Skocz do zawartości

Eleganckie zegarki

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam się z Filipem; kiedyś nie wyobrażałem sobie takiego połączenia,

teraz - moim zdaniem - to jedyne słuszne połączenie :!:

Ps. Filip - miażdżysz tymi OP (już nie wspomnę, że paski miodne ;) )

Ja nie miażdżę, bo ani zegarki, ani zdjecia nie moje, tylko paski są mojego autorstwa :)

A dlaczego jubiler miałby ściągac towar od producenta posiadając go na stanie w sklepie? chuba nie po to abys kupił to samo taniej ?

Generalnie, nawet jakby zegarka nie miał w sklepie, w taki sposób to nie działa - chyba że masz takiego zegarmistrza, który jest w stanie 1 egz zamówic u producenta. Ale to musiałby byc jakiś bardzo drogi model. W dzisiejszych czasach więkkszośc sklepów obsługują polscy dystrybutorzy marek.

Różnica w cenach jest chociażby w podatku VAT, cos około 7,6% wynosi w Szwajcarii ...

Jeżlei to będzi jakiś droższy model to warto samemu sie przeleciec do Zurichu lub Bazylei. Jakieś 1,5 roku temu w salonie kupiłem zegarek (bez jakiejkolwiek zniżki) taniej o ok 20% w stosunku do ceny w Warszawie.

Damian, nie zrozumiałeś kolegi. Kolega nie chce zegarka z wystawy, chce nowy z foliami od dystrybutora/producenta. U nas w salonie na życzenie tak robimy, jeśli mamy dany model, a klient po obejrzeniu stwierdzi, że chce nówkę, bo np. wystawowy ma zmęczony pasek, albo jakieś ryski to sprowadzamy taki sam dla niego.

Damian, nie zrozumiałeś kolegi. Kolega nie chce zegarka z wystawy, chce nowy z foliami od dystrybutora/producenta. U nas w salonie na życzenie tak robimy, jeśli mamy dany model, a klient po obejrzeniu stwierdzi, że chce nówkę, bo np. wystawowy ma zmęczony pasek, albo jakieś ryski to sprowadzamy taki sam dla niego.

Filip, tylko Ty potrafisz czytać między wierszami.

Coś pięknego, Patek Philippe - Star Caliber 2000:

http://www.youtube.com/watch?v=dRBGMDlzhCI

5 października 2000 roku został wylansowany przez firmę Patek Philippe najbardziej skomplikowany zegarek kieszonkowy na świecie. Nosi nazwę Star Caliber 2000. Złożony jest z 1118 elementów. Jeśli ten model mialby stworzyć tylko jeden człowiek potrzebowałby na realizację tego dzieła aż 18 lat.

:)

Coś pięknego, Patek Philippe - Star Caliber 2000:

5 października 2000 roku został wylansowany przez firmę Patek Philippe najbardziej skomplikowany zegarek kieszonkowy na świecie. Nosi nazwę Star Caliber 2000. Złożony jest z 1118 elementów. Jeśli ten model mialby stworzyć tylko jeden człowiek potrzebowałby na realizację tego dzieła aż 18 lat.

:)

Na żywo jest wielce uroczy :>

(tyle że niezłe kieszenie by trzeba mieć, OIDP waży kilo dwadzieścia...)

Za ile można dostać mechanicznego Patka, totalna klasyka, bez specjalnych bajerów i elementów z drogich kruszców. Prawdziwy solidny zegarek, gdzie płaci się głównie za zegarek, a nie za ekstra bajery?

Ktoś wie?

Calatrava to zdaje się najtańsza linia Patka, pi razy drzwi sześćdziesiąt tysięcy peelenów, sztuka nówka nieśmigana, używane są droższe :mrgreen:

Szczegóły poniżej, link w pierwszym poście na forum:

http://www.watchtalkforums.info/forums/ ... /54973.htm

Za ile można dostać mechanicznego Patka, totalna klasyka, bez specjalnych bajerów i elementów z drogich kruszców. Prawdziwy solidny zegarek, gdzie płaci się głównie za zegarek, a nie za ekstra bajery?

Ktoś wie?

nowy czy używany?

Najchętniej nowy, ale mógłby być też używany.

http://www.chrono24.pl/patekphilippe/ca ... ndex-2.htm

• 2 weeks later...

Cuervo y Sobrinos:

Historiador 3195.9N:

post-1159-13658921482424_thumb.jpg

Nie wiem dlaczego, ale ten zegarek, zresztą cała seria zapadła mi w pamięci przegladając brytyjskiego GQ, nie wiem czy dobrze rozpatrzyłem się, ale akurat ten model kosztuje w granicach 9 tys. funtów, czy może być taka cena?