Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

mam pytanie do Pani Joanny, mianowicie na początku tego tematu natknąłem się na problem grubości materiału, wypychania kieszonki (przy czym rozmiary poszetek w tamtym okresie wynosiły 29 cm). Teraz noszę się z zamiarem kupna własnie białej lnianej poszetki- ale i bez poszetki marynarki mam obcisłe na klatce (zawód pływak ;)) i zastanawiam się czy problem ten został jakoś rozwiązany? (tym bardziej, że teraz rozmiar tej poszetki wynosi 32 cm)

/ jednocześnie - właśnie dopatrzyłem wiadomość o "indywidualnym kodzie zniżkowym" ale nie jestem jeszcze w stanie pisać na PW wiec jeśli bym takowy dostał na PW od pani Joanny byłym wdzięczny :))

Pozdrawiam…

Opublikowano

Dzień dobry,

len, z którego obecnie wykonujemy poszetki jest cieńszy niż na początku naszej działalności. Szczególnie odnosi się to do kolorowych poszetek. Biała lniana poszetka wykonana jest z innego gatunku- tkanina nie jest grubsza ale splot jest ściślejszy (dzięki czemu ma bardziej estetyczny wygląd- typowy len na poszetki jest rzadko tkany i w przypadku białego koloru nasuwa się skojarzenie z gazą..).

Najlepszym rozwiązaniem dla Pana byłoby zamówienie mniejszego wymiaru (np. 25 cm). Len nie jest śliskim materiałem, więc nie będzie chował się w kieszonce. Wystarczy wpisać w uwagach do zamówienia.

Kod rabatowy przesyłam w PM.

pozdrawiam,

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Serdecznie zapraszam na wyprzedaże w naszym sklepie: http://www.poszetka.com/Przecena-sdiscount-pol.html

Na wrzesień szykuje się nowa kolekcja, więc potrzebujemy dużo miejsca na półkach magazynowych. 

W weekend ukaże się również wiele nowych wzorów jedwabnych poszetek oraz kilka krawatów six fold.

Przypominam, że dla forumowiczów poza zniżkami 20-50% na wybrane produkty obowiązuje dodatkowo rabat 5% :)

Pozdrawiam serdecznie,

533632_485213774903964_357145637_n.jpg

Opublikowano

Dobry wieczór!

Serdecznie zapraszam na otwarcie pierwszego showroomu Poszetka.com w najbliższy czwartek tj. 8 sierpnia, start godz. 19. Nasza nowa lokalizacja jest już prawie gotowa, będzie mi bardzo miło gościć Panów wraz z Towarzyszkami. Zapowiada się najbardziej upalny wieczór tego lata, dla ochłody zaserwujemy orzeźwiające Prosecco oraz tort lodowy:) Podczas otwarcia będzie można wziąć udział w konkursie, a dla zainteresowanych zakupem mała promocja- do każdego produktu spinki do mankietów gratis.

Lokalizacja: ul. Morcinka 23, Katowice (na przeciwko Centrum Sztuki Filmowej)

Pozdrawiam, Asia Godziek

960_3.jpg?43366

• Oceniam pozytywnie 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szanowni Panowie,

Oczekujemy dostawy materiałów na krawaty z grenadyny. Jest to możliwość na zamówienie krawatów na wymiar. Oferujemy dostosowanie długości, szerokości krawata oraz jego konstrukcję (standardowa z podszewką lub bez podszewki- z rolowanym brzegiem).

W celu złożenia zamówienia zapraszam do kupna produktu: http://www.poszetka.com/product-pol-1256-Krawat-z-grenadyny-na-wymiar.html

W opisie znajdują się wszelkie potrzebne informacje. Na zdjęciach przedstawione są kolory, które zamawiamy na 100%. Jest jeszcze szansa na zamówienie innych kolorów z próbnika Seteria Bianchi (zdjęcia poniżej). 4 września jadę po materiały, więc jeśli któryś z Panów byłby zainteresowany innym odcieniem to proszę pisać- postaram się przywieźć. 

pozdrawiam serdecznie,

picstore_2013-08-30_11-44-01_2.jpg

picstore_2013-08-30_11-44-01_1.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poszetka.com – tej nazwy nie trzeba nikomu przedstawiać. Każdy szanujący się gentleman zna te firmę i jej asortyment.

Pod koniec lipca członkowie Stowarzyszenia BwB: pol606, Shimoyama, oraz Sympatyk Secondhand Dandy, dzięki uprzejmości Asi, która jest właścicielką firmy Poszetka.com, otrzymali zaproszenie na oficjalne otwarcie salonu Poszetka.

Tak więc dnia 8/8/2013 (imieniny miesiąca) odbyło się oficjalne otwarcie showroomu Poszetki.

1.jpg

Atelier mieści się w Katowicach przy ulicy Morcinka 23, naprzeciw byłego kina Kosmos.

Na miejscu, w bardzo stylowo urządzonym lokal mieszczący się w starej szwalni, dołączył do nas Mirek (na forum: mirek).

Zostaliśmy serdecznie przywitani przez Asię i jej Męża.

2.jpg

3.jpg

Lokal, oprócz strefy obsługi klienta mieści zakład krawiecki, gdzie wykonuje się całą produkcję na potrzeby firmy.

Wystój świetnie skomponowany, minimalistyczny i lekko vinage z całą gamą akcesoriów.

Miejsce jest jasne i przestronne, na wzór ekskluzywnych salonów z innych miast Europy.

4.jpg

5.jpg  6.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

7.jpg

Atmosfera była gorąca (w przenośni i dosłownie) więc aby ją ostudzić podawano szampana, tort lodowy oraz miejscowy produkt John Lemon-Polska (o smaku rabarbaru). 

8.jpg

9.jpg  10.jpg

Na miejscu można było dokonać zakupu produktów, wziąć udział w konkursie, a przede wszystkim porozmawiać na sartorialne tematy. W dniu otwarcia wiele produktów zostało wyprzedanych, cieszy tak duże zainteresowanie klientów.

12.jpg

13.jpg

Rozmawialiśmy na temat produktów, potencjalnych nowości i możliwych usprawnień w bieżącym asortymencie.

Mieliśmy możliwość wymiany spostrzeżeń oraz doświadczeń z ludźmi zainteresowanymi męską elegancją oraz użytkownikami forum (Serwacy).

14.jpg

Podsumowując – wyjazd był bardzo udany, działalność Stowarzyszenia zaprezentowana a osoby zainteresowane zachęcone do odwiedzenia forum.

Dziękujemy serdecznie Asi za zaproszenia oraz udostępnienie zdjęć. 

11.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Ja także miałem przyjemność pojawić się na otwarciu lokalu (słowo showroom nie potrafi mi przejść przez klawisze) poszetka.com i potwierdzam bardzo miłą atmosferę, jak też fakt, że w dniu otwarcia temperatura powietrza wynosiła w Katowicach ok. 36 stopni Celsjusza. Swoją drogą, już niedługo zatęsknimy za takimi...

Szanowni Koledzy z forum prezentowali się bardzo elegancko, żałuję, że dość szybko wyszedłem i nie miałem okazji osobiście zamienić kilku słów.

Salon znajduje się 2 km od mojego biura, więc czeka mnie tam jeszcze pewnie wiele wizyt. Pani Joasi raz jeszcze życzę wszelkiej pomyślności.

Opublikowano

Ja też bardzo dziękuje Asi za zaproszenie, a kolegom z Dolnego Śląska za miłe spotkanie.

Warto też wspomnieć, że w salonie Poszetka.com można już wykonać przeróbki krawieckie.

Polecam, bo zdążyłem już skorzystać i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Jak zwykle odpowiadam z opóźnieniem...tym razem z powodu problemów ze sprowadzeniem  tkanin na nową kolekcję. Kartony utknęły gdzieś między Włochami, a Polską. Na szczęście sprawa się wyjaśniła... w przyszłym tygodniu zaczynamy szyć :)

Pawle, serdecznie dziękuję za tą przemiłą relację! Bardzo się cieszę, że lokal robi przyjazne wrażenie. 

Wszystkim dziękuję za przybycie na otwarcie,  było przesympatycznie. Szczególnie wzruszyła mnie obecność wrocławskiej delegacji:)

Łukasz, świetnie, że wspomniałeś o naszej nowej krawcowej- rzeczywiście poszerzyliśmy działalność o usługi krawieckie. Pani Mirka (mająca ponad dwudziestoletnie doświadczenie w pracy z modą męską) wspaniale radzi sobie z dopasowywaniem marynarek, koszul, spodni itd. do sylwetek klientów. Zapraszam do skorzystania również z tej możliwości w naszej nowej siedzibie.

Panie Michale, krawat jutro będzie gotowy do odbioru:)

Pozdrawiam!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Drodzy Panowie,

mam zagadkę do rozwiązania. Mianowicie muszę wykonać coś na kształt muszki na podstawie dwóch poniższych grafik. Jest to uzupełnienie do mundurów ze szkoły oficerskiej z lat 20 stych. Nie znalazłam żadnych uzupełniających informacji jak dokładnie "to coś" pod szyją powinno wyglądać. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.

210_4.jpg?80848

210_5.jpg?3