TDab Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 dzięki za pomoc! szukam w rozmiarze 56 marynarki smokingowej do 600 zł, ale puchy niestety wszędzie, a z plastiku rezygnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HansLanda Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Jak wygląda rozmiarówka tych typowo casualowych marynarek Tombolini i Boglioli względem Lancerto x Mr.Vintage? Rozumiem, że na pewno są trochę krótsze i bardziej taliowane (?), ale jak z szerokością w klatce i w barkach? Rozmiar 48 tych włoskich będzie mniej więcej odpowiadał 46 czy może tylko z pół rozmiaru w górę? Jakość podobna czy widać różnicę? Tak generalnie, bo wiem, że zależnie od materiału odpowiedź może być różna. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 13 minut temu, HansLanda napisał: Jak wygląda rozmiarówka tych typowo casualowych marynarek Tombolini i Boglioli względem Lancerto x Mr.Vintage? Rozumiem, że na pewno są trochę krótsze i bardziej taliowane (?), ale jak z szerokością w klatce i w barkach? Rozmiar 48 tych włoskich będzie mniej więcej odpowiadał 46 czy może tylko z pół rozmiaru w górę? Jakość podobna czy widać różnicę? Tak generalnie, bo wiem, że zależnie od materiału odpowiedź może być różna. 😉 Porównywalnie, ale marynarki Boglioli mają tolerancję jednego rozmiaru, w zależności od kroju. Czyli czasami 50 jest jak 48, a czasami znacznie większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdfj Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 Hej😊 zamówiłam sukienkę na adres mieszkania w Niemczech, zdążyłam odebrać paczkę przed podróżą do Polski. Okazało się, że sukienka jest za duża (miałam okazję wcześniej przymierzyć sukienkę w innym rozmiarze, ale okazała sie za mała, więc zamówiłam tą samą tylko o rozmiar większą) i teraz mam problem. Przez miesiąc nie będzie mnie w miejscu zamieszkania, czy jest możliwość, aby zwrócić towar z innego adresu niż adres zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2020 Spytałbym yoox-a. Na zdrowy, chłopski rozum - jeśli Ty płacisz za zwrot, to powinno im być wszystko jedno. Jeśli masz zwrot darmowy, to mogą się nie zgodzić (wg ich polityki wysyłka do Polski jest droższa, ew. wysyłka jest darmowa, ale cena - wyższa); gdyby tak było, ja zaproponowałbym pokrycie kosztów zwrotu. Trzeba się liczyć z wydatkiem ok. 60 zł, w zależności od ciężaru paczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 Czy macie może jakiś kod rabatowy do Yoox? Przesłali mi jeden na -15% i nigdy nie chciał przejść przez system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 2 Czerwiec 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2020 Dostałem dziś z Yoox dostawę moich ulubionych spodni PT01, mam już cztery pary (wełniane i jeansy) i potrzebowałem rozeznać się w ich krojach spodni bawełnianych. Dotarły do mnie spodnie o krojach "Sharp fit", "Evo fit" i "Preppy fit". Wszystkie w moim typowym rozmiarze 52, ale przerabiałem już 50-tki na szersze i 54 na węższe z tej marki, więc można je dobrze dopasować. Zaletą spodni 52 w odpowiednim kroju jest to, że muszę tylko je skrócić lub nawet nie. Kilka różnic: Sharp fit zwęża się mocno do dołu, ale w udach ma sporo miejsca. Są to spodnie typowo casualowe z grubego materiału - bardziej wiosenno/jesienne. U mnie raczej nie zostaną, bo szukałem czegoś cieńszego i są jednak zbyt luźne w nogawce. Mają fajne zapięcie na pas. Następnie widoczne na dole powyższego zdjęcia i poniżej spodnie Evo fit w kolorze Camello. 56% amerykańskiej bawełny 40% lyocell (nigdy tego nie miałem) i 4% elastanu. Najwęższe, najelegantsze, bardzo fajne zapięcie na podwójny guzik i regulatory po bokach. Wąskie w nogawce, ale przez elastyczny materiał bardzo wygodne. Do skrócenia, ale wstrzymam się do pierwszego prania, bo nie wiem jak ten materiał reaguje. Ostatnie, bardzo cienkie i delikatne sztruksy w kolorze ochra z dwiema zakładkami. Preppy fit jest podobnie wąski w nogawkach jak Evo, ale ma więcej miejsca w okolicy...bioder. Te chyba nawet nie wymagają skrócenia. Ogólnie to spodni PT01 na Yoox jest masa i należy kierować się kilkoma wskazówkami: Im węższe spodnie na końcu tym generalnie krój jest bardziej slim fit. Nie brałem niczego co ma opis "niski stan" i próbowałem jak mogę wybrać długość nogawki po wewnętrznej najbliższy wymiarom moich pasujących spodni. Przecena z wyższej ceny rekomendowanej zazwyczaj oznacza lepsze detale. Jak to na Yoox, często inne rozmiary lub kolory tego samego kroju są w różnych cenach, więc trzeba sugerować się zdjęciami i opisami. 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 Panowie, zamówienie od 10 dni nie opuściło magazynu, wysłałem dwie wiadomości, ale nikt nie odpowiada. Ktoś jest w podobnej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 3 minuty temu, Manolete napisał: Panowie, zamówienie od 10 dni nie opuściło magazynu, wysłałem dwie wiadomości, ale nikt nie odpowiada. Ktoś jest w podobnej sytuacji? Moje było opóźnione o jakieś 10 dni właśnie z powodu zmniejszonej liczby pracowników na zmianę po corona. Po wysłaniu pytania odpisali mi, że sprawy działają teraz wolniej ale wszystko jest pod kontrolą. Koniec końców po około 16 dniach paczka dotarła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 Ja ostatnio czekałem jakieś 3 tygodnie na dostarczenie paczki. Ogólnie czas zgadzał się z tym, co było wypisane na stronie sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Castorp Napisano 17 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2020 U mnie dostawa dzisiaj 5 dni od zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 27 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 W gwarze młodzieżowej to się nazywa ultimate anime crossover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 6 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2020 Ja ostatnio w TKMaxie widziałem swetry z metkami z Zalando. Chyba Covid zmusza do egzotycznych sojuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 15 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Na Yoox-ie jest teraz trochę klasycznej angielszczyzny, jakby ktoś polował - Drake's, Turnbull & Asser, Emma Willis, Begg & Co, może jeszcze coś. Swoją drogą, w ramach ciekawostki, to Yoox miał też - na krótki moment - nawet całkiem sporą ofertę Brioni, Berluti i Charvet, tu jednak musicie mi uwierzyć na słowo, bo zanim zdążyłem się tym odkryciem podzielić, wszystko to zostało wymazane niczym w Matrixie (w sensie usunięte z wyników wyszukiwania, dreamboxów itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 25 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2021 Takie to loafersy marki Corvari upolowałem. Robione we Włoszech. Poza widocznymi przebarwieniami na jednym bucie nie upatrzyłem innych niedoskonałości. Myślicie, że po nałożeniu kremu to zniknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario_sochy Napisano 18 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2021 Ja czekam na zamówienie 15 dzień, nikt mi jeszcze nie odpisał na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 Przecież trwają wakacje, daj im jeszcze 15 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Średni Napisano 21 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2022 Panowie, proszę o pomoc. Planuję kupić spodnie PT Torino i Drumohr. Z reguły kupuję rozmiar 52, ale na stronie jest informacja, że to XL, a to już mi nie pasuje (spodnie, które noszą pasują raczej do L, może M). Czy ktoś kupował może spodnie tych marek i może się wypowiedzieć? International Size Italian Size XXS 42 XS 44 S 46 M 48 L 50 XL 52 XXL 54 XXXL 56 XXXL 58 XXXL 60 XXXL 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 28 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2022 Olałbym te XL. Najważniejsze po mojemu to rozmiar na metce. A to ze Yoox pisze ze to XL to nic nie znaczy. Sam tez nosze spodnie 52 i 90% to jest L, czasem M. Marynarki i kurtki m 56 a to już u nich xxxl🤦♂️, podczas gdy w innych markach to z reguły max. Xxl a najczęściej XL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EleganckiJan Napisano 4 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2022 W dniu 21.01.2022 o 20:33, Aleksander Średni napisał: Panowie, proszę o pomoc. Planuję kupić spodnie PT Torino i Drumohr. Z reguły kupuję rozmiar 52, ale na stronie jest informacja, że to XL, a to już mi nie pasuje (spodnie, które noszą pasują raczej do L, może M). Czy ktoś kupował może spodnie tych marek i może się wypowiedzieć? International Size Italian Size XXS 42 XS 44 S 46 M 48 L 50 XL 52 XXL 54 XXXL 56 XXXL 58 XXXL 60 XXXL 62 Bierz u nich też rozmiar 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Średni Napisano 6 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2022 W dniu 4.02.2022 o 15:41, EleganckiJan napisał: Bierz u nich też rozmiar 52. Wziąłem i się zgadza, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Średni Napisano 9 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2022 Po trzech zamówieniach mam dwie rzeczy do oddania, bilans jak najbardziej pozytywny. Zobaczymy jak pójdzie ze zwrotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2022 33% szansy na sukces to wynik delikatnie mówiąc średnio pozytywny. Choć podobno maturę się z takim zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2022 @pablocito, Kolega nie pisał o trzech zamówionych rzeczach, a o 'trzech zamówieniach' - pamiętam Zuchów, którzy w czasie forumowego boom-u na Yooxa potrafili po kilkanaście rzeczy na raz zamówić; także ten... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Średni Napisano 10 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2022 17 godzin temu, Koval napisał: @pablocito, Kolega nie pisał o trzech zamówionych rzeczach, a o 'trzech zamówieniach' - pamiętam Zuchów, którzy w czasie forumowego boom-u na Yooxa potrafili po kilkanaście rzeczy na raz zamówić; także ten... 😉 Zgadza się, rzeczy było razem 10, tylko dwie do zwrotu, a zatem skuteczność 80%, która jest więcej niż zadowalająca A propos zwrotów - czy pakujecie rzeczy z kilku zamówień do jednej paczki? W teorii każdą należałoby wysłać osobno, ale wydaje się nieco nieekonomiczne Pytam, bo mam obawy, że potem tego nie znajdą...Może chociaż wrzucić do tej paczki tę drugą etykietę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi