Szydlowsky Napisano 29 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2023 @lukmaldostałeś wymiary rozmiaru o który pytałeś ? @JDC pamiętasz ile miały w pasie W32 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 30 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2023 23 godziny temu, Szydlowsky napisał: @lukmaldostałeś wymiary rozmiaru o który pytałeś ? @JDC pamiętasz ile miały w pasie W32 ? Poszły na PW do @lukmal @Szydlowsky Dla kolegi mierzyłem i w pasie wychodzi dokładnie 44,5 co dałoby 89cm w pasie EDIT: Jak coś @Szydlowsky ja dalej jestem w posiadaniu pary 32x32 (przegapiłem zwrot...). Poniżej wymiary robione na prośbę @lukmal Pas - 89cm (tutaj warto uwzględnić wyższy stan) Stan przód - 28,5cm do paska, 32,5 z paskiem Udo (10cm poniżej kroku) - 29,5cm Nogawka dołem - 18cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 30 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2023 W dniu 23.08.2023 o 13:54, JDC napisał: Jasne, pomierzę jak najszybciej EDIT: Wyszło 42,3 cm bez naciągania, gdyż zwyczajnie naciągnąć się nie da 🤣 Te wymiary dotyczą 31x32? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 30 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2023 Godzinę temu, Cineos napisał: Te wymiary dotyczą 31x32? Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 31 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2023 W dniu 30.08.2023 o 14:39, JDC napisał: Dokładnie tak. Mówimy o modelu 101 T, jest jeszcze na allegro? Inne modele 101 Z, 101 Rider różnią się znacznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 1 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2023 (edytowane) W dniu 31.08.2023 o 19:12, Cineos napisał: Mówimy o modelu 101 T, jest jeszcze na allegro? Inne modele 101 Z, 101 Rider różnią się znacznie? Zarówno rozmiary 31x32 jak i 32x32 są już wyprzedane. Dostępny 31x34, więc możesz lansować się wywiniętymi nogawkami i prezentować selvedge non stop. ------- 101 Z oraz Rider to ogroooomna różnica w rozmiarach, szczególnie uda. Przynajmniej z mojej perspektywy. W Riderach nie mogłem zgiąć nogi w kolanie nawet do kąta 15 stopni, w 101 Z było lepiej, ale tylko trochę. No i zamówiłem dla siebie mieszankę lnu i bawełny, dalej były ciasne w udach, a w dodatku gryzły jak włosianka. Podobno ten proces ustępuje, jednak pierwsze wyjścia to byłaby męczarnia. Edytowane 6 Wrzesień 2023 przez mosze Regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 5 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2023 @JDC możesz podać długość nogawki zewn. i wewn. rozmiaru 32/32 jeśli jeszcze masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 6 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2023 W dniu 5.09.2023 o 12:53, Szydlowsky napisał: @JDC możesz podać długość nogawki zewn. i wewn. rozmiaru 32/32 jeśli jeszcze masz ? Zmierzę dziś jeszcze, ale wysyłka dopiero po 16.09 gdybyś był chętny, bo wylatuję na urlop jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 6 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2023 7 minut temu, JDC napisał: Zmierzę dziś jeszcze, ale wysyłka dopiero po 16.09 gdybyś był chętny, bo wylatuję na urlop jutro Nie śpieszy mi się , chętnie wezmę jeśli długość będzie mi odpowiadać 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 6 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2023 2 godziny temu, Szydlowsky napisał: Nie śpieszy mi się , chętnie wezmę jeśli długość będzie mi odpowiadać 🙂 Długość wewn. szwem - 75,5cm, zewn. 100cm. P.S. To nie jest oferta handlowa, podaję jedynie wymiary na życzenie kolegi. Dopisek, bo najwidoczniej złamałem regulamin. 🤷♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 8 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2023 Panowie, gdzieś w PL można obecnie przymierzyć i kupić dżinsy w kolorze białym/off white/ podobnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 3 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2023 Triple A Regular Straight Selvedge Jeans | G-Star RAW® PL Czy miał ktoś styczność z tym modelem? Kupiłem granatowe dżinsy (praktycznie bez opisu w Zalando Lounge), okazały się mega sztywne, czytam metki i widzę RAW DENIM i się zastanawiam, najbardziej nad tym czy ten model się kurczy, ponieważ na ten moment dobrze leżą (krój bardzo zbliżony do LEE 101 S - o ile je dobrze pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2023 Skurczą się nieznacznie, rozejdą w pasie o max. 1 rozmiar i stracą sztywność. Nie prać przez jakiś czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Luty Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty O dżinsach w Japonii - historia powstania firm znanych jako jako Osaka Five https://www.heddels.com/2014/03/history-osaka-5/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ws22 Napisano 27 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień Szukam dżinsow selvedge denim, które będą dość szerokie w biodrach i udach. Z lekko zwężaną nogawką. Do tej pory najlepszym krojem jaki mi najbardziej dopasował były dżinsy Lee 101T w rozmiarze 34/32. Ale tutaj wybór kolorów jest dość ograniczony. co innego możecie polecić i polecić? w jakich sklepach internetowych się rozglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 29 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień Chyba ciężko będzie. Selvedge występuje najczęściej w ciemniejszych odcieniach indygo, czyli zapewne jak w twoich LEE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień Tutaj przykładowy sklep (polecam), zaznaczyłem "selvedge" i "tapered": https://www.cultizm.com/en/denim/jeans/?p=4&o=1&n=36&f=181|42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 30 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień Fajny sklep, ale z kolorów pytający raczej zadowolony nie będzie Swoją drogą można się douczyć co to jest Zimbabwe Cotton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec Ciekawostka - kurtka ze SREBRNYMI (są ze srebra, próba 925) guzikami. Do tego można dokupić pasujące spodnie i mieć prawdziwe Canadian Tuxedo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi