Santino Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Jak będziesz w Łodzi, to ja chętnie. Szczególnie, jakbyś coś dla mnie przywiózł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szewc24 Napisano 24 Marzec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Dziękuję za środowe spotkania, podczas mojego małego tournee Fajnie było się spotkać i porozmawiać, mimo, że czasem było to w iście ekspresowym tempie. Przepraszam, że do kilku z Was nie dotarłem - na przyszłość będę planował wyjazd z troszkę większym wyprzedzeniem i większą tolerancją czasową. Przy okazji, zdjęcie z małego spotkania forumowego w Łodzi 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Rafał - dzięki za spotkanie.Następnym razem zapraszam po drodze na kawę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 27 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 W czwartek planuję wyjazd do Krakowa i okolic. Nie wykluczone, że jeżeli czas na to pozwoli, to będę i w Katowicach. Zainteresowane osoby zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Dzięki wielkie @szewc24.pl za pokolorowanie moich butów. Kolor brązu wg mnie ideał (zdjęcie w JBMDNS - ale ja nie potrafię robić dobrych zdjęć). Mam nadzieję, że opatentowałeś sobie technologię, bo chyba podeślę Ci drugie, tym razem loafersy, jeśli się podejmiesz, bo one mają te ... no... kutasiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 15 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 @Jamjest sam byłem mocno zaskoczony, że udało się zafarbować z ciemnego granatu na ciemny brąz Długo szukałem różnych barwników mających dużą moc krycia, pozwalających równomiernie farbować skórę i przede wszystkim nie powodujących jej wysuszenia po farbowaniu. Chyba ostatecznie udało się znaleźć odpowiednią farbę, ale jest trochę problem z importem, więc na razie dysponuję ograniczoną ilością i kolorystyką. Poniżej Twoje buty : Przy okazji jeszcze inna realizacja. Usługa zarezerwowana jedynie dla stałych klientów, nie ma jej w podstawowej ofercie firmy (wynika to z różnych przyczyn). Mała plamka skutecznie wyłączyła z używania skórzaną kurteczkę. Skóra przebarwiona na wskroś. Plamkę udało się różnymi zabiegami zminimalizować tak, że praktycznie jest niewidoczna. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 To jest ciemny brąz? Ja tu widzę bardzo ciemny granat, choć faktycznie gdzieś tam widać jakieś brązowe przebłyski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 15 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2017 Nie wiem jakie jest u Ciebie odwzorowanie kolorów na monitorze, ale zapewniam, że jest to bardzo ciemny brąz Może jeszcze inne ujęcie. Z lewej strony jest widoczny fragment opakowania pasty do butów w kolorze żółto-granatowym, może to będzie jakiś punkt odniesienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 Ja z kolei widzę czerń. Ot taki urok ekranów lcd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szewc24 Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Trochę przed Świętami pochorowałem, ale za to udało się w domu popracować nad nowym wzorem butów. Chyba najbardziej pracochłonna i wymagająca cholewka jaka może być. Chwilami można było dostać oczopląsów od wybijanych dziurek W przyszłym tygodniu będę w Warszawie (napiszę jeszcze dokładniej w jaki dzień), więc jeżeli tylko wyrobię się z montażem i gdyby ktoś chciał zobaczyć buty "na żywo", to zapraszam do kontaktu Kilka zdjęć poglądowych : Parę rzeczy wymaga jeszcze doprecyzowania, ale po wstępnej przymiarce do ćwiekowania na kopycie zapowiada się obiecująco Skóra, to crust cielęcy, przeznaczony do późniejszego farbowania/patynowania. Istnieje możliwość dokładnego dopasowania koloru, wg preferencji klienta, w tym przedstawienia próbek wybarwionej już skóry. 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Można to zrobić bez "pypcia" na dole przyszwy (pod ostatnim sznurowadłem)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Tak, można będzie to robić bez tego elementu. Na cholewce powyżej jest on specjalnie większy niż docelowo. Po końcowym montażu będzie odpowiednio przycięty. Można więc wybrać wersję "z", lub "bez". