Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 2 godziny temu, Jamjest napisał: Ja ze swojej strony chciałbym pozdrowić Panią i Pana Poszetkę;) Miałem okazję poznać to urocze małżeństwo podczas Ich wizyty w Poznaniu. Poza (przyznaję) bardzo profesjonalnym sposobem prezentacji własnych produktów, potrafili utrzymać bardzo sympatyczną i przyjemną atmosferę rozmowy, co akurat ze mną nie jest łatwe. Mimo tego, że nie jestem fanem poszetek a krawaty traktuję ściśle użytkowo, potrafili mnie zainteresować tematem. Jeśli traficie kiedyś na stoisko poszetka.com nie bójcie sie podejść, oni są normalni, bez zadęcia i da się luźno i bardzo sympatycznie porozmawiać. Dziękujemy za tak miłą opinię :). Kolejna okazja do porozmawiania w przyszły weekend, 10 oraz 11 grudnia, na targach Hush, na stadionie PGE w Warszawie. Jesteśmy normalni, omylni, nie gryziemy Cytuj
Miro Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Godzinę temu, MarcinJarosz napisał: Zamek opisany przez was na stronie jako "zamek Bobolice" bardziej wygląda na zamek w Będzinie Wygląda jak krzyżówka Będzina z Bobolicami, ze wskazaniem na Będzin... Cytuj
MarcinJarosz Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Może tak bardziej: Bobolice czy Będzin, mniejsza z tym w sumie. Poszetka genialna Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Dnia 3 grudnia 2016 o 10:40, Zieleniec napisał: Dzień dobry, mam pytanie odnośnie usług krawieckich. Przyznam, że nie znam się na nich zbyt dobrze, w każdym razie raz czytam, że ,,fałda poznańska" to defekt nie do usunięcia, gdzie indziej, że krawcy dają sobie z tym radę. Po której stronie sporu opowiadają się Państwa krawcy i ewentualnie w której z pozycji cennika zawiera się taki zabieg (dopasowanie przy karku, ingerencja w ramiona...)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Dzień dobry, my mówimy na to po prostu "karczek". Wykonujemy w cenie 40-50 zł pozdrawiam, Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Takiej oferty six foldów jeszcze u nas nie było ?✂️10 nowych wzorów / w klasycznych odcieniach / delikatny wzór oraz głęboka gładka faktura / jedwab z Maccclesfield oraz z Como. oraz szyty krawat six fold przeznaczony jest dla prawdziwych koneserów ?http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_SIX-FOLD-196.html Cytuj
Vince Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Z chęcią zobaczyłbym krawat drugi od lewej w dolnym rzędzie na zdjęciu w akcji 1 Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Na pracę Kamila Strzeszewska arts trafiliśmy zupełnie przypadkowo, podczas porannej kawy u naszych sąsiadów z piekarni LOKAL Bakery. To było królewskie poznanie i szybka decyzja: "musimy zrobić te zwierzaki na jedwabiu". Wybór padł na renifera (bardzo ciekawy efekt w brustaszy) oraz pogawędkę lisa z lwem (nie mieliśmy jeszcze takiego odwzorowania szczegółów na jedwabiu) ?http://www.poszetka.com/pol_m_POSZETKI_JEDWAB-186.html 2 Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Włączamy poszetkowe serca ❤️Przed Wami nasz pierwszy charytatywny projekt, którego cały zysk przekazujemy na Dom Aniołów Stróżów.Anioły zajmują się tworzeniem domu dla dzieciaków z różnych grup wiekowych "z ulicy". Zadanie wyjątkowo trudne bo realizowane w niesprzyjającym otoczeniu borykającego się z transformacją Załęża (od końca XVIII w. ośrodek górnictwa węglowego i hutnictwa, w którym po likwidacji przemysłu narosły problemy społeczne takie jak bezrobocie, przestępczość i bieda). Poniżej Katowice, Huta Baildon XIX w.Poszetka anielskie serca to nasza mała cegiełka, wsparcie dla tej szczytnej inicjatywy, która od ponad 20 lat jest realizowana w Katowicach. Jedwabna cegiełka / http://www.poszetka.com/product-pol-3633-Poszetka-charytatywna-anielskie-serca.htmlPoniżej kilka anielskich rekomendacji:- wyróżnienie przez Kapitułę konkursu „Pro Publico Bono” pod patronatem premiera Jerzego Buzka za najlepszą inicjatywę obywatelską w kategorii: ochrona zdrowia, pomoc społeczna i charytatywna,- wyróżnienie przez Wojewodę Śląskiego w drugiej edycji konkursu „Śląskie na 5”, w kategorii: filantropia,- pierwsze miejsce w odnowionym konkursie PRO PUBLICO BONO "Samorządnośc dla Solidarności”. 7 Cytuj
Wincenty Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jestem bardzo zadowolony z "gumowych" szelek poszetki. Dobre wykonanie, guma trzyma mocno, nie ściąga się nadmiernie. W porównaniu ze sztywnymi AT różnice czuć wyłącznie na barkach, spodnie są natomiast cały czas w jednym miejscu. Skórzane elementy bardzo porządne. 1 Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dnia 9 grudnia 2016 o 18:04, Wincenty napisał: Jestem bardzo zadowolony z "gumowych" szelek poszetki. Dobre wykonanie, guma trzyma mocno, nie ściąga się nadmiernie. W porównaniu ze sztywnymi AT różnice czuć wyłącznie na barkach, spodnie są natomiast cały czas w jednym miejscu. Skórzane elementy bardzo porządne. cieszy ta opinia Mamy coś więcej, od teraz możecie wybrać z takich materiałów jak W.Bill czy Batem Ogden > http://www.poszetka.com/pol_m_SZELKI-297.html Cytuj
Servetch Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Nie do końca rozumiem. Czy te szelki są w całości z materiału elastycznego, czy elastyczna jest tylko taśma na plecach (tak jak w "normalnych" szelkach)? Cytuj
Aver Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Piękne. Szkoda, że elementy skórzane w tych tweedowych szelkach nie są brązowe. 1 Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 3 godziny temu, Servetch napisał: Nie do końca rozumiem. Czy te szelki są w całości z materiału elastycznego, czy elastyczna jest tylko taśma na plecach (tak jak w "normalnych" szelkach)? tylko taśma na plecach Cytuj
blekit Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 @poszetka.com będą w ofercie szelki z innych materiałów niż tweed i guma? Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 3 godziny temu, blekit napisał: @poszetka.com będą w ofercie szelki z innych materiałów niż tweed i guma? obecnie jest jeden model z wełny Bateman Ogden http://www.poszetka.com/product-pol-3640-SZELKI-Z-GUMY-2-w-1-PoW.html w przyszłym tygodniu kolejne Cytuj
blekit Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 13 minutes ago, poszetka.com said: obecnie jest jeden model z wełny Bateman Ogden http://www.poszetka.com/product-pol-3640-SZELKI-Z-GUMY-2-w-1-PoW.html w przyszłym tygodniu kolejne tylko wełna czy również np. jedwab? i czy planujecie jakiś multibuy jak w przypadku modeli z gumy? Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię. Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego. Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie). Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 17 minut temu, swordfishtrombone napisał: Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię. Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego. Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie). Każda opinia na wagę złota, szczególnie w temacie szelek, których powoli się "uczymy". Głównym kryterium wyboru (koniak oraz ciemny brąz) było dopasowanie z materiałem. W szelkach o których wspomniał @Aver (poniżej zdjęcie), również chcieliśmy ciemny brąz, jednak w końcu wygrała opcja "musi być jakiś czarny". Moim zdaniem lepszy byłby ciemny brąz. Szelki bardziej formalne (również te z jedwabiu) przed nami. Cytuj
Tomasz.Godziek.Poszetka Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 Wspaniała niespodzianka, transport z Włoch jednak dotarł przed Świętami ??? Tym samym, granatowy i burgundowy szantung grenadyna ponownie w ofercie > http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_SZANTUNG-219.html Cytuj
Miro Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 Pytanie do użytkowników kaszkietów poszetkowych - jak jest z rozmiarówką - zawyżona, zaniżona, taka samo w porównaniu do np. Sterkowskiego czy Milera? Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 Dnia 14.12.2016 o 13:43, swordfishtrombone napisał: Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię. Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego. Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie). No nie wiem, co prawda też mam sporo białych koszul, ale jednak nie wszystkie Czarny jest najbardziej uniwersalny do stylu biznes. Za to, że ten brązowy w romby to guma, to duży minus dla poszetki - czekam na wełnę / jedwab Cytuj
kamizelka Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 @poszetka.com Czy jest jeszcze szansa na upolowanie wełnianych szelek z rogaczami? Bo widzę, że zniknęły z oferty, a miałem je dzisiaj zamówić Cytuj
adamW Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 Pytanie do poszetka.com lub do posiadaczy kaszkietow: jaki rozmiar wybrac przy obwodzie 58,5cm? Chodzi o ten kaszkiet z nausznikami, przy zalozeniu ze bede chodzil z nausznikami schowanymi. http://www.poszetka.com/product-pol-3574-Kaszkiet-z-tweedu-W-Bill.html Cytuj
Miro Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 @wielgol - 59. Ja mam obwód głowy 58 przy dość ścisłym opasaniu głowy miarką w stosownym miejscu - od Milera mam rozmiar 59. Jest troszkę za luźny, tak pół rozmiaru, ale jest dostatecznie w obu pozycjach nauszników. Teraz kupuję kaszkiet od Poszetki, ale nie wiem, jak się ma ich rozmiarówka w stosunku do rozmiarówki Milera - zadałem to pytanie kilka postów wcześniej. Jeszcze uwaga: z tego, co czytałem w necie - wełna ma raczej tendencję do kurczenia się, nie do naciągania, np. przy czyszczeniu w wyższych temperaturach - więc trzeba mieć to na uwadze przy wyborze rozmiaru oraz przypilnować pralnię. Ja swojego kaszkietu jeszcze nie czyściłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi