electro Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 trafiłem jeszcze na taki. pytanie tylko do czego go założyć? Oris atelier big crown "garniturowa" wielkość koperty = 38 mm Bardzo duzo sie dzieje na tarczy, jak dla mnie za duzo...poszedlbym w tym kierunku zeby zmniejszyc odpustowosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Jako, ze inni wiedza wiecej o zegarkach niz ja, jak oceniacie czesto pojawiajacy sie na blogu MostExerentBrog: http://www.watches24seven.com/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=3004&g2_serialNumber=3 Legenda. . . . . ... . . . . . . . . .. . . . . . .. . . . . . . . . Dla mnie osobiście BARDZO niezrozumiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizz Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Raczej dobry marketing niż legenda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 są tacy, którzy uważają, że Panerai (ten czy inny) jest wart każdej wydanej nań złotówki (trochę tych złotówek trzeba). Dla mnie to stylistycznie zegarek, który pasuje absolutnie do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Czy jest cos, co faktycznie w jakis sposob wyroznia zegarki Panerai w porownaniu do innych w tym samym segmencie cenowym? Guido z wspomnianego bloga na ogol otacza sie przedmiotami dosc dobrej jakosci, wiec zastanawia mnie ile tutaj marketingu i opartych na tym decyzji, a ile swiadomego wyboru. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizz Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Stylistyka. W środku nie ma nic emocjonującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Guido z wspomnianego bloga na ogol otacza sie przedmiotami dosc dobrej jakosci, wiec zastanawia mnie ile tutaj marketingu i opartych na tym decyzji, a ile swiadomego wyboru. to, że firma słynie z marketingu (chociaż kurde włoska marynarka wojenna... ), nie przekreśla wysokiej jakości wykonania (która w tym przypadku,co należy przyznać, jest faktem). Natomiast moim zdaniem w tym przedziale cenowym (a nawet na niższej nieco półce) jest mnóstwo ciekawszych i przede wszystkim ładniejszych zegarków. Poniekąd powtórzę się, ale do czego pasuje Panerai? Do garnituru te zegarki są przekreślone z uwagi na rozmiar (grubość, średnica - Arnold i Stalowy Sylwek przy ichnadgarstakch mogą oczywiście twierdzić, że to nie problem) i stylistykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 W droższych modelach są już manufakturowe mechanizmy Panerai (w zasadzie z grupy Richemont) czy też JLC, w rocznicowych i limitowanych modelach też trafiają się ciekawe werki. Radiomir podstawowy czy też Base logo to pod względem racjonalności wyboru ceny do mechanizmu nie są okazjami delikatnie mówiąc, ale są to zegarki dające masę radochy i świetnie wykonane - nie miałbym oporów moralnych przed kupieniem żadnego z nich. Kyle - uważam, że Pam i garnitur się nie gryzą - szczególnie Radiomir ładnie się prezentuje w tym zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Pam to charakterystyczny design. Dwa modele które podbiły świat. Za to się płaci. W środku jest np. Eta, którą można dostać w innym zegarku taniej. Jednym się podoba innym nie. Ja stwierdzam że mają swój urok. Do tego dobrze trzymają cenę. Zegarek to nie inwestycja, choć w przypadku Pama można trafić na limitowane serie, które zyskują na wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXX Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 http://www.uniformwares.com/product_info.php?cPath=1&products_id=42?osCsid=af15778fff89db2a5bf33b44ccd7641e - planuję zakupić ten z brązowym paskiem. Ładne, ładne. Gratuluję gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXX Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 No, może jak dla mnie to zbyt wielki minimalizm, ale niewątpliwie posiadają urok i są przepiękne. Są, trochę za mało oficjalne jak na mój gust. W zegarkach cenie minimalizm, ale bardziej w stylu manufaktury Omega czy Longines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Które modele obu firm uważasz za koronne przykłady minimalizmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 BTW w rozumieniu zegarkowym Omega i Longines to są raczej zakłady produkcyjne, a nie manufaktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Zegarek dla inwestujących w złoto - pierścień i budda z 24k Au Stylistyka i wykonanie - Azja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Fiyta to dokładnie rzecz biorąc firma z Chin (porządna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2011 racja - miałem w ręku kilka modeli. To duża firma, ma też sporo modeli w europejskim designie. Tylko ta nazwa taka niewydarzona FIYTA nawet wystawia się na targach w Szwajcarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Spacemaster jest nie najgorszy, ale cena.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Czekam... Mam nadzieję, że będzie w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 kawał pilota! kiedyś się też do Alpiny przymierzałem ... pozdr d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Brałem pod uwagę jeszcze lotniczego Big Crowna Orisa, o takiego Ostatecznie jednak podjąłem decyzję, ze wezmę Alpinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Oris ładniejszy : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 De gustibus.... Oba podobały mi się tak samo. Jednak AL ma moim zdaniem więcej klasy niż OR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Ten jest wspaniały: http://www.hodinkee.com/blog/2011/9/27/ ... winso.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi