fan_dobrego_buta Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 W związku z zakupem pierwszych Button Boots z JFP, postanowiłem założyć nową przestrzeń poświęconą temu projektantowi butów. Myślę, że jest on wart poświęcenia większej uwagi. 3 Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 A że jestem w gorącej wodzie kompany, to zrobiłem sobie listę trzwików, które są jakąś inspiracją do zamówienia MTO I jeszcze ten model, w dostępnej opcji Button Boots lub, jako David Boot, czyli jak powyżej 1 Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Dziś trzewiki dotarły. Naprawdę bardzo ładne buty. Zgadzam się jednak z kolegą @Tanatos70 że lepiej wyglądają z boku, niz gdy się na nie patrzy z lotu ptaka Nie ukrywam, że trzeba troszkę odwagi, żeby wyjść w nich z domu, gdyż bardzo przykuwają uwagę. Mam nadzieje, że mi jej nie zabraknie - oczywiscie odwagi. Zdjęcia zrobione na szybko telefonem. P.S. haka do zapinania butów nie kupiłem, gdyż szkoda mi było 25 gbp. Z łatwością go zastąpiłem sznurowadłem, kt spełnia role zapinacza. 4 3 Cytuj
Karol G. Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Czy taki sposób zapinania butów jest wygodny? Też mnie zaintrygowały te guziki, jest to bardzo oryginalne i przykuwające uwagę rozwiązanie, ale czy przy okazji nie jest to przerost formy nad treścią i czy taka konstrukcja zwyczajnie nie irytuje przy wkładaniu i zdejmowaniu butów? Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 @Karol G. Tutaj masz "instrukcję obsługi" : https://youtu.be/c7G5E2xEB1A 1 Cytuj
bratdominik Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 W dziale samples są promocyjne ceny na niektóre modele. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Zapinanie jest troszkę irytujące. Palcami nie dasz rady tego zrobić. Ja nie kupiłem haczyka, gdyż chcieli 25 GBP i do walizki w podręczny ciężko zabrać, więc jak to Polak potrafi, korzystam z pomocy sznurowadła-przekładam przez oczko zwinięta sznurówkę w kształcie litery „U”, zahaczam za guzik i zapinam bardzo podobnie jak haczykiem. Zajmuje do podobną ilość czasu do zawiązania trzewiki bez haczyków, jeżeli trzeba włożyć sznurówki w dwie ostatnie dziurki. EDIT: JFP stara się w wielu modelach nadać jakiś unikalny charakter tradycyjnym butom. W przypadku „Guzikowych Trzewików”, które mają korzenie w XIX w., stworzył troszkę mniej klasyczną wersję tego modelu. Czymś musi się odróżniać od konkurencji + bardzo dobry program MTO i GMTO. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Podpowiem, że kopyto NTG jest podobne do kopyta 109 Alfred Sargent. Różnice które zauważam, to odrobinę dłuższy nosek i lepsze wytaliowanie i buty są węższe w najszerszym miejscu (poniżej dużego palce) co powoduje, że skóra ładniej się układa i nie ma takich załamań. Dla fanów C&J rozmiarowo podobne do kopyta 348. 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Marcin @fan_dobrego_buta, te poniżej (pożyczyłem z Twojego wpisu) to też Shoe Snob, czy ktoś inny je popełnił ? Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 @Tanatos70 Hiro Yanagimachi 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) @Zajac Poziomka. Dzięki . Tak mi się coś wydawało, że jakieś takie inne są i.... bardzo mi się podobają . EDIT: cena już mniej , ale może Vass się podejmie, przy okazji następnego zamówienia, coś podobnego mi zmajstrować Edytowane 21 Marca 2018 przez Tanatos70 Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Tak to HY - i właśnie zdałem sobie sprawę, że wrzuciłem nie to zdjęcie. Miało być: Hiro oczywiście rewelacja - ciekawe połączonie kolorów. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2018 https://www.massdrop.com/buy/j-fitzpatrick-windermere-brogue-oxfords JFP za 299$ Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Ciężko się oprzeć tym przepięknym monkom. Będę musiał czegoś się pozbyć z kolekcji. 1 Cytuj
bratdominik Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 @fan_dobrego_buta sam się zastanawiam choć nad wersją ze skórą groszkową. Dobra cena kusi, przesyłka za darmo. Co Cię powstrzymuje przed decyzją? Trudność w wyborze tego czego się pozbyć z kolekcji? Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 @bratdominik powstrzymywał mnie fakt, że mam sporą ilość butów, w których nie chodzę i zwyczajnie leżą w pudle. Nie wiem jak będzie w tym przypadku. Jednak tym monkom w tej kombinacji materiałów i kolorów nie potrafiłem się oprzeć. Jak miną upały to przeanalizuje posiadane buty I wystawię cos na sprzedaż, aby cyfry się zgadzały. JFP robi ciekawe buty, a taka cena kusi. Groszek też jest fajny. Cytuj
Xune Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Ależ robicie smaka panowie. O ile groszkowe mi się nie podobają, o tyle lico z Ilcei + zamsz... świetnie są. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2018 @Xunebo te monki to rewelacja Cytuj
Xune Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Właśnie się poważnie zastanawiam czy te single, czy jakieś fajne double. Wydają mi się bardziej ekstrawaganckie niż proste double monki, z drugiej strony i tak są bardziej fensi niż NiuBalansy i inne kiksy w jakich teraz się śmiga. Żona powiedziała że mogę kupić kolejne buty jak sprzedam jakieś inne Cytuj
NieMy Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 10 minut temu, Xune napisał: Żona powiedziała że mogę kupić kolejne buty jak sprzedam jakieś inne Pytasz żony czy możesz sobie buty kupić? Cytuj
Xune Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Sigh. Jak wskazują emotki - nie było to do końca poważne. Natomiast o opinię i ocenę stylistyki często pytam, cenię jej zdanie. Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 No ale jak to, cenisz sobie zdanie partnerki życiowej, a nie e-kolegów z forum??? Skandal, wstydź się. 4 Cytuj
bratdominik Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Ja całkiem poważnie przyznam, że zakupy na tyle kosztowne jak buty konsultuję z Żoną. Działa to też w drugą stronę. Jak na razie po 11 latach razem dobrze nam się to sprawdza. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
NieMy Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Każdemu wedle uznania. Osobiście nie widzę sensu konsultowania z żoną zakupu butów czy innych rzeczy dla siebie. @Zajac Poziomka Zobaczymy co będziesz pisał za kilka lat ? Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 2 godziny temu, NieMy napisał: Każdemu wedle uznania. Osobiście nie widzę sensu konsultowania z żoną zakupu butów czy innych rzeczy dla siebie. @Zajac Poziomka Zobaczymy co będziesz pisał za kilka lat ? Jak żona to ubraniowy abnegat i bezguście, to oczywiście. Jeśli jednak żona podziela zainteresowania i również ubrania traktuje jako hobby - to sama przyjemność. To w końcu konsultowanie wyborów z kimś, kto również ten temat lubi. Tak jak masz na bwb z resztą, ale tutaj konsultujesz z obcymi. A wiem, bo tak mam, oczywiście też i w drugą stronę. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi