Jan M. Krawczyk Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Myślałem o tym fragmencie podeszwy, który jest na wysokości tego ażurowania po prawej. Tak jakby nie przechodziły gładko, ale się "łamały" i tworzyły kąt. A co za tym idzie, zadarte przody. Ale to może wina perspektywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Myślę że to perspektywa ale przesyłam tez zdjęcie z większej odległości. Jeszcze jedna sprawa - czy rozmiar 8.5 Rui będzie ok jeśli w sieciowkach mam 43, Shoepassion 8, a w Królewskim Herbie 42.5? Długość stopy to 27-27.3, szerokość i podbicie standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 sorry pisałem z telefonu i się nie dodało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Teraz faktycznie widać dużo lepiej. Ja mam takie zdanie jak kolega xkoziol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Dzięki Panowie za opinie. Nie mam się jeszcze czym cieszyć bo aukcja jeszcze w toku Chciałem jednak wpierw zasięgnąć porady na temat pokazanych wad, bo bardzo ostrożnie podchodzę do zakupów na odległość bez możliwości zwrotu i gwarancji, zwłaszcza nie mając do czynienia wcześniej z daną marką i sprzedawcą. Teraz tylko pozostaje kwestia rozmiaru - tu też mam pewne obawy czy 8.5 na Rui nie będzie zbyt obszerne... Co prawda razie czego pocieszalbym się możliwością odsprzedaży poprzez forum, tudzież allegro, jednak wiadomo, iż lepiej oszczędzić sobie tego typu działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
csm Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 yacoob: Wygrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Niestety nie, ale dzięki za zainteresowanie. W sumie może i lepiej, wysłałem zapytanie do Meermina z moimi wymiarami (L 273mm / W 103mm) i doradzili mi 7 (sic!) bądź 7.5. IMO gruba przesada, niemniej jednak 8.5 faktycznie mogło być nieco za duże. Przy Rui skłaniałbym się chyba do 8, a 8.5 może ewentualnie na Hiro. Shoepassion 565 w rozmiarze 8 leżało idealnie. No nic, nie pierwsza nie ostatnia para butów u Vincena (chociaż nadal mam duże obawy przed zakupem zdalnym bez możliwości przymiarki i zwrotu), a może w międzyczasie powrócą Levety na Zalando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Ja wygrałem To zakup próbny, testowanie kopyta i rozmiaru, trochę ryzyko, ale jak człowiek nie spróbuje to sie nie dowie. Widze jak sie komus nie pali z butami to można całkiem ciekawe modele wyrwać na ebay i od tego pana rownież. Co do rozmiaru nie wiem jakie wyjdą... Wiem jedno... Tutaj ludzie o teoretycznie tak samo długich i szerokich stopach potrafią zupełnie rozne rozmiary nosić... Jedyne wyjście to próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Gratuluję i doceniam odwagę Daj proszę znać jak buty prezentują się na żywo. Jakie masz wymiary stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 270-280, mam ponad pol numeru różnicy prawa lewa, i zalezy czy rano czy wieczorem. Plus rozciągnięcie 1,5 rozmiaru jak stawiam stopę (mierzone na sprzęcie w sklepie biegowym). Dosc wysokie podbicie, szerokość 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 270-280, mam ponad pol numeru różnicy prawa lewa, i zalezy czy rano czy wieczorem. Plus rozciągnięcie 1,5 rozmiaru jak stawiam stopę (mierzone na sprzęcie w sklepie biegowym). Dosc wysokie podbicie, szerokość 10cm. Hmm duży rozstrzał... ja też kiedyś jak mierzyłem wyszło mi 276-278, a ostatnio 271-273. No nic, czekam na wrażenia oraz ocenę dopasowania jak tylko przyjdą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Da się coś zrobić z tym jasnym brązowym kolorem w Meerminach? Jeśli chciałbym go lekko zmienić na całości to w którą stronę? Koniak? Wiśnia? Pommadier wystarczy? A może w rzeczywistości ten kolor wygląda lepiej niż na zdjęciach? Druga kwestia. Wkładka. Da się usunąć firmową bez szkody dla buta by umieścić ortopedyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Pomadier przyciemni pewnie o jeden ton (sporo zależy od chłonności skóry). Trwalszy efekt da