Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 2 godziny temu, Jamjest napisał: Ja ze swojej strony chciałbym pozdrowić Panią i Pana Poszetkę;) Miałem okazję poznać to urocze małżeństwo podczas Ich wizyty w Poznaniu. Poza (przyznaję) bardzo profesjonalnym sposobem prezentacji własnych produktów, potrafili utrzymać bardzo sympatyczną i przyjemną atmosferę rozmowy, co akurat ze mną nie jest łatwe. Mimo tego, że nie jestem fanem poszetek a krawaty traktuję ściśle użytkowo, potrafili mnie zainteresować tematem. Jeśli traficie kiedyś na stoisko poszetka.com nie bójcie sie podejść, oni są normalni, bez zadęcia i da się luźno i bardzo sympatycznie porozmawiać. Dziękujemy za tak miłą opinię :). Kolejna okazja do porozmawiania w przyszły weekend, 10 oraz 11 grudnia, na targach Hush, na stadionie PGE w Warszawie. Jesteśmy normalni, omylni, nie gryziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Godzinę temu, MarcinJarosz napisał: Zamek opisany przez was na stronie jako "zamek Bobolice" bardziej wygląda na zamek w Będzinie Wygląda jak krzyżówka Będzina z Bobolicami, ze wskazaniem na Będzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Może tak bardziej: Bobolice czy Będzin, mniejsza z tym w sumie. Poszetka genialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 Dnia 3 grudnia 2016 o 10:40, Zieleniec napisał: Dzień dobry, mam pytanie odnośnie usług krawieckich. Przyznam, że nie znam się na nich zbyt dobrze, w każdym razie raz czytam, że ,,fałda poznańska" to defekt nie do usunięcia, gdzie indziej, że krawcy dają sobie z tym radę. Po której stronie sporu opowiadają się Państwa krawcy i ewentualnie w której z pozycji cennika zawiera się taki zabieg (dopasowanie przy karku, ingerencja w ramiona...)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Dzień dobry, my mówimy na to po prostu "karczek". Wykonujemy w cenie 40-50 zł pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 Takiej oferty six foldów jeszcze u nas nie było 🎈✂️10 nowych wzorów / w klasycznych odcieniach / delikatny wzór oraz głęboka gładka faktura / jedwab z Maccclesfield oraz z Como. oraz szyty krawat six fold przeznaczony jest dla prawdziwych koneserów 🌞http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_SIX-FOLD-196.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Z chęcią zobaczyłbym krawat drugi od lewej w dolnym rzędzie na zdjęciu w akcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Na pracę Kamila Strzeszewska arts trafiliśmy zupełnie przypadkowo, podczas porannej kawy u naszych sąsiadów z piekarni LOKAL Bakery. To było królewskie poznanie i szybka decyzja: "musimy zrobić te zwierzaki na jedwabiu". Wybór padł na renifera (bardzo ciekawy efekt w brustaszy) oraz pogawędkę lisa z lwem (nie mieliśmy jeszcze takiego odwzorowania szczegółów na jedwabiu) 🎈http://www.poszetka.com/pol_m_POSZETKI_JEDWAB-186.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Włączamy poszetkowe serca ❤️Przed Wami nasz pierwszy charytatywny projekt, którego cały zysk przekazujemy na Dom Aniołów Stróżów.Anioły zajmują się tworzeniem domu dla dzieciaków z różnych grup wiekowych "z ulicy". Zadanie wyjątkowo trudne bo realizowane w niesprzyjającym otoczeniu borykającego się z transformacją Załęża (od końca XVIII w. ośrodek górnictwa węglowego i hutnictwa, w którym po likwidacji przemysłu narosły problemy społeczne takie jak bezrobocie, przestępczość i bieda). Poniżej Katowice, Huta Baildon XIX w.Poszetka anielskie serca to nasza mała cegiełka, wsparcie dla tej szczytnej inicjatywy, która od ponad 20 lat jest realizowana w Katowicach. Jedwabna cegiełka / http://www.poszetka.com/product-pol-3633-Poszetka-charytatywna-anielskie-serca.htmlPoniżej kilka anielskich rekomendacji:- wyróżnienie przez Kapitułę konkursu „Pro Publico Bono” pod patronatem premiera Jerzego Buzka za najlepszą inicjatywę obywatelską w kategorii: ochrona zdrowia, pomoc społeczna i charytatywna,- wyróżnienie przez Wojewodę Śląskiego w drugiej edycji konkursu „Śląskie na 5”, w kategorii: filantropia,- pierwsze miejsce w odnowionym konkursie PRO PUBLICO BONO "Samorządnośc dla Solidarności”. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Jestem bardzo zadowolony z "gumowych" szelek poszetki. Dobre wykonanie, guma trzyma mocno, nie ściąga się nadmiernie. W porównaniu ze sztywnymi AT różnice czuć wyłącznie na barkach, spodnie są natomiast cały czas w jednym miejscu. Skórzane elementy bardzo porządne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 Dnia 9 grudnia 2016 o 18:04, Wincenty napisał: Jestem bardzo zadowolony z "gumowych" szelek poszetki. Dobre wykonanie, guma trzyma mocno, nie ściąga się nadmiernie. W porównaniu ze sztywnymi AT różnice czuć wyłącznie na barkach, spodnie są natomiast cały czas w jednym miejscu. Skórzane elementy bardzo porządne. cieszy ta opinia Mamy coś więcej, od teraz możecie wybrać z takich materiałów jak W.Bill czy Batem Ogden > http://www.poszetka.com/pol_m_SZELKI-297.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 Nie do końca rozumiem. Czy te szelki są w całości z materiału elastycznego, czy elastyczna jest tylko taśma na plecach (tak jak w "normalnych" szelkach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 Piękne. Szkoda, że elementy skórzane w tych tweedowych szelkach nie są brązowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 Łosie upolowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 3 godziny temu, Servetch napisał: Nie do końca rozumiem. Czy te szelki są w całości z materiału elastycznego, czy elastyczna jest tylko taśma na plecach (tak jak w "normalnych" szelkach)? tylko taśma na plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 @poszetka.com będą w ofercie szelki z innych materiałów niż tweed i guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 3 godziny temu, blekit napisał: @poszetka.com będą w ofercie szelki z innych materiałów niż tweed i guma? obecnie jest jeden model z wełny Bateman Ogden http://www.poszetka.com/product-pol-3640-SZELKI-Z-GUMY-2-w-1-PoW.html w przyszłym tygodniu kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 13 minutes ago, poszetka.com said: obecnie jest jeden model z wełny Bateman Ogden http://www.poszetka.com/product-pol-3640-SZELKI-Z-GUMY-2-w-1-PoW.html w przyszłym tygodniu kolejne tylko wełna czy również np. jedwab? i czy planujecie jakiś multibuy jak w przypadku modeli z gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię. Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego. Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 17 minut temu, swordfishtrombone napisał: Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię. Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego. Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie). Każda opinia na wagę złota, szczególnie w temacie szelek, których powoli się "uczymy". Głównym kryterium wyboru (koniak oraz ciemny brąz) było dopasowanie z materiałem. W szelkach o których wspomniał @Aver (poniżej zdjęcie), również chcieliśmy ciemny brąz, jednak w końcu wygrała opcja "musi być jakiś czarny". Moim zdaniem lepszy byłby ciemny brąz. Szelki bardziej formalne (również te z jedwabiu) przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Wspaniała niespodzianka, transport z Włoch jednak dotarł przed Świętami 💪🏻🌞 Tym samym, granatowy i burgundowy szantung grenadyna ponownie w ofercie > http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_SZANTUNG-219.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Pytanie do użytkowników kaszkietów poszetkowych - jak jest z rozmiarówką - zawyżona, zaniżona, taka samo w porównaniu do np. Sterkowskiego czy Milera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Dnia 14.12.2016 o 13:43, swordfishtrombone napisał: Nie chcę Was pouczać nt. projektowania akcesoriów, ale pozwolę sobie wyrazić opinię. Otóż moim zdaniem standardowym kolorem elementów skórzanych w szelkach powinien być biały. Jest bardziej uniwersalny od brązu czy czarnego. Jest to może jakaś naturalna faza, bo sam długo nosiłem tylko szelki z taką koniakową skórą, ale jakiś czas temu powiedziałem sobie, że brąz jednak gryzie się z wieloma kolorami, co niepotrzebnie zwraca uwagę na szalki, jeśli czasem przebłysną (a przebłyskują częściej niż myślimy, przynajmniej u mnie). No nie wiem, co prawda też mam sporo białych koszul, ale jednak nie wszystkie Czarny jest najbardziej uniwersalny do stylu biznes. Za to, że ten brązowy w romby to guma, to duży minus dla poszetki - czekam na wełnę / jedwab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 @poszetka.com Czy jest jeszcze szansa na upolowanie wełnianych szelek z rogaczami? Bo widzę, że zniknęły z oferty, a miałem je dzisiaj zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 Pytanie do poszetka.com lub do posiadaczy kaszkietow: jaki rozmiar wybrac przy obwodzie 58,5cm? Chodzi o ten kaszkiet z nausznikami, przy zalozeniu ze bede chodzil z nausznikami schowanymi. http://www.poszetka.com/product-pol-3574-Kaszkiet-z-tweedu-W-Bill.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 @wielgol - 59. Ja mam obwód głowy 58 przy dość ścisłym opasaniu głowy miarką w stosownym miejscu - od Milera mam rozmiar 59. Jest troszkę za luźny, tak pół rozmiaru, ale jest dostatecznie w obu pozycjach nauszników. Teraz kupuję kaszkiet od Poszetki, ale nie wiem, jak się ma ich rozmiarówka w stosunku do rozmiarówki Milera - zadałem to pytanie kilka postów wcześniej. Jeszcze uwaga: z tego, co czytałem w necie - wełna ma raczej tendencję do kurczenia się, nie do naciągania, np. przy czyszczeniu w wyższych temperaturach - więc trzeba mieć to na uwadze przy wyborze rozmiaru oraz przypilnować pralnię. Ja swojego kaszkietu jeszcze nie czyściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi