White Haven Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Polecacie coś z tego zestawu poza Guinnesem? Słabo znam piwa z tego regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Bishops finger jest ok. Green gecko też. Ta pusta butla też pijalna jak widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Są to ogólnie piwa raczej niskiej mocy. Ja lubię ales, ale to kwestia gustu. Abbot fajny, lekki; Bishop's Finger mocniejszy, smakowo mniej przypadł mi do gustu. Piwa dość wysoko oceniane w rankingach. Pozostałych nie próbowałem, poza Guinnessem oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Ta pusta, to piwo leżakowane w beczkach po whisky; pierwsze wrażenie średnie, ale faktycznie czuć słodowy? finisz. Dla tego doświadczenia - raz warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Co do piw leżakowanych w beczkach - były popularne w tym roku na festiwalach piw rzemieślniczych. Także w multitapach w większych miastach pojawiły się jakiś czas temu polskie piwa w wersji "barrel aged". Polecam też piwa uwarzone z wykorzystaniem słodu wędzonego torfem, ot choćby Viking Pils z browaru Setka, Smoky Joe z AleBrowaru czy Mr Hard's Rocks Peated z mojej ulubionej Pracowni Piwa. Jeśli ktoś lubi torfową whisky, powinien być zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalipo Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Moje dzisiejsze zakupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrewas Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Co do Guinessa, który jest wyżej - mam wrażenie, że to piwo w ostatnich latach niesamowicie się zepsuło. Jest bardzo bezsmakowe. Na pewno prawdziwym gentelmenów bym nie polecał. Z tego zestawu niżej bardzo szanuję piwa z AleBrowaru i Doctor Brew oraz Radugi. Browar Kormoran również warty polecania. Prokreacji nie znam, a Miłosław kojarzył mi się z przeciętnym pilsem, ale APA w ich wykonaniu? Może być ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalipo Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Też znałem piwa z Miłosława pozostałe i nie byłem zachwycony, ale zachęcony recenzją pana Tomka Kopyry stwierdziłem, że dam szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Samurai rebellion jest super. Doctor Brew przestałem już pić, ostatnio ich pomysły w ogóle mi nie podchodzą. Ja na upały sprawdzony zestaw. Ciekawe są także: No i Bałwan Artezana znów się pojawił. Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 @andrewas Guinness to w zasadzie jedyne piwo, które piję regularnie (nie często, ale regularnie) i traktuję zawsze jako punkt odniesienia do innych - i nie odniosłem wrażenia, żeby się zepsuło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 24 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2016 Guinness dla stoutów jest niczym Heineken dla lagerów... nic nadzwyczajnego, wyprane ze smaków, złozoności. Ot takie wodniste by smak nie przeszkadzał w piciu. Jeśli ktoś chce dobrego stoutu sie napić proponuję chociażby O'Hara irish stout, dzięki współpracy z naszą rodzimą Pintą , są dostępni w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Rzeczywiście czuć kawę (paloną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Kolejna propozycja dla miłośników torfu - piwo Biohazard z browaru Hopkins. Jeszcze nie próbowałem, ale skład obiecuje wiele - zasyp głównie ze słodu wędzonego torfem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Dnia 2016-08-19 o 15:07, andrewas napisał: Co do Guinessa, który jest wyżej - mam wrażenie, że to piwo w ostatnich latach niesamowicie się zepsuło. Jest bardzo bezsmakowe. Na pewno prawdziwym gentelmenów bym nie polecał. Z tego zestawu niżej bardzo szanuję piwa z AleBrowaru i Doctor Brew oraz Radugi. Browar Kormoran również warty polecania. Prokreacji nie znam, a Miłosław kojarzył mi się z przeciętnym pilsem, ale APA w ich wykonaniu? Może być ciekawie. Z Miłosława polecam blonde ale. Fajne piwko na lato. Mogłoby tylko mieć ten 1-2% alkoholu mniej, bo po kilku lekko szumi w głowie Tylko nie ma się co nastawiać na belgijskie klimaty - to nie ta liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Od kiedy mam żabkę pod nosem Miłosław jest stałym gościem, jeśli akurat nie wybieram się do sklepu z piwem. Czy to pils, czy wit, blonde ale, apa - da się to pić bez obrzydzenia, na plus. Z ostatnich ciekawych degustacji - earl grey ipa z browaru Olimp - świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Jeśli nie mam ochoty na nic nowego, to zawsze sięgam po Miłosława, szczególnie Nieflitrowane mi leży. Przyjemne, dobrze się pije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Piłem wczoraj Witbier Miłosław, niestety wyjątkowo mi nie podszedł, w przeciwieństwie do wielu innych ich piw. Natomiast z fajnych ostatnio pitych to niejaki Armageddon i Lwówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 Jeżeli ktoś jest albo planuje być akurat w Bydgoszczy to polecam wybrać się na Beergoszcz (https://pl-pl.facebook.com/beergoszcz/). Byłem na dwóch poprzednich edycjach i wyszło całkiem fajnie. W szczególności warto zapoznać sie z naszym stosunkowo młodym, lokalnym browarem Osowa Góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayyed Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Jak ktoś ma blisko do TESCO, to polecam Winchester, niby IIPA, ale spodziewałem się większej goryczki, a jest na poziomie HedgeHog AIPA, choć nie tak ściągająca jak w tym drugim. Poza tym przy dość wysokim poziomie alkoholu, jest bardzo "pijalne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 9 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2016 Wow jestem pod wrażeniem, że browar Milosław ma tu fanów. Co myślicie o fortunie czarnej? A poza tematem Miłosławia - dawno temu spędziłem trochę czasu w UK, gdzie regularnie up eee...degustowałem ichniejsze ale. Czy da się w Polsce kupić jakiś odpowiednik?W miarę szeroko dostępny i godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2016 Fortunę czarną i miodową piliśmy regularnie na studiach - najczęściej w oparach fajek wodnych w pubie Shisha na ul. Taczaka w Poznaniu. Wtedy (10 lat temu) nie było tak łatwo o piwa niekoncernowe i odkrycie że istnieje coś poza lagerami i ewentualnie porterem z Żywca było dla mnie niezłym szokiem, piękne czasy Próbowałem ostatnio odświeżyć dawne wrażenia, ale albo gust mi się zmienił, albo zmienili recepturę. Jedno jeszcze jakoś wchodzi, ale większa ilość zbytnio muli słodyczą. Swoją drogą polecam odwiedziny w Shishy - pub dalej działa, dalej się tam intensywnie "fajczy", a do tego mocno poszerzyli repertuar piwny. Zresztą ul. Taczaka to takie małe piwne eldorado, zlokalizowano przy niej chyba z 6 pubów serwujących różnego typu piwa. A Shishę polecam z jeszcze jednego względu - nadal serwują tam nasz kultowy z czasów studiów drin o wiele mówiącej nazwie "koniec drogi" - w skład którego wchodzi rum, tequila, gin i wódka z niewielkim dodatkiem sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 Co do Miłosławia to ta edycja limitowana "Miłosław warzy śmiało" zapowiada się obiecująco - Sosnowe APA bardzo pijalne! A to moje dzisiejsze zakupy. Nie przepadam za stoutem, ale ten podobno nie taki "stoutowy", mniej palony i dość jasny. A teraz panowie bomba! Po ostatniej wpadce i przegapieniu zakupu portera z Kormorana z suską sechelońską, po zobaczeniu tego piwa wręcz porwałem go z półki Aż pani w sklepie spojrzała na mnie ze zdziwieniem i powiedziała, że przecież sam w sklepie jestem i nikt mi go nie zgarnie A potem się okazało, że to ostatnia butelka! Poczeka na okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSlave Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Testy browaru Raduga. Oprócz etykiet, na razie nic mnie nie zachwyciło, ale każde smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Dnia 9.11.2016 o 21:38, White Haven napisał: Fortunę czarną i miodową piliśmy regularnie na studiach - najczęściej w oparach fajek wodnych w pubie Shisha na ul. Taczaka w Poznaniu. Wtedy (10 lat temu) nie było tak łatwo o piwa niekoncernowe i odkrycie że istnieje coś poza lagerami i ewentualnie porterem z Żywca było dla mnie niezłym szokiem, piękne czasy Próbowałem ostatnio odświeżyć dawne wrażenia, ale albo gust mi się zmienił, albo zmienili recepturę. Zmienili i to bardzo. Kiedyś to było moje ulubione piwo, ale parę lat temu zrobili z tego "ciemnego Redd'sa" i obecnie jest dla mnie absolutnie niepijalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Ciekawostka dla fanów "Fortuny" - Smoki po latach wróciły Niestety edycja limitowana więc pewnie nie na stałe. Właśnie testuję czarnego i wydaje mi się, że coś majstrowali przy recepturze. Tak jakby słodszy niż kiedyś, ale ostatnio piłem je z 7 lat temu i może już pamięć nie ta. W każdym razie smakowo przypomina mi raczej "czarną fortunę", ale na szczęście tą starą, zanim przerobili ją na ten obecny niestrawny ulepek. W każdym razie w obecnym wydaniu bardzo polecam, zrobię jutro większy zapas A w kolejce jeszcze czerwony "smoczek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi