Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupić w miarę jasne golfy, zestaw do patynowania Saphira (około 60-100zł w zależności od ilości odcieni) i samemu je pomalować na wybrany kolor. To naprawdę nie jest trudne, wymaga jednak butów ze skórą o jakości przynajmniej Bexley'a

Opublikowano

Witam

Waham się między zamówieniem czarnych oxfordów u Wielądka a kupnem takich samych butów Church ponieważ na Herring Shoes są w podobnej cenie.Czy któryś z forumowiczów ma porównanie między nimi?

Opublikowano

Nie miałem church'sów nigdy, ale buty od JW szczerze polecam.

Plusem RTW jest to,że buty możesz wcześniej przymierzyć, ale raczej z rozmiarem nie miałem większych problemów u JW. Na te kilka (większe kilka) par, które mam z dwóch nie jestem superzadowolony i są po prostu dobrymi butami, które rzadziej noszę/mniej lubię :)

Opublikowano

Nie miałem church'sów nigdy, ale buty od JW szczerze polecam.

Plusem RTW jest to,że buty możesz wcześniej przymierzyć, ale raczej z rozmiarem nie miałem większych problemów u JW. Na te kilka (większe kilka) par, które mam z dwóch nie jestem superzadowolony i są po prostu dobrymi butami, które rzadziej noszę/mniej lubię :)

Widziałem niedawno czarne lotniki z ażurem od JW na stopach Skara. Jednym słowem: wybitne.

Opublikowano

Ecco udało się wyprodukować całkiem ładne bootsy. Normalnie cud nad Wisłą... ;-) Tych konkretnie butów na żywo nie widziałem, natomiast miałem do czynienia z butami Ecco (znosiłem ogółem dwie pary w ciągu studiów) i jakość skóry jest w moim odczuciu nieadekwatna do ceny. Jeżeli i tak masz zamiar kupować buty wysyłkowo, nabyłbym na twoim miejscu zamiast nich któryś z modeli oferowanych przez Bexley.

Opublikowano

Dzień dobry! Zastanawiam się nad kupnem takich oto butów

http://shopeu.ecco.com/pl/pl/ecco/vasto_472626/472635?navId=216

stąd pytanie do Szanownych Forumowiczów: Czy ktoś z Państwa miał okazję oglądać te buty "na żywo"? Zastanawia mnie przede wszystkim jakość ich wykonania, ocena ich wyglądu już niekoniecznie ;)

Dokładnie do Ecco Vasto (tylko że w jaśniejszej kolorystyce) przymierzałem się w zeszłym sezonie. Byłem wtedy wiernym klientem tej marki i prawie kupiłem ten model wysyłkowo. Na szczęście trafiła się okazja zobaczenia butów na żywo i przymiarki, dzięki czemu zaoszczędziłem na przesyłce w dwie strony. Czemu?

Po pierwsze, były niedokładnie wykończone. Na tyle niedokładnie, że po obejrzeniu dwóch butów z wystawy (jeden w kolorze jak poniżej na zdjęciu, drugi czarny) poprosiłem o przyniesienie całkowicie nowej pary, tylko po to, żeby sprawdzić czy to wyjątkowy pech czy po prostu jest aż tak źle. Byłem wtedy całkowitym laikiem - z resztą niewiele się zmieniło od tamtej pory - i zwracałem uwagę na naprawdę podstawowe rzeczy:

post-2138-13658923325793_thumb.jpg

* przeszycia oznaczone na czerwono były nierówne - nić była w widocznie różnej odległości od krawędzi skóry;

* w miejscu oznaczonym na zielono ktoś robiący przeszycie mocno ułatwił sobie pracę całkowicie ścinając ten "ostry" kawałek skóry. W modelu czarnym było to jeszcze do przeżycia (dawało się "przygiąć" niedoszyty trójkącik, żeby nie odstawał), w modelu brązowym - już nie;

* podeszwy były nierówno odlane w części zaznaczonej błękitnym kółkiem (ale tylko od strony wewnętrznej).

Po drugie, buty były naprawdę bardzo szerokie. Wcześniej rozmiar "42" w Ecco mogłem w zasadzie kupować w ciemno, pasowały zawsze. W przypadku Vasto o ile długość wciąż była "akurat" o tyle na szerokość były po prostu nieakceptowalnie (a moja stopa szczupła nie jest). Wrażenie "pływania w bucie" potęgowała śliska wkładka (no ale ta akurat może się wyrobić lub można ją wymienić).

Najśmieszniejsze było to, że wchodziłem do sklepu tylko w celu potwierdzenia rozmiaru (to miał być pierwszy "wysyłkowy" zakup obuwia), a co do jakości i wygody Ecco nie miałem żadnych wątpliwości. Z drugiej strony dzięki tej przypadkowej wizycie w Galerii Mokotów w Warszawie poszerzyłem swoje horyzonty i wyszedłem w poszukiwaniach poza markę Ecco, więc narzekać nie powinienem :-)

Szczerze życzę Ci, aby moje doświadczenia z tymi trzema parami Vasto były jednostkowe, dotyczyły tylko zeszłorocznej kolekcji lub tylko tego sklepu itp., ale jednak odradzam zakupy w miejscu, gdzie zwroty są niemożliwe lub nieopłacalne.

Opublikowano

Witam.

Zależy mi na kupnie brązowych butów, pasujących do garnituru, ale też do np. zwykłych t-shirtów itp.

Nie znam się w ogóle na rodzajach butów, dlatego uznałem że zanim dokonam zakupu, to się spytam na forum.