Aron Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 Cały obwód stopy w najszerszym miejscu to 24 cm (czyli szerokośc ok 10 cm), podbicie normalne (te Gordon&Bros nie są najwygodniejsze bo są również dla osób z wysokim podbiciem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 Długość mojej stopy to 26,5 cm. Mierzyłem Meerminy na kopycie Hiro w rozmiarze 7,5 UK i były luźne. To kopyto okazało się być (przynajmniej dla mnie) za płytkie. Z drugiej strony przy palcach było już nawet w tym rozmiarze za ciasno (ale ja mam szerokie stopy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 Jak masz wąską stopę to niższa numeracja. Jak szeroką to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 @Saphir - w takim razie wstrzymujemy Yanko do twojej decyzji - ja tym czsem zakladam temat o Meermin @Whitesnake - pomylilem sie - Meermin robi Balmorals na Rui ale juz wyslalem zapytanie o hiro @Aron - ja przy twoim rozmiarze bralbym 7 ale jak slusznie zauwazyl mosze, istotna tez jest szerokosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 Panowie zainetersowani Meermin Balmoral Boots - w celu zebrania chetnych i realizacji zamowienia zalozylem oddzielny watek - https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2859-meermin-balmoral-boots/ @Whitesnake, bondepart, adamus, Zajac Poziomka - jezeli nadal jestescie zainteresowani zamowieniem bardzo prosze o potwierdzenie decyzji w nowym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 @Saphir - w takim razie wstrzymujemy Yanko do twojej decyzji - ja tym czsem zakladam temat o Meermin @Whitesnake - pomylilem sie - Meermin robi Balmorals na Rui ale juz wyslalem zapytanie o hiro @Aron - ja przy twoim rozmiarze bralbym 7 ale jak slusznie zauwazyl mosze, istotna tez jest szerokosc Rui, jak bedzie MTO, to tez może byc. Kształtem nawet ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 @Saphir.pl - daj prosze znac jak sie zdecydujesz dokonczyc projekt Balmoral Boots na bazie 14525 - z przyjemnoscia zamowie kolejne buty, nawet jezeli bede juz mal Balmoral z Meermin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 @Whitesnake - super. Czyli mamy dwie osobyliczac mnie. Przyznam szczerze, ze nie mam butow na podeszwie Rui tylko Hiro i ucieszyl mnie twoja wzmianka, ze Rui ma ladniejszy ksztalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 1 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2014 @Saphir.pl - daj prosze znac jak sie zdecydujesz dokonczyc projekt Balmoral Boots na bazie 14525 - z przyjemnoscia zamowie kolejne buty, nawet jezeli bede juz mal Balmoral z Meermin Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Koledzy, którzy cieszycie się już Meerminami - możecie doradzić jak wypada rozmiarówka? Mam stopę długości 26 cm i niecałe 10 cm szerokości, a interesują mnie tamtejsze double monki dokładnie te http://www.meermin.es/ficha_articulo.php?id=3966. Kopyto Hiro będzie dobre? W dodatku co sądzicie o grubości podeszwy? Na zdjęciach prezentuje się jako dosyć gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2014 JDC:Mam stopę długości 26 cm i szerokości około 9,5 cm, rozmiar 7 jest dla mnie ok. Przy stopie o 0,5 cm szerszej już poważnie rozważyłbym rozmiar 7,5. Nie wiem jak w monkach, ale mam ten model http://meermin.es/articulo.php?idArt=4288 i gumowa podeszwa jest prawie dwa razy grubsza niż skórzana. Zamieszczam zdjęcie z porównaniem skórzanej i gumowej podeszwy w meerminach na kopycie Hiro. Zdjęcie robione na szybko tabletem, nie jest ładne ale myślę że dobrze pokazuje różnicę w grubości podeszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Czy ktoś wie gdzie dokładnie Meermin szyje w Szanghaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Zajac Poziomka, dzięki za info. Właśnie to ta podeszwa mnie zniechęciła, bo sam kolor był najlepszy z obserwowanych przeze mnie. No i dzięki za podpowiedź co do rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Okakura Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Jest nowa strona Meermin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 Czy ktoś posiada albo przynajmniej widział na własne oczy podwójne monki w kolorze navy? czy na żywo ten kolor to typowy niebieski czy wpada we fiolet jak na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 13 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2014 Nowa strona, jak nowa strona, ale jest tez nowy sposób zamawiania grupowego MTO. Z punktu widzenia biznesowego, genialny sposób na obniżenie kosztów produkcji i na zwiększenie sprzedaży. Jestem pod