bodzixon Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 4 minuty temu, Whitesnake napisał: Adidasy? To brzmi niedzisiejszo, staro i nawet nievintadżowo. Biegac w adidasach do marynarki to obciach, prawie take uroki jak używanie słowa "obciach". Co innego założyć trainersy albo sneakersy. A to swoją drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 A to moje "sneakersy", prosto z Mediolanu, za całe 35 euraczy, kupione z przymusu, acz obdarzone sympatią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Takie air maxy jak poniżej bym nosił, ale nigdzie nie ma 48, no może 47... natomiast nie podobają mi się buty wyglądające jak do biegania (albo wręcz takimi będące) używane w celach innych niż bieganie, a już zwłaszcza do casualu w tutejszym rozumieniu rego słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Dnia 18.01.2017 o 19:57, Kyle napisał: Takie air maxy jak poniżej bym nosił, ale nigdzie nie ma 48, no może 47... natomiast nie podobają mi się buty wyglądające jak do biegania (albo wręcz takimi będące) używane w celach innych niż bieganie, a już zwłaszcza do casualu w tutejszym rozumieniu rego słowa. Mi akurat takie buty nie podchodzą, to próba zrobienia z czegoś coś bardziej eleganckiego niż z definicji ma być. Obuwie sportowe ma być obuwiem sportowym. Do koszuli tego i tak nie założysz, a do sportowych spodenek czy dresów nie pasują. Do casualu niech zostaną driving mocs, czy buty żeglarskie, a do jeansów i tshirta, czy dresów niech będzie sportowe obuwie w "klasycznym" tego znaczeniu. Niemniej, jeżeli szukasz takich butów to spróbuj tutaj, to takie "najkowe MTO", rozmiarówka jest do 49,5: http://store.nike.com/pl/pl_pl/pw/mężczyźni-nikeid-buty/1k9Z7puZoi3?ipp=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 1 godzinę temu, pawel_bodnar napisał: Do koszuli tego i tak nie założysz, a do sportowych spodenek czy dresów nie pasują. Ja nie założę do koszuli? Do kratki vichy i nawet marynarki lniano-bawełnianej nie widzę problemu. Sportowe spodenki czy dresy to tylko zgodnie z przeznaczeniem do sportu, ale tu jesteśmy wyłącznie w sferze użyteczności, natomiast ideą tego forum jest estetyka co najmniej tyleż samo co użyteczność. Za namiar dziękuję, chyba takich air maxów nie da się zaprojektować, ale air force 1 owszem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 Dnia 18.01.2017 o 22:12, Kyle napisał: Ja nie założę do koszuli? Do kratki vichy i nawet marynarki lniano-bawełnianej nie widzę problemu. Sportowe spodenki czy dresy to tylko zgodnie z przeznaczeniem do sportu, ale tu jesteśmy wyłącznie w sferze użyteczności, natomiast ideą tego forum jest estetyka co najmniej tyleż samo co użyteczność. Za namiar dziękuję, chyba takich air maxów nie da się zaprojektować, ale air force 1 owszem. Bawiłem się kiedyś tą personalizacją i przy któryś Air Maxach, nie pamietam których była taka brązowa skórka. "Sport" to pojęcie względne Dla niektórych (dla mnie niestety) wyjście po bułki, czy z psem wokół bloku to jedyny "sport" Estetyka, estetyką ale nie raz lenistwo i użyteczność bierze górę. Wczoraj wieczorem po fajki poleciałem w czarnych dresach, ww. Nikach i ... kożuchu (moja jedyna sportowa kurtka to typowa przejściówka). Przez chwilę poczucie estetyki, chciało wziąć górę - wyobrażacie sobie jak wyglądałem, ale - raz nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nkb1 Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 2 godziny temu, Whitesnake napisał: Adidasy? To brzmi niedzisiejszo, staro i nawet nievintadżowo. Biegac w adidasach do marynarki to obciach, prawie taki jak używanie słowa "obciach". Co innego założyć trainersy albo sneakersy. A w zasadzie nawet kicksy Mam wrażenie, że "adidasy" wychodzą powoli z użycia, jak wyszedł elektroluks jako synonim odkurzacza (a był nawet w podręcznikach). Osobiście najbardziej lubię wszystkie klasyki w typie wspomnianych Gazelle czy Puma Suede - proste, ponadczasowe (niezliczone reedycje), pasujące do prawie wszystkiego, bardziej uniwersalne imho niż Airmaxy czy N btw. Gazelle mają też takie MTM/MTO, można pokolorować z bogatej palety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 18 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2017 17 minut temu, xkoziol napisał: O tak, tak! Te to bym zobaczył Oczywiście chodziło o driving mocs, Tobie niestety nic nie umknie, z czego można byłoby łacha podrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 podobają mi się Onitsuka Tiger . np takie pamiętacie mistrza Bruce'a w Tigerach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Z upodobaniem noszę adidas superstar II, przy czym pierwszą swoją parę używałem intensywnie 7 lat, całorocznie, dbając oczywiście o nie, nie nadmiernie, ale były czyszczone i pastowane co jakiś czas. W trakcie użytkowania tych pierwszych przewinęło się kilka par adicolorów, dość szybko się jednak ich wyzbywałem. Teraz musiałem kupić nowe, i niestety te nowe już takie fajne nie są. Ale kolejne będą pewnie jakieś vintage'owe supery... Mam tylko jedno zdjęcie ze swoimi sneakerami, i nie są one głównym tematem zdjęcia i dodatkowo mocno się inspirowałem przybierając pozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Dzisiaj Onitsuka Tiger 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 19 Styczeń 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Panowie, bądźmy konsekwentni. Jeżeli Moderator przez dwie doby nie zareagował i nie połączył dwóch wątków ani nie przeniósł do sali klubowej, jeżeli forumowe tuzy pokazują, że zimą i latem śmigają w trampeczkach a nie jakichś tam niewygodnych GYW, to znaczy że jest potrzeba społeczna. A jeśli jest potrzeba społeczna, to następnym razem kiedy zobaczycie nowicjusza dopytującego jak czyścić najki, to nie odpisujcie z wyższością, jak to dotąd wielokrotnie bywało, że "my się tu takim obuwiem nie zajmujemy". 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Sneakersy nie są elementem klasycznej elegancji i gratuluję Beny'emu 23 skutecznego eksperymentu Aby trochę uratować ten wątek proponuję zapoznać się z kompromisowym rozwiązaniem f-my Wolf&Shepherd, o którym dzisiaj napisał Business Insider tutaj: http://www.businessinsider.com/wolf-and-shepherd-dress-shoes-like-sneakers-2016-6?IR=T Buty o klasycznym wyglądzie mają wewnątrz wkładki podobne do stosowanych w butach sportowych i są podobno tak wygodne jak sportowe buty do biegania. Wykonane są ze skór pochodzących z tej samej garbarni, w której zaopatruje się Louis Vuitton. Brązowe wingtipy podobają mi się i chętnie je nabędę o ile w realu nie będzie zawodu. To kolejna próba po np. oddychających, dziurkowanych podeszwach wprowadzenia nowoczesnych technologii do butów o klasycznej formie. Co o nich myślicie? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 20 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2017 Dżinsy (wątek istnieje i ma się bardzo dobrze) także nie są elementem klasycznej elegancji. 90 proc. je nosi i zimą i latem i non-stop i to jest cecha wspólna z głównym bohaterem tego wątku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 21 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Cole Haan wprowadził podobne ale moim zdaniem wyglądają słabo a widuję je ciagle na ulicy bo to dość popularny brand. Zupełnie do mnie nie przemawia bo nie lubię półśrodków. Albo obuwie jest klasyczne i eleganckie albo sportowe i luźne. Połączenie wyglada trochę karykaturalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ell Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 @Beny23 A nie masz czasami takich trzewików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 21 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2017 Nie ma. Trzewiki o których mówisz są świetne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 24 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Zupełnie inna podeszwa i skóra nie ma dziur na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 W temat świetnie się wpisują adidasy (snikersy) dwóch firm:Common Projects Filling Pieces, tu do forumowych kolegów przede wszystkim powinno przemówić wykonanie (chyba częściowo hand made w UE) i użyte materiały, bo design z roku na rok staje się coraz bardziej sportowy i ekstrawagancki. Obydwie marki zaliczają się do segmentu premium i ceny konkurują z cenami tańszych GYW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2017 Dnia 21.01.2017 o 15:45, Beny23 napisał: Albo obuwie jest klasyczne i eleganckie albo sportowe i luźne. Połączenie wyglada trochę karykaturalnie. Akurat usportowione brogsy bardzo lubię. Nie widziałem tych butów na żywo, ale na zdjęciu prezentują sie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 25 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2017 Dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carluv Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Zakupione wczoraj w tk maxxie, na sezon wiosna-lato wydają mi się idealne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 Skórzane Chuck Taylor II wyrwane jakiś czas temu za pół ceny w zalando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 3 godziny temu, carluv napisał: Zakupione wczoraj w tk maxxie, na sezon wiosna-lato wydają mi się idealne... Ciekawe. Co to marka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carluv Napisano 19 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2017 boxfresh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi