Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś trzewiki dotarły. Naprawdę bardzo ładne buty. Zgadzam się jednak z kolegą @Tanatos70 że lepiej wyglądają z boku,  niz gdy się na nie patrzy z lotu ptaka :-) 

Nie ukrywam, że trzeba troszkę odwagi, żeby wyjść w nich z domu, gdyż bardzo przykuwają uwagę. Mam nadzieje, że mi jej nie zabraknie - oczywiscie odwagi. 

Zdjęcia zrobione na szybko telefonem.

4C54FD2D-3E2C-4F0E-93B4-4BF95F5F3D9B.thumb.jpeg.1c95f53ee204458516fe22674ddaeb90.jpegB8EC2C82-2006-4DB0-A384-044D10DB7B25.thumb.jpeg.8d29874f94be1c60c6574a5fe292d318.jpeg6013133D-7F19-414C-9B90-8AD05CF39431.thumb.jpeg.3e0e93daeb09371043a3414362f4f7a2.jpeg

P.S.  haka do zapinania butów nie kupiłem, gdyż szkoda mi było 25 gbp. Z łatwością  go zastąpiłem sznurowadłem, kt spełnia role zapinacza. 

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Czy taki sposób zapinania butów jest wygodny? Też mnie zaintrygowały te guziki, jest to bardzo oryginalne i przykuwające uwagę rozwiązanie, ale czy przy okazji nie jest to przerost formy nad treścią i czy taka konstrukcja zwyczajnie nie irytuje przy wkładaniu i zdejmowaniu butów?

Opublikowano

Zapinanie jest troszkę irytujące. Palcami nie dasz rady tego zrobić. Ja nie kupiłem haczyka, gdyż chcieli 25 GBP i do walizki w podręczny ciężko zabrać, więc jak to Polak potrafi, korzystam z pomocy sznurowadła-przekładam przez oczko zwinięta sznurówkę w kształcie litery „U”, zahaczam za guzik i zapinam bardzo podobnie jak haczykiem. Zajmuje do podobną ilość czasu do zawiązania trzewiki bez haczyków, jeżeli trzeba włożyć sznurówki w dwie ostatnie dziurki.

EDIT: JFP stara się w wielu modelach nadać jakiś unikalny charakter tradycyjnym butom. W przypadku „Guzikowych Trzewików”, które mają korzenie w XIX w., stworzył troszkę mniej klasyczną wersję tego modelu. Czymś musi się odróżniać od konkurencji + bardzo dobry program MTO i GMTO.

Opublikowano

Podpowiem, że kopyto NTG jest podobne do kopyta 109 Alfred Sargent. Różnice które zauważam, to odrobinę dłuższy nosek i lepsze wytaliowanie i buty są węższe w najszerszym miejscu (poniżej dużego palce) co powoduje, że skóra ładniej się układa i nie ma takich załamań. Dla fanów C&J rozmiarowo podobne do kopyta 348.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Zajac Poziomka. Dzięki :). Tak mi się coś wydawało, że jakieś takie inne są i.... bardzo mi się podobają :).

EDIT: cena już mniej ;-), ale może Vass się podejmie, przy okazji następnego zamówienia, coś podobnego mi zmajstrować :)

Edytowane przez Tanatos70
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@fan_dobrego_buta sam się zastanawiam choć nad wersją ze skórą groszkową. Dobra cena kusi, przesyłka za darmo. Co Cię powstrzymuje przed decyzją? Trudność w wyborze tego czego się pozbyć z kolekcji?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@bratdominik powstrzymywał mnie fakt, że mam sporą ilość butów, w których nie chodzę i zwyczajnie leżą w pudle. Nie wiem jak będzie w tym przypadku. Jednak tym monkom w tej kombinacji materiałów i kolorów nie potrafiłem się oprzeć. Jak miną upały to przeanalizuje posiadane buty I wystawię cos na sprzedaż, aby cyfry się zgadzały.

JFP robi ciekawe buty, a taka cena kusi. Groszek też jest fajny.

Opublikowano

Właśnie się poważnie zastanawiam czy te single, czy jakieś fajne double. Wydają mi się bardziej ekstrawaganckie niż proste double monki, z drugiej strony i tak są bardziej fensi niż NiuBalansy i inne kiksy w jakich teraz się śmiga.

Żona powiedziała że mogę kupić kolejne buty jak sprzedam jakieś inne :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Opublikowano

Ja całkiem poważnie przyznam, że zakupy na tyle kosztowne jak buty konsultuję z Żoną. Działa to też w drugą stronę. Jak na razie po 11 latach razem dobrze nam się to sprawdza.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, NieMy napisał:

Każdemu wedle uznania. Osobiście nie widzę sensu konsultowania z żoną zakupu butów czy innych rzeczy dla siebie. @Zajac Poziomka Zobaczymy co będziesz pisał za kilka lat ?

Jak żona to ubraniowy abnegat i bezguście, to oczywiście. Jeśli jednak żona podziela zainteresowania i również ubrania traktuje jako hobby - to sama przyjemność. To w końcu konsultowanie wyborów z kimś, kto również ten temat lubi. Tak jak masz na bwb z resztą, ale tutaj konsultujesz z obcymi. A wiem, bo tak mam, oczywiście też i w drugą stronę. 

• Like 1