wrażeniem! Czy jakiś inny producent obuwia stosował dotychczas crowdsourcing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadrian Napisano 13 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2014 Whitesnake - z tego co widziałem i czytałem niestety nie. Po za tym, ciężko w ogóle jest znalezienie takiego modelu biznesowego w tak przejrzystej i równocześnie efektywnej formie. Oczywiście takcie coś ma sens jedynie jeżeli producent prowadzi także bezpośrednio sprzedaż globalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek1979 Napisano 27 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2014 (edytowane) Czy ktos z Was mial juz na nogach nowe kopyto Park? Z tego co wyczytalem, to jest jest to zupelnie nowa konstrukcja, jednak dosyc mocno zblizona do Olfe, z tym ze troche wyzsza przy podbiciu. W moim przypadku to jest to, czego szukam:) Jesli ktos juz mial do czynienia z tym kopytem i jest w stanie porownanc do Hiro, lub Olfe, to bede wdzieczny. Swoja droga - w MTO jest taki bucik - http://meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=39 Moze ktos z Wawy by reflektowal? Mozna by podzielic koszty wysylki, ewentualnie jesli zglosiloby sie wiecej osob, to mozna by powalczyc o jakis rabat. Jakby co to piszcie prosze na priv. Powyzsze buty zamowione - w grudniu relacja:) Pozdrawiam:) Edytowane 29 Wrzesień 2014 przez Marek1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Witam Dorzucę swoje trzy grosze do dyskusji o rozmiarach, jakości wykonania i serwisie. Jakieś półtora tygodnia temu zamówiłem buty, na następny dzień dostałem osobisty mail z odpowiedzią na moje pytanie (z racji historii ze zwrotami i jakością, dopytywałem się o trochę szczegółów) oraz oszacowanym czasem realizacji. Najwidoczniej mieli mój rozmiar na stanie, bo dziś buty przyjechały do Krakowa. Zanim zostały wysłane, prosiłem o sprawdzenie ich stanu, zaznaczając, że zależy mi na czasie i wolę, aby zrobiono nowe bez wad, aniżeli musiałbym wysyłać do nich zwrot. Komunikacja była bardzo sympatyczna i odpowiedzi przychodziły szybko. Więc to na pewno muszę zaliczyć na plus. Jeśli chodzi o jakość wykonania, to wszelkie poruszone tu kwestie zostały przez mnie sprawdzone, niemalże pod lupą. Wszystko bez zarzutu. Więc również w tym miejscu muszę stwierdzić, że było warto. W kwestii rozmiaru pewnie wypowiedzieć będę się mógł po dwóch lub trzech założeniach. Mam stopy o wymiarach 28,2/10,2 cm i 27,9/10,1 cm z dość wysokim podbiciem. Zgodnie z sugestiami wybrałem rozmiar 8,5. Obecnie moim zdaniem są idealne, ani za ciasne, ani za duże. Podsumowując, dziękuję bardzo wszystkim za rady i sugestie. W moim przypadku historia ułożyła się bardzo szczęśliwie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Jeszcze kilka zdjęć nowego nabytku. Przepraszam za jakość, do dyspozycji miałem jedynie telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 24 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 Panie Janie, kupił Pan buty o 0,6 cm dłuższe od jednej stopy i 0,3 cm dłuższe od prawej stopy. W związku z tym pytanie do Pana: na której stopie but w rozmiarze 8,5 lepiej leży? Chodzi mi o to, że moje stopy mają długość 26,5cm, i cały czas się zastanawiam, czy wybrać rozmiar 6,5 czy 7. W tym pierwszym przypadku but byłby dłuższy od stopy właśnie o 0,3 cm, nie wiem czy to przypadkiem nie za mało. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 25 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2014 Mam stopy o wymiarach 28,2/10,2 cm i 27,9/10,1 cm z dość wysokim podbiciem. Zgodnie z sugestiami wybrałem rozmiar 8,5. Obecnie moim zdaniem są idealne, ani za ciasne, ani za duże. xkoziol - zmierzyłem raz jeszcze i wychodzi równo 26cm. W takim razie jestem przekonany, że 8,5 to zdecydowanie za dużo. Wychodzi 2,5 cm więcej niż długość stopy bez skarpetki. Zakładając nawet nieco grubszą skarpetkę (dajmy na to, wełnianą, jesienną) mam 26,2 cm. Niech stopa będzie lekko opuchnięta, zmęczona, bo w zasadzie codziennie tańczę po 5-6h i stopy mi puchną ze zmęczenia to jest maksymalnie 264mm. Noszę europejskie 40, czasami nawet 39, dlatego wydaje mi się, że albo 6,5 albo 7. Teraz już sam nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2014 Witam.ja mam dł. stopy 27 cm i w przypadku Hiro idealny jest rozmiar 8. Nigdy nie mierzyłem rozmiaru 7.5, jednak zakładam, że na długość buty byłyby OK, gorzej z szerokością. W przypadku stopy 26 cm ramówiłbym rozm. 7. EDIT: istotny faktor to tęgość stopy i kopyta, o czy przekonałem się już kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi