maciato Napisano 9 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2011 Z napisem "Made in Poland" są : Polpora, Copernicus. Jest też zupełnie polski projekt prowadzony przez Pawła Jankowskiego z Łodzi pod nazwą "Chronos Art" - nie śledzę na bieząco projektu ale chyba ma się ku końcowi. Tutaj link do do dyskusji : http://zegarkiclub.pl/forum/forum/139-zegarki-polskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 9 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2011 Panowie, pytanie od zupełnego laika zegarkowego. Czy są jakieś zegarki polskiej produkcji godne polecenia?Wpisz w wyszukiwarkę Polpora i poczytaj wyniki i linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2011 Są też polskie z "epoki", marki Błonie. jest nawet ich katalog który kiedyś stworzyłem www.polskie-zegarki.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 9 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2011 Dziękuję bardzo. Polpora Belveder- piękny zegarek. Niestety, 5 tyś. zł. to kwota ponad planowany budżet. Pozostaje tylko szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2011 Panowie, pytanie od zupełnego laika zegarkowego. Czy są jakieś zegarki polskiej produkcji godne polecenia? jest jeszcze taki wynalazek, projekt jest (w zasadzie był, bo "nakład" dawno wyczerpany, a lista była zamknięta długo wcześniej) zupełnie amatorski i niekomercyjny, więc najwyżej z drugiej ręki, ale koledzy, którzy dali początek koncepcji tego zegarka, przygotowują kolejne, tym razem komercyjne projekty, więc za jakiś czas będzie coś więcej niż pilot (na początek nurek). Zdjęcia autorstwa kolegi tessio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kot~ Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Drobne uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Panowie,jestem ciekaw Waszego zdania odnosnie manufaktury z mojego rodzinnego miasta. http://www.polpora.com/intl/pl/manufaktura.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Drobne uzupełnienie Zegarek piękny! Nawet zapięcie przypomina zarys skrzydeł "jedenastki"! I to logo PZL-u! Byłoby wspaniale gdyby pojawiły się kolejne zegarki poświęcone innym myśliwcom ze skrzydłem Puławskiego: P-1, P-6 (uznanym w swoim czasie za najbardziej nowoczesny myśliwiec na świecie), P-8, P-7 i P-24. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Panowie,jestem ciekaw Waszego zdania odnosnie manufaktury z mojego rodzinnego miasta. http://www.polpora.com/intl/pl/manufaktura.php Polpora nie jest manufakturą w zegarkowym sensie tego słowa - ale "manufaktura" brzmi ładnie, poważnie i laik się nabierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Drobne uzupełnienie Zegarek piękny! Nawet zapięcie przypomina zarys skrzydeł "jedenastki"! I to logo PZL-u! Byłoby wspaniale gdyby pojawiły się kolejne zegarki poświęcone innym myśliwcom ze skrzydłem Puławskiego: P-1, P-6 (uznanym w swoim czasie za najbardziej nowoczesny myśliwiec na świecie), P-8, P-7 i P-24. Pozdr, wojvv na kolejne samolotowe nie ma szans w dającej się przewidzieć przyszłości, ale niedługo do nabycia będą dwa zegarki nurkowe, poświęcone dwóm łodziom podwodnym z okresu II wojny światowej, chodzi o Dzika i Sokoła. Zegarki będą bliźniaczo podobne (terrible twins w końcu ), tzn. ta sama koperta i design, różny będzie tylko kolor tarczy (Dzik czarny, Sokół biało-srebrny). Postaram się wynaleźć jakieś zdjęcia prototypów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 a oto obiecane zdjęcia (bezel ma być inny, nie polerowany): edit: fotki by svedos Sokół prawie skończony parka prototypów produkcja wre grafika pozwalająca się zorientować, jak będzie wyglądał dekiel i koronka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Dekiel bardzo ładny, ciekawy pasek. Jednak "jedenastka" pozostaje moim faworytem W tamtym zegarku cytaty lotnicze były dla mnie bardziej czytelne od inspiracji "submarynowych" w Dziku i Sokole, których nie potrafię jednoznacznie zidentyfikować. Może przydałby się jeszcze "Jolly Roger" z polską banderą albo symbole misji, które były malowane na kioskach np. umieszczone na pasku? Albo zarys okrętu lub peryskopu na tarczy? Tak, czy inaczej, to fantastycznie, że powstają takie projekty. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Jolly Roger jest na deklu (flaga na kiosku). W sumie jakiś rysunek okrętu na tarczy to niezły pomysł, ale już jak mówią po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 A tak, rzeczywiście. Jolly Roger jest tak mały, że go nie zauważyłem Czy wiesz w jaki sposób i kiedy będą dystrybuowane te zegarki? Czy lista nabywców jest już zamknięta czy będą w "wolnej sprzedaży"? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 wysyłam PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 20 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2011 Jeszcze troche a Zielona Gora bedzie mala Szwajcaria,brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 Nie jestem pewien, czy to już nie elegancki sport, a nie elegancja, ale ciekawa sprawa: Razzle Dazzle od: http://www.mbandf.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2011 a oto obiecane zdjęcia (bezel ma być inny, nie polerowany): grafika pozwalająca się zorientować, jak będzie wyglądał dekiel i koronka: szkoda tylko że koperty nie własnego pomysłu, tylko dość mocno skopiowane z wzoru radzieckiego nawet wskazówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2011 szkoda tylko że koperty nie własnego pomysłu, tylko dość mocno skopiowane z wzoru radzieckiego Krzysiek, to absolutnie zamierzone, jest to taki tribute, pomysłodawcami są znani miłośnicy ruskich zegarków (jeden z nich dawał swoją kolekcję na wystawę KMZiZ w PKiN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2011 w e-sklepie Wittchena jest do kupienia w dobrej cenie kasetka na 4 zegarki ... kiedyś się do niej przymierzałem. http://www.sklep.wittchen.com/product/5 ... garki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 dobry rotomat w skórze, np. Eilux na 1 zegarek kosztuje >1000 pln .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Guys, Brązowy pasek (aligator) do zegarka z czarną tarczą (raczej duzego, prostokatnego, do tej pory na kauczuku) to dobry pomysł? Bo ja już tydzien sie zastanawiam i w sumie sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Bardzo dobry, jeśli chodzi o dobór kolorów. Czarna tarcza i brązowy pasek to klasyka. Ostatnio robiłem trzy takie krokodyle do Panerai wyszło fajnie do czarnych tarcz: 1. 2. 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 zgadzam się z Filipem; kiedyś nie wyobrażałem sobie takiego połączenia, teraz - moim zdaniem - to jedyne słuszne połączenie Ps. Filip - miażdżysz tymi OP (już nie wspomnę, że paski miodne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 19 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2011 Dzięki.Wreszcie będę spał spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi