Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O forum i BwB ani słowa :( .

Przepraszam ale dlaczego mialoby byc o forum czy BwB?

Oczywiście masz rację, ale byłoby miło, gdyby jakas wzmianka medialna była :)

Może i tak ale to że nie powiedział nic chyba dobrze świadczy o jego instynkcie samozachowawczym, chyba :)

wydawca przegina - Łoszewski znany? ... gdzie?? :roll:

Stwierdzam po zdjęciach że Pan Łoszewski bardzo kiepsko się ubiera. Nie jest elegantem ani modnym człowiekiem, mój Ojciec w PRL-u lepiej się ubierał(niestety tego nie mogę potwierdzić zdjęciami ;-)) Taka czarna owca wśród stylistów jako wielu.

Panowie, przeglądałem zdjęcia z bloga Pani Doroty i muszę powiedzieć, że zgadzam się z wami co do bardzo marnego stylu jaki preferuje Pan Łoszewski. Na zdjęciach jednak dość często pojawia się Pan w bardzo ładnym zestawie w klubowej marynarce. Przynajmniej ja nie mam się tak do czego przyczepić. Do tego ma bardzo ładne buty , dobrze skrojone spodnie itd. Nie wiem kto to jest jednak na mnie zrobił dużo lepsze wrażenie niż Pan Łoszewski.

O książce słów kilka:

Zakupiłem i dzisiaj przeczytałem całość. Niestety paragon wyrzuciłem, więc o zwrocie trzeba zapomnieć.

Obszerna recenzja pojawi się u mnie na blogu, a dzisiaj tylko skrótowo zasygnalizuję, że książka jest bardzo słaba. Zawiera zbyt wiele błędów, kiepskich porad. Generalnie duuuże rozczarowanie.

Błędy, które mnie najbardziej rażą:

1. Fatalny dobór zdjęć, z których większość nie ma nic wspólnego z elegancją.

2. Wymienianie takich marek jak H&M i Zara.

3. Sugestia zakupu pierwszego garnituru z domieszką.

4. Czarny garnitur polecany na spotkania biznesowe.

5. Koszula ecru do czarnego garnituru.

6. W zestawie podstawowych koszul biznesowych umiejscowiono koszulę bladoszarą, a nie ma np. różowej.

7. Proponowany krawat brązowy do czarnego garnituru.

8. "krawaty ze lnu" - błąd językowy.

9. Węzeł 4 in hand polecany dla osób o szerokiej twarzy, a windsorski dla osób o szczupłej twarzy.

10. Krawat można kupić w H&M za 100 zł.

11. "Czarne buty pasują nawet do jasnych spodni".

12. Propozycja: czarne buty+czarne skarpety do beżowego garnituru.

13. "Czarna teczka pasuje do wszystkiego".

14. mucha: "ani poważna, ani rzeczywiście na luzie".

15. o poszetce, która nazywana jest chusteczką: "dziś już właściwie jej nie ma".

16. baza stylu smart casual: skórzana marynarka, koszula z krótkim rękawem, sportowe buty, sandały.

17. o t-shirtach: "wystarczy wyprać, wysuszyć i włożyć wygniecione bez prasowania".

18. Klapki polecane do jeansów i sztruksów.

19. Czarna marynarka jako podstawa smart casualu.

20. Porada dla studenta, że na rozmowę kwalifikacyjną można pójść w jeansach, ale "muszą być klasycznie granatowe lub lekko sprane".

Opublikowano

Niemniej, w celach porządkowo - archiwalnych, poinformowałem o fakcie wywiadu.

Arkadyjczyku, chwala Ci za to. Dzieki postawie takiej jak Twoja, w temacie meskiej elegancji, forum jest najlepszym, najwiekszym miejscem w 'polskiej' sieci. :)
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Recenzja filmu Skyfall. James Bond jest szary

"Blogowanie staje się dla mnie zawodem. W piątek rano w dniu premiery filmu Skyfall poszedłem do pracy … do kina. O 9.45 w kinie Femina nie było na szczęście tłumów, więc wraz z niecałym tuzinem widzów mogłem rozkoszować się nowym Bondem. Szczególną uwagę zwróciłem na garnitury głównego bohatera. James Bond uchodzi za jedną z fikcyjnych ikon kultury popularnej i wielu mężczyzn chciałoby ubierać się tak jak on. W pewnym sensie dyktuje jak mężczyźni będą się ubierać przez następne kilka lat, przynajmniej w wersji eleganckiej."

http://www.szarmant.pl/recenzja-filmu-s ... james-bond

"Nie daję gwiazdek filmom, zresztą nigdy na tych łamach ich jeszcze nie publikowałem, ale w skrócie podsumuję rzecz następująco: w skali historii kinematografii Skyfall nie jest może wiekopomnym arcydziełem, ale – jak na film akcji – daje dużo do myślenia i w półwiecznych dziejach filmów o Bondzie jest kamieniem milowym. Bo w Anglii – tradycyjnie – dystans wyraża się w milach."

http://2.bp.blogspot.com/-MlDq5WQqc9Q/T ... G_0466.jpg

Opublikowano

Recenzja filmu Skyfall. James Bond jest szary

"Blogowanie staje się dla mnie zawodem. W piątek rano w dniu premiery filmu Skyfall poszedłem do pracy … do kina. O 9.45 w kinie Femina nie było na szczęście tłumów, więc wraz z niecałym tuzinem widzów mogłem rozkoszować się nowym Bondem. Szczególną uwagę zwróciłem na garnitury głównego bohatera. James Bond uchodzi za jedną z fikcyjnych ikon kultury popularnej i wielu mężczyzn chciałoby ubierać się tak jak on. W pewnym sensie dyktuje jak mężczyźni będą się ubierać przez następne kilka lat, przynajmniej w wersji eleganckiej."

http://www.szarmant.pl/recenzja-filmu-s ... james-bond

a mi brakuje informacji kto wyprodukował materiał ;)

edit:

i jaki model zegarka ...