Skocz do zawartości

poszetka.com

Luciano

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Jamjest napisał:

Ja ze swojej strony chciałbym pozdrowić Panią i Pana Poszetkę;) Miałem okazję poznać to urocze małżeństwo podczas Ich wizyty w Poznaniu. Poza (przyznaję) bardzo profesjonalnym sposobem prezentacji własnych produktów, potrafili utrzymać bardzo sympatyczną i przyjemną atmosferę rozmowy, co akurat ze mną nie jest łatwe. Mimo tego, że nie jestem fanem poszetek a krawaty traktuję ściśle użytkowo, potrafili mnie zainteresować tematem. Jeśli traficie kiedyś na stoisko poszetka.com nie bójcie sie podejść, oni są normalni, bez zadęcia i da się luźno i bardzo sympatycznie porozmawiać. 

Dziękujemy za tak miłą opinię :).

Kolejna okazja do porozmawiania w przyszły weekend, 10 oraz 11 grudnia, na targach Hush, na stadionie PGE w Warszawie.

Jesteśmy normalni, omylni, nie gryziemy :)

Dnia 3 grudnia 2016 o 10:40, Zieleniec napisał:

Dzień dobry, 

mam pytanie odnośnie usług krawieckich. Przyznam, że nie znam się na nich zbyt dobrze, w każdym razie raz czytam, że ,,fałda poznańska" to defekt nie do usunięcia, gdzie indziej, że krawcy dają sobie z tym radę. Po której stronie sporu opowiadają się Państwa krawcy i ewentualnie w której z pozycji cennika zawiera się taki zabieg (dopasowanie przy karku, ingerencja w ramiona...)? ;)

Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Dzień dobry,

my mówimy na to po prostu "karczek". Wykonujemy w cenie 40-50 zł

pozdrawiam,

15272102_1175711645854170_87724234862852

Takiej oferty six foldów jeszcze u nas nie było 1f388.png🎈2702.png✂️

10 nowych wzorów / w klasycznych odcieniach / delikatny wzór oraz głęboka gładka faktura / jedwab z Maccclesfield oraz z Como. 
 oraz szyty krawat six fold przeznaczony jest dla prawdziwych koneserów 1f31e.png🌞

http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_SIX-FOLD-196.html

Na pracę Kamila Strzeszewska arts trafiliśmy zupełnie przypadkowo, podczas porannej kawy u naszych sąsiadów z piekarni LOKAL Bakery. To było królewskie poznanie i szybka decyzja: "musimy zrobić te zwierzaki na jedwabiu". Wybór padł na renifera (bardzo ciekawy efekt w brustaszy) oraz pogawędkę lisa z lwem (nie mieliśmy jeszcze takiego odwzorowania szczegółów na jedwabiu) 

🎈http://www.poszetka.com/pol_m_POSZETKI_JEDWAB-186.html

15304464_1184652971626704_90587603174147

15304604_1184653048293363_68409304654215

• Oceniam pozytywnie 2

Włączamy poszetkowe serca 2764.png❤️

Przed Wami nasz pierwszy charytatywny projekt, którego cały zysk przekazujemy na Dom Aniołów Stróżów.

Anioły zajmują się tworzeniem domu dla dzieciaków z różnych grup wiekowych "z ulicy". Zadanie wyjątkowo trudne bo realizowane w niesprzyjającym otoczeniu borykającego się z transformacją Załęża (od końca XVIII w. ośrodek górnictwa węglowego i hutnictwa, w którym po likwidacji przemysłu narosły problemy społeczne takie jak bezrobocie, przestępczość i bieda).

Poniżej Katowice, Huta Baildon XIX w.
Katowice_Huta_Baildon.jpg

Poszetka anielskie serca to nasza mała cegiełka, wsparcie dla tej szczytnej inicjatywy, która od ponad 20 lat jest realizowana w Katowicach. Jedwabna cegiełka /  http://www.poszetka.com/product-pol-3633-Poszetka-charytatywna-anielskie-serca.html

Poniżej kilka anielskich rekomendacji:

- wyróżnienie przez Kapitułę konkursu „Pro Publico Bono” pod patronatem premiera Jerzego Buzka za najlepszą inicjatywę obywatelską w kategorii: ochrona zdrowia, pomoc społeczna i charytatywna,
- wyróżnienie przez Wojewodę Śląskiego w drugiej edycji konkursu „Śląskie na 5”, w kategorii: filantropia,
- pierwsze miejsce w odnowionym konkursie PRO PUBLICO BONO "Samorządnośc dla Solidarności”.

15337625_1185988464826488_47354949655390

15350670_1185988468159821_24601819600719

• Oceniam pozytywnie 7

Dnia 9 grudnia 2016 o 18:04, Wincenty napisał:

Jestem bardzo zadowolony z "gumowych" szelek poszetki. Dobre wykonanie, guma trzyma mocno, nie ściąga się nadmiernie. W porównaniu ze sztywnymi AT różnice czuć wyłącznie na barkach, spodnie są natomiast cały czas w jednym miejscu. Skórzane elementy bardzo porządne.

cieszy ta opinia :)

Mamy coś więcej, od teraz możecie wybrać z takich materiałów jak W.Bill czy Batem Ogden > http://www.poszetka.com/pol_m_SZELKI-297.html

15418409_1190504707708197_35050726520122

3 godziny temu, blekit napisał:

@poszetka.com będą w ofercie szelki z innych materiałów niż tweed i guma?

obecnie jest jeden model z wełny Bateman Ogden http://www.poszetka.com/product-pol-3640-SZELKI-Z-GUMY-2-w-1-PoW.html

w przyszłym tygodniu kolejne

Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię.

Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego.

Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie).

17 minut temu, swordfishtrombone napisał:

Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię.

Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego.

Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie).

Każda opinia na wagę złota, szczególnie w temacie szelek, których powoli się "uczymy".

Głównym kryterium wyboru (koniak oraz ciemny brąz) było dopasowanie z materiałem. W szelkach o których wspomniał @Aver (poniżej zdjęcie), również chcieliśmy ciemny brąz, jednak w końcu wygrała opcja "musi być jakiś czarny". Moim zdaniem lepszy byłby ciemny brąz. 

pol_pm_SZELKI-Z-tweedu-2-w-1-3639_1.jpg

Szelki bardziej formalne (również te z jedwabiu) przed nami.

Dnia 14.12.2016 o 13:43, swordfishtrombone napisał:

No nie wiem, co prawda też mam sporo białych koszul, ale jednak nie wszystkie ;) 

Czarny jest najbardziej uniwersalny do stylu biznes. 

Za to, że ten brązowy w romby to guma, to duży minus dla poszetki - czekam na wełnę / jedwab :)

@wielgol - 59.

Ja mam obwód głowy 58 przy dość ścisłym opasaniu głowy miarką w stosownym miejscu - od Milera mam rozmiar 59. Jest troszkę za luźny, tak pół rozmiaru, ale jest dostatecznie w obu pozycjach nauszników.

Teraz kupuję kaszkiet od Poszetki, ale nie wiem, jak się ma ich rozmiarówka w stosunku do rozmiarówki Milera - zadałem to pytanie kilka postów wcześniej.

Jeszcze uwaga: z tego, co czytałem w necie - wełna ma raczej tendencję do kurczenia się, nie do naciągania, np. przy czyszczeniu w wyższych temperaturach - więc trzeba mieć to na uwadze przy wyborze rozmiaru oraz przypilnować pralnię. Ja swojego kaszkietu jeszcze nie czyściłem.