Juvacuir. Natomiast kolor - chyba koniak byłby optymalny. .. a tak w ogóle, to "wstrzymaj konie" i poczekaj, aż dostaniesz buty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 W katalogu jasny kolor określany jest jako Chestnut (i opisany jako nowy kolor). A aukcjach u znanego sprzedawcy jest Light brown. Nie wiem czy są to dwa różne odcienie czy te z aukcji są bardziej realistycznie przedstawione (i nie pasują mi do końca, dlatego kombinowanie czy da się w razie co je skorygować). Akurat na aukcjach wysyp mojej rozmiarówki w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Co do zasady nie warto zastanawiać się, skoro zakup już dokonany. Na tym etapie opisy sprzedawców mają drugorzędne znaczenie Ważne co przyjdzie i czy będziesz zadowolony. Jak sam zauważyłeś masz opcję rekoloryzacji, więc śpij spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 Dziękuję. Ja jeszcze nie dokonałem zakupu Meerminów w tym kolorze. Dziś zrobię pierwsze podejście Byty ze zdjęcia zdobył kol. mrkaramba, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
csm Napisano 5 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2016 yacoob: mam podobne wymiary jak Ty i też chciałem je kupić dla próby. Również nie wiem, czy 8, czy 8.5, ale miałem taktykę jak kolega mrkaramba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 mrkaramba, buty juz przyszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 jeszcze nie wysłane ale jak ktoś jest fanem Meermina to można naprawdę dużo taniej kupić, o ile się nie trafi jakiś napalony z drugiej strony, wtedy prawie cene nowych osiągają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 (edytowane) --------------- Czy ktoś wie jakie kopyto jest najbliższe charles tyrwhitt -g fit ? Edytowane 14 Luty 2016 przez mosze naruszenie regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszyn Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum, ale od pewnego czasu śledzę niektóre tematy i właśnie w tym postanowiłem się wypowiedzieć.Dzisiaj dotarły do mnie Meerminy Oxfordy 101198. Kontaktowałem się w sprawie rozmiaru z obsługą i polecano mi wziąć rozmiar UK8. Jako, że moje stopy to mniej więcej L274mm R276mm +/- 2mm, przez chwilę myślałem, że to dobry pomysł, ale poczytałem więcej o tęgości tego kopyta i zdecydowałem się na rozmiar UK8.5 z powodu moich umiarkowanie szerokich stóp. Teraz wiem, że to był bardzo dobry wybór. Po założeniu lewego buta - ideał. Długość, trzymanie pięty, wygoda. Wszystko na plus. Jedynie lekkie "V" się robi, ale w ogóle mi to nie przeszkadza, a być może uda się to zniwelować po paru dniach chodzenia w obuwiu. Co do prawego buta - tutaj minimalna niewygoda w okolicy palców, ale myślę, że dwa/trzy dni i będzie jak pasować jak ulał.Buty są piękne! Moje pierwsze tego typu, choć wcześniej zamawiałem Otisopse i postanowiłem je zwrócić. Niestety nie stały nawet obok Meerminów, które wcale za najwyższą półkę wsród butów nie są uważane.Aktualnie należę do zadowolonych klientów.Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że przyda się komuś informacja na temat rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 Jeżeli zamierzasz użyć tych butów na jakąś konkretną okazję, to polecam je wcześniej porządnie rozchodzić. Meerminy początkowo są bardzo sztywne i mogą boleśnie obcierać. Dobrym pomysłem może być użycie Saphir Renovateur, podobno to trochę zmniejsza tę początkową sztywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Mam pytanie do osób, które zwracały buty Meerminowi z powodu wad: czy dostaliście zwrot kosztów przesyłki w obie strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Po bojach, tak. Sporo miej, niż zaplaciłem i na dodatek po gorszym kursie. Na plus dla Meermina, zwrócili pieniądze dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Po bojach, tak. Sporo miej, niż zaplaciłem i na dodatek po gorszym kursie. Na plus dla Meermina, zwrócili pieniądze dwa razy. W sensie: dwa razy za te same buty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi