Skocz do zawartości

Krawat - kluczowy i niedoceniony, jak dobrać odpowiedni?

Ę-żine

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowna Pani, biała koszula jest sexy... oczywiście, dobrze dopasowana i na odpowiednio zbudowanym mężczyźnie.

Czarna koszula w zasadzie nie występuje w eleganckich zestawach. Można próbować pójść na całość i wystylizować się na gangstera (do białego garnituru i kapelusza), ale nie każdy lubi.

A jeśli chodzi o prezenty... cóż, odradzam zakup krawata. Jeśli facet jest koneserem, ciężko będzie go zadowolić (nie znając dokładnie gustu/upodobań lub choćby marek krawatów, spośród których można coś wybierać), a jeśli krawaty nosi, bo musi, to taki prezent nie sprawi mu radości.

Szanowna Pani, biała koszula jest sexy... oczywiście, dobrze dopasowana i na odpowiednio zbudowanym mężczyźnii.

Koszula sexy? Ale tylko, parafrazujac, na sexy chlopie? Cos tu chyba nie tak z logika albo to jakis skrot myslowy?

jesli juz meska koszula mialaby byc sexy na kims to tylko rano i na pewno nie na faceice...

Lepiej by było z marynarką; jeśli jednak bez - to zależy od spodni. Generalnie wybrałbym spokojne, gładkie. Kolor zależy od efektu, jaki chce się osiągnąć. W każdym razie spodnie w paski, kratkę czy częściowo zanikające kotwice mogłyby wytworzyć "barok".

• 3 weeks later...

Panowie, czy ktoś z Was posiada jakiś fajny poradnik wiązania krawatów? Bo najnowszy nabytek Lamberta jest dość sztywny i dziwnie mi się go wiąże, dodatkowo znam właściwie tylko jedną technikę wiązania, która chyba nie jest jakaś mega doskonała. W dodatku większość koszul, które posiadam mają kołnierz klasyczny, a obecnie zakupiłem koszulę z kołnierzem włoskim, w którym jakieś niedoskonałości w wiązaniu są wystawione na widok, więc potrzebowałbym jakiś skuteczny poradnik odnośnie wiązania do kołnierza włoskiego. Będę bardzo wdzięczny.

http://www.matras.pl/85-sposobow-wiazania-krawata.html

Mam, świetna, oczywiście z 90% węzłów nigdy nie skorzystam, pozostają jako ciekawostki

Hmm czyżby mój link nie działał?

Działa, ale to link do wątku na forum. A ja pomyślałem, że dam koledze link do księgarni, może będzie chciał kupić książkę. Taki jestem usłużny :D