Krzysiek_W Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 8 godzin temu, BrotherM napisał: To jak temat o niczym, to zastanowiło mnie takie zjawisko na fb. Piszę bardziej dla zabicia nudy, ale a nuż może ktoś się podzieli przekonywującymi refleksjami. Otóż, raz na jakiś czas dostaję zaproszenia do grona znajomych (przeważnie kobiety) od zupełnie nieznanych mi osób. A że w praktyce nie mam akceptować takich przypadków, to w miarę możliwości lustruję profile, a nuż może ktoś mi z głowy wypadł? Ale jak widzę, że z zupełnie innego rejonu kraju, zero wspólnych mianowników, to sprawa jest oczywista. Stąd pytam się tych ludzi, czemu tego zapka wysłali. Zazwyczaj zero odpowiedzi. Oczywiście zapek wisi i wisi, aż go nie usunę (zwykle po tygodniu). Właściwie to po co? Nie są to fejk-konta. Nawet zakładając przypadkowy klik przy przewijaniu, to przecież, cóż to za problem cofnąć albo krótko odpowiedzieć, że pomyłka. A może to jakaś forma łowienia pokemonów? Akurat mam taką koleżankę co w ten sposób leczy kompleksy (tj. szuka faceta, niestety żaden z jej [statystycznie] ok. 1200 męskich znajomych nie okazał się odpowiedni) i niemal codziennie dodaje kolejnych zewsząd, ale wątpię by tak zawsze było. Acz przyznam, że raz mi jedna osoba odpisała. Był to facet. Coś mi łamaną polszczyzną wmawiał, że znamy się z podstawówki i wspólnie nie raz leżeliśmy, ekhm, ekhm, pijani w rowie po imprezie Nie dziwię się że Ci nie odpisują - laski Cię zagadują a Ty do nich "to nie pomyłka?" Spróbuj: "cześć mała, gorąca jesteś, może zduszę Cię mym ciałem nim cała zajmujesz się ogniem?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Wiesz, może pan poseł Stonoga Ci wyjaśni, dlaczego tak się dzieje: Sporo osób tak "pick-upuje" inne osoby - zamiast na jakimś portalu randkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 @FONos Pomijając konta osób, które coś chcą wepchnąć, czy zapraszają do śledzenia ich twórczości (miewam takie przypadki), to odnoszę wrażenie, iż tego rodzaju fejki są dość proste do odróżnienia, głównie po tym, że nie stoi za nimi długa historia. To można sprawdzić. Acz jestem świadom zjawiska sprzedawania like'ów, trochę musiałbym poczytać na ten temat, bo ciekawi mnie jak w praktyce jest to kreowane. Trudno mi uwierzyć, że ktoś siedzi całymi dniami by rejestrować wirtualne konta z wirtualnymi znajomymi i wirtualną historią. A może? Wszakże FB upada (jako portal dyskusyjny) przez m.in. wylew trolli (szczególnie w tematach politycznych, strasznie to widać; pomijam chamstwo i bluzgi), a dla mnie już sprowadził się do roli komunikatora. PS Kolega niżej miał jednak rację. @Krzysiek_W @Caporegime Jednak dostałem odpowiedź i po paru aluzyjnych zdankach otrzymałem coś w stylu: "Jesteś z X? Czym się zajmujesz?". Wy to intuicję macie Trzeba to jednak szybciutko przerwać, bo jak się pewna osoba dowie, to niektórym oczy wydłubie. Wam też za... podżeganie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 54 minuty temu, BrotherM napisał: @FONos Kolega niżej miał jednk rację. @Krzysiek_W @Caporegime Jednak dostałem odpowiedź i po paru aluzyjnych zdankach otrzymałem coś w stylu: "Jesteś z X? Czym się zajmujesz?". Wy to intuicję macie Ty tak serio? Czy po prostu taki piękny jesteś? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 @Krzysiek_W Albo prowokacja i ktoś mą wierność sprawdza. Trochę podejrzane. Skąd mam wiedzieć kto tak naprawdę pisze i po co. Jak masz pod ręką prawników od spraw małżeńskich to popytaj się o metody. Czasem się nie dziwię, że niektóre przypadki z tego grona nie potrafią rodziny założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Może kogoś zainteresuje - podtrzymywacz koszul https://m.aliexpress.com/s/item/32637677913.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32637677913&productSubject=Men-Women-Black-Suspenders-Gentleman-Leg-Thigh-Elastic-Shirt-Stays-Garter-Belt&aff_platform=aaf&cpt=1488380187345&sk=eub6yrrBy&aff_trace_key=4f43a20bf8ee4b57bdb9047a1b8d3298-1488380187345-04935-eub6yrrBy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Niedzielny bieg, 5 etap citytrail, kondycja ledwo ledwo, ale pomimo "bulu" głowy po firmowej imprezie dobiegłem Człowiek w czerni i czapeczce... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Jaki czas ? Prędkość nie wygląda na zawrotną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 26 z kawałkiem na 5km... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 9 godzin temu, Krzysiek_W napisał: 26 z kawałkiem na 5km... Elita kończy coś w granicach 15 minut , moja najszybsza piątka jak dotąd to niecałe 25 , myślę że jak zrzucę balast to uda mi się zbliżyć do 20 ( tzn mam nadzieje ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 8 minut temu, secondhand_man napisał: Elita kończy coś w granicach 15 minut , moja najszybsza piątka jak dotąd to niecałe 25 , myślę że jak zrzucę balast to uda mi się zbliżyć do 20 ( tzn mam nadzieje ) Elita to wycinaki, próbowałem bieg w ich tempie przez kilometr, płuca odpadły mi 5 wychodzi podobnie, 24min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 To fakt , w każdym razie warto biegać regularnie , pod koniec roku zacząłem interwały - na razie krótsze odcinki po 100-200 m i bieganie po schodach , już widzę efekty na + . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 2 godziny temu, secondhand_man napisał: To fakt , w każdym razie warto biegać regularnie , pod koniec roku zacząłem interwały - na razie krótsze odcinki po 100-200 m i bieganie po schodach , już widzę efekty na + . Tyle że oprócz biegania mam inne zajęcia związane z ruchem więc na samym bieganiu się nie skupiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 2 godziny temu, secondhand_man napisał: To fakt , w każdym razie warto biegać regularnie , pod koniec roku zacząłem interwały - na razie krótsze odcinki po 100-200 m i bieganie po schodach , już widzę efekty na + . Interwały o wysokiej intensywności, nie tylko biegowe to w ogóle świetny sposób na budowanie kondycji na biegi na 5 i mniej kilometrów. Ja nie cierpię biegać - po prostu mnie to nudzi. Głównie ćwiczę na siłowni, ale nie tylko na dużych ciężarach, czasem robię sobie właśnie interwałowe treningi obwodowe na małych obciążeniach/z ciężarem własnego ciała ( coś w stylu crossfitu). Jakiś czas temu z ciekawości pobiegłem "piątkę" - wynik 21:50 mimo tego, że praktycznie nie biegam. Jakbym ważył z 5 kg mniej to pewnie zbliżyłbym się do 20 minut, bo jednak waga też odgrywa bardzo duże znaczenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 3 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Interwały o wysokiej intensywności, nie tylko biegowe to w ogóle świetny sposób na budowanie kondycji na biegi na 5 i mniej kilometrów. Ja nie cierpię biegać - po prostu mnie to nudzi. Głównie ćwiczę na siłowni, ale nie tylko na dużych ciężarach, czasem robię sobie właśnie interwałowe treningi obwodowe na małych obciążeniach/z ciężarem własnego ciała ( coś w stylu crossfitu). Jakiś czas temu z ciekawości pobiegłem "piątkę" - wynik 21:50 mimo tego, że praktycznie nie biegam. Jakbym ważył z 5 kg mniej to pewnie zbliżyłbym się do 20 minut, bo jednak waga też odgrywa bardzo duże znaczenie. No bo zające to tak w ogóle szybkie chyba są 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Teoretycznie mam do zrzucenia 10 kg . Wiec powinienem trochę przyspieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Takie tam, etui na telefon: http://us.louisvuitton.com/eng-us/products/eye-trunk-for-iphone-7-plus-crocodilien-mat-015702 Powyżej $3,000 na szczęście wysyłka gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 17 minut temu, lubo69 napisał: Takie tam, etui na telefon: http://us.louisvuitton.com/eng-us/products/eye-trunk-for-iphone-7-plus-crocodilien-mat-015702 Powyżej $3,000 na szczęście wysyłka gratis. Już klikałem "kup teraz", ale dojrzałem, że to damski, ależ byś mnie Kolego naciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 życie pasterza to dobre życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekStark Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 Dobre życie, to pojęcie względne. Mój dobry przyjaciel, gdy zaczynamy rozmawiać o interesach, to w większości przypadków kwituje całą rozmowę czymś w stylu "Arek, ale czy o to w życiu chodzi? W życiu chodzi o zjedzenie ciepłego posiłku, o kochającą kobietę i ładny krawat..." Jak tu się z nim nie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Na twitterze trwa dyskusja nt. marynarki Sikorskiego, który zeznawał w procesie karnym Arabskiego ? Co tak ukształtowało marynarkę na karku ? Eny ajdias ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 34 minuty temu, Terminus napisał: Na twitterze trwa dyskusja nt. marynarki Sikorskiego, który zeznawał w procesie karnym Arabskiego ? Co tak ukształtowało marynarkę na karku ? Eny ajdias ? Szelki na broń chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Do sądu nie wnosi się broni, a depozytu takowej dla świadkow nie ma, w aucie też raczej nie zostawił, wiec może.. Pajączek/korektor postawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 12 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Możliwe na ile pamiętam to on prosto zawsze chodzi ale może właśnie przez taki "korektor" ? ... choć broń mógł gdzieś zostawić a szelek nie zdjąć ale nie wiem czy on w ogóle nosi broń na stałe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi