Skocz do zawartości

Dżinsy

tomek

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, Szydlowsky napisał:

@lukmaldostałeś wymiary rozmiaru o który pytałeś ?

@JDC pamiętasz ile miały w pasie W32 ? 

Poszły na PW do @lukmal

@Szydlowsky Dla kolegi mierzyłem i w pasie wychodzi dokładnie 44,5 co dałoby 89cm w pasie

EDIT: Jak coś @Szydlowsky ja dalej jestem w posiadaniu pary 32x32 (przegapiłem zwrot...). Poniżej wymiary robione na prośbę @lukmal
Pas - 89cm (tutaj warto uwzględnić wyższy stan)

Stan przód - 28,5cm do paska, 32,5 z paskiem
Udo (10cm poniżej kroku) - 29,5cm
Nogawka dołem - 18cm

• Oceniam pozytywnie 1

W dniu 31.08.2023 o 19:12, Cineos napisał:

Mówimy o modelu 101 T, jest jeszcze na allegro?

Inne modele 101 Z, 101 Rider różnią się znacznie?

Zarówno rozmiary 31x32 jak i 32x32 są już wyprzedane. Dostępny 31x34, więc możesz lansować się wywiniętymi nogawkami i prezentować selvedge non stop.

-------

101 Z oraz Rider to ogroooomna różnica w rozmiarach, szczególnie uda. Przynajmniej z mojej perspektywy. W Riderach nie mogłem zgiąć nogi w kolanie nawet do kąta 15 stopni, w 101 Z było lepiej, ale tylko trochę. No i zamówiłem dla siebie mieszankę lnu i bawełny, dalej były ciasne w udach, a w dodatku gryzły jak włosianka. Podobno ten proces ustępuje, jednak pierwsze wyjścia to byłaby męczarnia.

Edytowane przez mosze
Regulamin

2 godziny temu, Szydlowsky napisał:

Nie śpieszy mi się , chętnie wezmę jeśli długość będzie mi odpowiadać 🙂

Długość wewn. szwem - 75,5cm, zewn. 100cm.

P.S. To nie jest oferta handlowa, podaję jedynie wymiary na życzenie kolegi. Dopisek, bo najwidoczniej złamałem regulamin. 🤷‍♂️

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Triple A Regular Straight Selvedge Jeans | G-Star RAW® PL Czy miał ktoś styczność z tym modelem? Kupiłem granatowe dżinsy (praktycznie bez opisu w Zalando Lounge), okazały się mega sztywne, czytam metki i widzę RAW DENIM i się zastanawiam, najbardziej nad tym czy ten model się kurczy, ponieważ na ten moment dobrze leżą (krój bardzo zbliżony do LEE 101 S - o ile je dobrze pamiętam).

• 2 months later...
  • 2 months later...

Szukam dżinsow selvedge denim, które będą dość szerokie w biodrach i udach. Z lekko zwężaną nogawką.

Do tej pory najlepszym krojem jaki mi najbardziej dopasował były dżinsy Lee 101T w rozmiarze 34/32. Ale tutaj wybór kolorów jest dość ograniczony.

co innego możecie polecić i polecić? 
w jakich sklepach internetowych się rozglądać?

• 2 months later...