whale Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Dokładnie, ktoś musiałby porówniać cordovan japoński z tym z Horween, pewnie ten 1 tańszy, pytanie co z jakością. Poza tym zauważcie, że te buty paradoksalnie nie są z Linea Maestro, to kolejny argument za tą ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Nie zapominajcie, że to zamówienie z przedpłatą 100% przy zerowym ryzyku. Meermin nie produkuje nawet pełnej rozmiarówki, jeśli nie obejmowały jej złożone zamówienia. Jestem pewien, że zarabiają na nich więcej niż gdyby miały kosztować ponad 2 tyś bez crowdsourcingu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Cena cordovanu od Meermina bardzo atrakcyjna, to fakt, ale dlaczego znowu aż tak podejrzana? Przecież Yanki w cordovanie w projekcie forumowym kosztowały 1760 zł, a tu dochodził jeszcze polski dystrybutor, który co naturalne za swoją pracę też musiał zarobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Należy również zauważyć, że w przypadku butów Meermina jest to japoński shell cordovan (zdaje się, że Shinki), a nie Horween. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2014 Ciężko mi komentować jakości japońskiego cordovanu, jednak nie ukrywam, że buty w tym wiśniowym kolorze prezentują się zacnie ( mam na myśli Balmorale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Ciemnobrązowe zamszowe loafersy w standardzie na gumie. W chwili obecnej na mtogroups jest również wersja na skórzanej podeszwie. Tym razem zamówiłem w swoim typowym rozmiarze 9. Na początku roku pytałem czy zamszowe tassel loafers należy brać rozmiar pół numeru mniejszy... Niestety przekonałem sie na własnej nodze, że nie. Kupiłem jasnobrązowe 8,5 UK, po zalożeniu, w mieszkaniu rozmiar buta wydawał się właściwy, jednak z dala od domu buty dały mi w kość Miałem nadzieję, że rozejdą się ale mimo zastosowania pianki do zmiękczania zamszu buty trzymają ten sam rozmiar, tak więc leżą w kącie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 W końcu dostałem mail od Meermina, ze moje trzewiki są już gotowe do wysyłki. Po 36 dniach od złożenia zamówienia, heh. W tym czasie zdążyłem w zeszły piątek zamówić na patine.pl trzewiki Yanko, które w cenie promocyjnej kosztują tyle samo co Meerminy i już wczoraj, po 4 dniach od złożenia zamówienia do mnie dotarły. Taka mała różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 Przepraszamy za opóźnienie. Zazwyczaj docierają w ciągu 24h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 Dwa z tych czterech dni to był weekend. No i buty przyszły w 24h od otrzymania przez Was mojego przelewu, więc standard zachowany i absolutnie nie ma za co przepraszać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilkomir Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Mam pytanie - jak jest z finalizacją transakcji i płatnością u nich. Złożyłem zamówienie dostałem info, że jest gotowe tylko nie bardzo wiem jak mogę zapłacić. Na ich stronie, po założeniu konta nie ma żadnego check outu a na maile jak zwykle nie odpowiadają. Jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 4 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2014 Przeczytaj FAQ na ich stronie,tam znajdziesz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 11 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2014 Trzeba ich męczyć mailami i w końcu odpiszą. Opcje są trzy: karta kredytowa, przelew i PayPal. Choć może być problem, jeśli chce się przy składaniu zamówienia ustawić inny adres dla dostawy i płatnika. Ich system zmienia zwykle oba na raz. A jeśli potem okaże się, ze adres płatnika nie zgadza się z danymi karty, płatność odrzuca. Możliwości zmiany pózniej nie ma i oni tez nie wiedza jak to zrobić. Takie małe doświadczenia przy drugim zamówieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Wilkomir: Na pewno dostałeś info o tym, że zamówienie jest gotowe a nie o tym, że zostało przyjęte? Pierwszy mail od Meermina jest tylko o przyjęciu zamówienia. Kolejny, razem z linkiem do dokonania płatności wysyłają, gdy mają już buty gotowe do wysyłki (jeżeli w momencie składania zamówienia mają buty u siebie w magazynie, to wysyłają najpóźniej po kilku dniach od złożenia zamówienia, a jeżeli nie mają.... to buty muszą najpierw zrobić, ja teraz czekałem 36 dni). Swoją drogą - wczoraj w końcu kurier przyjechał z moimi trzewikami (dark brown lama calf boots). Są super! Skóra jest trochę grubsza i sztywniejsza niż w trzewikach Yanko, przez co nie są tak wygodne od pierwszego założenia, ale na tę chwilę nie ma się do czego w tych butach przyczepić, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Przy stopie 26 cm oxfordy w rozmiarze 7 na Hiro są bardzo mocno dopasowane, dlatego trzewiki wziąłem 7,5 i to był dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Panowie - kt zamówił Meerminy MTO Dark Brow Naturcalf + norweskie szycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Dostałeś je juz, czy jeszcze produkują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Myślałem, że już dotarły. Czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 ...i opis wrażeń . Właśnie wznowili zamówienia na ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Panowie, mam prośbę o porównanie kopyta Hiro do któregoś z kopyt Yanko w szerokości G, w sensie czy rozmiar jest porównywalny,jak Yanko 10G są na mnie dobre, to Hiro 10 też powinny pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Mam trzewiki Yanko w szerokości G oraz kilka par oxfordów i jedne trzewiki Meermina na Hiro i w mojej opinii Yanki są sporo obszerniejsze. Oxfordy na Hiro, rozmiar 7 są bardzo mocno dopasowane, praktycznie na styk, trzewiki Yanko są o wiele luźniejsze, nie wiem nawet czy nie bardziej niż trzewiki Meermina rozmiar 7,5. Na Twoim miejscu bardziej celowałbym w Hiro w rozmiarze 10,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 13 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2014 Też sugerowałbym pół rozmiaru wyżej. Trzewiki Yanko 8,5 G, kopyto 960. Trzewiki Meermin na Hiro mam 9 i są ok, aczkolwiek chyba właśnie troszkę ciaśniejsze od Yanko. W 8,5 Hiro na pewno byłyby za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Właśnie dotarły i czekają na jakąś lepszą pogodę. Na razie tylko tańczę z córką w salonie i cieszą oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Skąd pomysł na takie wiązanie sznurówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2014 Kurcze, coś czułem, że może paść to pytanie. Wiem, że lepiej wyglądałoby inne, ale tu objawiają się moje zaburzenia obsesyjno - kompulsyjne. Prowadzę je tak od ponad 10 lat i wciąż nie mogę się przełamać, choć próby podejmowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi