Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam balmorele od Markowskiego i trzewiki Loake (trochę inny model, ale z tej najdroższej kolekcji).

Balmorale to buty zupełnie inne, zdecydowanie bardziej eleganckie niż trzewiki Loake. Jak potrzebujesz mocnych wołów roboczych to brałbym Loaki.

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

max 600zł wiem że to mało ale potrzebuje coś w tym stylu kolor brąz najlepiej z otwartą przyszwą.

edyta:

a nie chcesz zaczekać na przecenę?

Pewnie że bym zaczekał ale głupio trochę chodzić w beżowej marynarce i czarnych butach.

Opublikowano

Witam.

Wybieram się niedługo w rejon Wiednia i Budapesztu.

Chciałem obstalować sobie buty na wesele ( wiedenki ) u jednego z mistrzów : R. Scheer lub L.Vass , czy ktoś kupował,robił buty w tych miejscach ?

A może polecacie w tych rejonach innych równie dobrych mistrzów tego fachu ?

Oglądałem buty od Reitera podczas ostatniej wizyty w Wiedniu i powiem że są jak na moje oko zadowalającej jakości w stosunku do ceny, oczywiście mówię o RTW.

Mam buty od Kielmana i TJ , jak nasi mistrzowie wypadają na tle swych kolegów znad Dunaju ?

Opublikowano

Witam.

Wybieram się niedługo w rejon Wiednia i Budapesztu.

Chciałem obstalować sobie buty na wesele ( wiedenki ) u jednego z mistrzów : R. Scheer lub L.Vass , czy ktoś kupował,robił buty w tych miejscach ?

A może polecacie w tych rejonach innych równie dobrych mistrzów tego fachu ?

Oglądałem buty od Reitera podczas ostatniej wizyty w Wiedniu i powiem że są jak na moje oko zadowalającej jakości w stosunku do ceny, oczywiście mówię o RTW.

Mam buty od Kielmana i TJ , jak nasi mistrzowie wypadają na tle swych kolegów znad Dunaju ?

Tutaj masz trochę informacji:

viewtopic.php?f=2&t=1644&hilit=Budapeszt&start=0

Opublikowano

Jeżeli to nie seconds, to zdecydowanie tak.

Nie seconds- nówki.
Excusez-moi, chyba nadużywamy na forum angielskiego :)

Jak Pirat z klasą wyjaśnił, chodzi o buty z drobnymi wadami fabrycznymi, drugi gatunek.

Opublikowano

Do końca roku chciałbym kupic 3 pary butów do garniturów oraz zestawów koordynowanych wydając na jedną parę 500-600 zł. Szukam kolorów czarnych, ciemnobrązowych i brązowych w rozmiarze 6g (na stopy 25 i 25,5cm). Interesują mnie tylko buty typu oxford, zarówno typu lotniki, jak i buty z nakładanym noskiem gładkie lub z mniejszą lub większą liczbą dziurek.

Zatanawiam się nad zakupem następujących butów:

http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... =3&stype=1

Jednocześnie chciałbym zapytac czy może ktoś trafił na buty lepszej jakości w tej cenie, będe wdzięczny za informację.

Zastanawia mnie również ten typ podeszwy, połączenie skóry z syntetykiem, czy ktoś mógłby się wypowiedziec coś na ten temat ?

Opublikowano

Poszukaj na ibeju, na małą stopę można tanio trafić świetne buty - być może drożej, niż te Herringi, ale na pewno o kilka pięter lepsze.

Patent z gumą (?) pod podeszwą jest dziwny - nie spotkałem się z czymś takim w żadnych porządnych butach.

Opublikowano

http://www.kazar.pl/pl-produkt-3397-13268-1-17298.html

Jak myślicie, warto?

Jak na razie mam 2 pary butów z Kazara i nie narzekam. Skóra zdaje się być niezłej jakości jak na buty za 300/400 zł.

Pojawia się jednak pytanie - jak taki nubuk (bo to nubuk, prawda?) zniesie jesienną pogodę? Wolałbym skórę licową, ale w granacie mają tylko 1 koszmarek, a w innych sklepach w tej cenie nic godnego uwagi nie znalazłem.