Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Meermin

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

...

Mam 4 pary Meerminów z linii klasycznej i jedną z Linea Maestro, w tym jedne buty na podeszwie gumowej i jedne na podeszwie York, które bardzo krytykujesz. Nie doświadczyłem ani jednej z rzeczy, które opisujesz. Jedyna rzecz z której nie jestem zadowolony to jakość zamszu w moich lotnikach. Może po prostu, podobnie jak Kierman jestem szczęściarzem, nie przeczę że Twoje pary miały wady. Prosiłbym również o nieco mniej wycieczek osobistych, konfrontacyjnego tonu i tekstów o półślepych Chińczykach, lubię to forum między innymi dlatego, że można na nim porozmawiać merytorycznie i powyżej pewnego poziomu.

Opis usterek tego obuwia zrobili za mnie inni Użytkownicy  forum.

Wszystko  to  co napisałem jest  zamieszczone na poprzednich stronach tego wątku.

Nie tworzę, jedynie odtwarzam co zostało już w tym temacie napisane.

Takie małe podsumowanie.

Dla podsumowania należałoby wziąć 47 stron tego wątku, a nie kilka wpisów potwierdzających z góry postawioną tezę. 

Skóry w G&B i w Berwick również sprawiły na mnie gorsze wrażenie (ale specjalistą nie jestem, być może się mylę).

Nie stawiajmy na równi skór Berwicków i G&B. Mam jedne i drugie - przynajmniej w przypadku licowych różnica jest spora, na korzyść Berwicków. 

Jeżeli mają buty na stanie, to po 1-2 dniach od złożenia zamówienia powinna Ci przyjść faktura i następnego dnia po jej opłaceniu powinni wysłać paczkę. Sama paczka idzie około tydzień. Jeżeli butów nie mają, to musisz się nastawić na kilka tygodni oczekiwania. Najlepiej będzie wysłać do Meermina maila z zapytaniem.

Ja zamówiłem w sobotę, zapłaciłem w niedzielę (zakładam, że zaksięgowano w poniedziałek/wtorek, a buty były u mnie w środę po południu. Tak było w przypadku tych, które były na stanie. Dwie kolejne pary to już niestety po cztery tygodnie oczekiwania. Może Ci się uda :)

Ciemniejsza pasta i krem pomoże. Dużo zależy od tego jak bardzo podatna jest ta skóra na wchłanianie kremu i jaki efekt chcesz uzyskać,patyny czy przefarbowac prawie na czarno. Wtedy pomyśl może o użyciu barwników np. saphira/tarrago i poczytaj ten temat:
https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1436-patynowanie-oraz-repatynowanie-obuwia/

Myślę, że samym kremem i pastą efekt nie będzie zadowalający i trwały.  Te buty można "zapastować" czarnym kolorem, a zmienią się raptem o ton. Przyciemniałem tak G&B levet tan i udało mi się dojść jedynie do odcienia lekkiego koniaku. Ja bym polecił powalczyć z pomocą preparatu "Juvacuir".

Tłuszcz przyciemni permanentnie o odcień, tyle że nie można przesadzić, bo skóra zrobi się zbyt rozlazła, ale tu chyba nie będzie tego problemu. Mam co prawda meerminy grain, ale czytałem, że te o gładkim licu są twarde jak skała.

Ciemniejszy krem powinien sobie poradzić. Gordony chyba wcale nie przyjmują kremu, ale lepsze skóry tak. Nałóż ciemny krem wieczorem, a rano wypoleruj. Potem kolejna warstwa i wieczorem polerowanko.

Panowie, zamówiłem trzy pary Meerminów i bardzo dziwny system mają bo doszedłem do końca i nigdzie nie było miejsca na zapłatę kartą bądź PayPal. Więc zamówienie jest złożone z billing i shipping address ale nie dali mi opcji zapłaty. Czy to normalne na ich stronce czy tylko ja mam pecha?