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Ładny wzór i bardzo dokładne wykonanie zdobień. Gratuluję! Osobiście wolałbym wykonanie zdobień bliżej krawędzi i subtelniejsze przeszycia, tzn węższe - da się? Podobają mi się ładnie zaokrąglone krzywizny tego wykroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Bardzo ładny medalion! Mam tylko dwa pytanka: Czy w tym miejscu odległość między "wingtipem" a górnym zdobieniem nie będzie nieco zbyt mała? Teraz przerwy nie ma w ogóle, ale rozumiem że później się pojawi. Mam tylko wątpliwości czy nie będzie zbyt wąska? I czy te "ząbki" będziesz też nieco przycinał? Wydaje mi się, że wyglądałyby lepiej, gdyby były odrobinę drobniejsze i dyskretniejsze. Dla porównania tak ten element wygląda w AS Hunt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 @Whitesnake @Zajac Poziomka - celne spostrzeżenia. Przy tej pierwszej parze, chciałem zostawić sobie pewną tolerancję w poszczególnych elementach cholewek. Stąd też m.in. dosyć szerokie szycie, oraz brak większej przerwy między zdobieniami. Powiem całkiem szczerze, że nie przypuszczałem nawet, jak duże wyzwanie będzie stanowiła ta cholewka. W stosunku do innych rodzajów (np. oxfordów z nakładanym noskiem), skóra zupełnie inaczej się zachowuje i pracuje. Będzie to można w uproszczeniu powiedzieć, bardzo zaawansowana, eksperymentalna para. Przy kolejnych będę mógł stopniowo z jednej strony zawężać szycie, a z drugiej zwiększać odległości pomiędzy poszczególnymi elementami cholewek. Dodatkowo, kula pięty będzie gładka, bez przeszycia. Na dzień dzisiejszy, ząbkowanie jest w jednej wielkości, ale w połączeniu z dosyć wyraźnym szyciem zarówno cholewek jak i spodów (9mm grubości) myślę, że dosyć dobrze się komponuje jako całość. Inne spojrzenie będzie oczywiście, jak buty będą już gotowe i przede wszystkim spatynowane. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Szanowni Koledzy i Koleżanki, Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w pierwszym konkursie organizowanym przez Pracownię Obuwia szewc24.pl. Mam nadzieję, że temat konkursu, oraz jego formuła, spowoduje, że chętnie weźmiecie w nim udział i będzie on dla Was okazją do dobrej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 @szewc24.pl czy w najbliższych dniach można liczyć na spotkanie w Warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 27 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 54 minuty temu, Umberto napisał: @szewc24.pl czy w najbliższych dniach można liczyć na spotkanie w Warszawie? Będę w Warszawie jutro, tj. w piątek i zostaję do soboty, tak więc, jeżeli ktoś chciałby się spotkać to jestem do dyspozycji. Proszę wtedy o PW. Będę również dostępny w niedzielę we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szewc24 Napisano 8 Maj 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2017 Powstające właśnie buty ze skóry kangura. Skóra przypominająca wyglądem trochę naszego "cielaka", ale w parametrach fizycznych już zupełnie inna. Oprócz koloru prezentowanego na zdjęciach poniżej, posiadam też skórę w jasnym kolorze, mogącą stanowić dobrą bazę do późniejszej rekoloryzacji, lub patynowania. 24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2017 @szewc24.pl oglądając wszystkie Twoje ostatnie projekty, powiem jedno: kopara opada! Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 Świetnie będą wyglądały te buty zrobione z tej skóry . Aż się rozmarzylem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 10 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2017 Jeszcze z nieobrobionymi spodami, podłożonymi tylko obcasami, a już chcą być na stopach (zdjęcia na gorąco z warsztatu) - oczywiście kangurek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 10 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2017 @szewc24.pl Wycinasz skórę nożycami? Kangur to świetna skóra, lekka, delikatna ale bardzo mocna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 10 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2017 Skórę wycinam takim szewskim "skalpelem". Nożyce też używam, ale tylko do wycinania cholewek, gdzie jest ząbkowanie. W kontekście butów powyżej, to zdjęcie robione było z lampą i stąd tak to wygląda. Poza tym, cholewki są w stanie surowym, bez położenia kremu, który powoduje zalicowanie cięć. Kangur jest skórą lekko kreszowaną, w związku z czym, możliwe są jakieś mikroniedoskonałości krzywizn, gdyż jak nóż napotka mikrofałdkę na skórze, to przy przecięciu jej może nie być idealna linia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szewc24 Napisano 12 Maj 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2017 Buty poddane zaawansowanemu patynowaniu. 1 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi