względem wzoru) marynarka i myślałem, że nie będzie okazji do jej noszenia, a przez kilka miesięcy to był mój codzienny strój). Mi się podoba i bym kupił... (Ale mi się bardzo wiele marynarek podoba i kupuję za dużo i za często...) P.S. Uważaj, bo mi 52 pasuje, a i na Ogrodową daleko nie mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Trzeba przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Teraz to mnie "załatwiliście". Wczoraj zmierzyłem marynarki, większość rozmiar 52 i te które najlepiej na mnie leżą, mają wymiary: w klacie 55 cm, pas 50 cm. To powiedziałem sobie, że już na pewno odpada bo jest za duża, teraz po przeczytanie tego co piszecie myślę, że w razie czego kupię i oddam do krawcowej do zwężenia (może warto...?, nie bierze dużo, koszt jakieś 30 zł, tyle dałem za taliowanie prochowca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 @flozbi, ryzykujesz ponad 100Euro za marynarkę kosztującą na stronie sklepu 7x tyle. Wygląda bardzo dobrze (kolor kwestia gustu), zrobiona we Włoszech (Parma jeśli się nie mylę), na pewno o pół rozmiaru da się ją wytaliować bez szkody dla wyglądu. Jeśli akurat czegoś takiego szukasz to czemu nie? A i ja jestem 52 tak przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Nikt nie zwrócił uwagi na długość tej marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Zwróciłem na samym początku, do skrócenia jakieś 3-4 cm. PS będziemy mierzyć;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 5 godzin temu, flozbi napisał: Zwróciłem na samym początku, do skrócenia jakieś 3-4 cm. PS będziemy mierzyć;-) Szczerze mówiąc to odradzam skracanie marynarki , a nawet jeżeli ktoś się decyduje na skracanie to nie o tyle.,Pomijając fakt ,że jest to pracochłonna i droga operacja to skrócenie rujnuje proporcje i balans marynarki.,Kieszenie zbliżają się do dolnej krawędzi marynarki, szlice są za krótkie, guziki są zaniżone,., 99% ludzi będzie widziało ,że coś jest nie tak w tej marynarce tylko nie będzie potrafiło pokazać palcem co ,a pozostały 1% będzie wiedział że to jest efekt skracania,.Dla mnie skracana marynarka wygląda tak jakby jej właściciel wziął raty w Providence nie zapłacił ostatniej należności, a Provident wysłał kilku osiłków z nożycami w celu egzekucji długu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 @mayor dzięki za wypowiedź, zobaczymy jak przymierzę, może nie będzie trzeba skracać. Myślę, że z tym stwierdzeniem o tych 99% procentach osób, które zobaczą, że coś jest nie tak, to Cię poniosło. Wydaje mi się, że proporcje są odwrotne bliżej 1% Kowalskich to zobaczy;-). Imho lepiej mieć porządną marynarkę, dobrze skróconą niż przykrótką kupioną na raty z Providenta;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Próbuj ale myślę, że @mayor ma rację. Ona wygląda na model z rozmiarówki dla wysokich. Sam rozstaw guzików już to sugeruje. Jakby była za długa to naprawdę daj sobie spokój obojętnie jak będzie ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 1 godzinę temu, flozbi napisał: @mayor dzięki za wypowiedź, zobaczymy jak przymierzę, może nie będzie trzeba skracać. Myślę, że z tym stwierdzeniem o tych 99% procentach osób, które zobaczą, że coś jest nie tak, to Cię poniosło. Wydaje mi się, że proporcje są odwrotne bliżej 1% Kowalskich to zobaczy;-). Rzeczywiście poniosło mnie., Kolor tej marynarki jest na tyle neutralny i pospolity .że pewnie nikt nie zwróci uwagi.,"Marynarka Niewidka" Najlepszy wybór dla śledczego/szpiega/detektywa , gdyż w takiej marynarce nikt nie będzie wyróżniał się z tłumu., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 Powyższy post zupełnie nic nie wnosi do tematu, ponieważ rozmawialiśmy o kroju i proporcjach, a nie o kolorze to już inny wątek, poboczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Tak na szybko, po przyjściu z pracy (nie pamiętam kiedy byłem w jeansach) wrzucam zdjęcia. Marynarka zostaje ze mną:-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Przecież ta marynarka całkowicie nie pasuje.,Nawet trudno znaleźć jeden element gdzie by była dobrze, albo chociaż poprawnie dopasowana 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Niestety leży fatalnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Chyba faktycznie bardzo się na nią napaliłeś Zgodzę się, że sam kolor i materiał wygląda fajnie ale wisi na tobie bardzo "workowato" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Najważniejsze, że ja się w marynarce dobrze czuję i nawet nie zamierzam jej zanosić do krawca (często tak robię) ponieważ dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieQuiet Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Na zdjęciu widać, że marynarka jest za duża, a masz pod spodem kamizelkę, bez kamizelki pewnie będzie jeszcze gorzej. A ja się martwię, że mi się X robi przy zapiętej marynarce od garnituru... Problemy współczesnego świata hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 No Offense.,Ale pierwsze skojarzenie kiedy zobaczyłem zdjęcia tej marynarki, to reklama Creative Planning, : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 @mayor miło, że pamietąsz o mojej marynarce, a ja w niej czuje się znakomicie. Dzięki. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 5 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2019 Kwestia tego czy marynarka lezy dobrze, czy nie jest obiektywna, i w tym przypadku dobrze nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 6 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 Zgadzam się co do obiktywizmu, dla Ciebie obiektywnie nie jest dobrze, dla mnie i wielu osób obiektywnie jest jak najbardziej ok:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi