Skocz do zawartości

Zastanawiam się nad kupnem

jabberwocky

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tylko teoria, ponieważ mam granatowe zamszowe derby, które łączyłem już z bordowymi spodniami i zagrało to dobrze, więc w tym przypadku wątpliwości nie mam. Z brązowymi spodniami nie próbowałem, wiele zależy od konkretnego ich odcienia, ale kolor granatowy zdaje się dla butów kolorem dającym szerokie i w miarę bezpieczne możliwości połączeń, oczywiście tych mniej formalnych.

Mam dwie granatowe pary butów (co prawda zamszowe, ale kolorystycznie różnicy chyba nie będzie) i kolorystycznie nie było ich aż tak trudno dopasować. Dobrze wyglądają z nimi spodnie białe, beżowe, czerwone, bordowe, szare, błękitne i niebieskie (póki się odcinają od butów). Ciemne dżinsy niekoniecznie. Także generalnie nie jest ciężko do nich dobrać kolor spodni.

Kontynuując wątek granatowych butów, przeszukałem internety i znalazłem grafikę, która sugeruje, że własnie z granatowymi butami pojawia się najwięcej możliwości kolorystycznych połączeń. Oczywiście z zastrzeżeniem, że pokazana grafika nie ma charakteru rozstrzygającego , a jedynie doradczy.;-) 

Matching-Shoes-With-Pants-Colors.jpg

• Oceniam pozytywnie 3

Witajcie 

Potrzebuje pomocy. co sądzicie o tej propozcji: 

https://www.zalando.pl/bow-tie-donne-oksfordki-black-niger-bq312a006-q11.html?size=46

Dzeiki za hinty.. 

Buty same w sobie nawet mi się podobają, szkoda tylko, że zamiast czarnej skóry nie mają ciemnobrązowej. Buty nieformalne, raczej na jesień/zimę. Nie mam butów tej marki, ale jest wątek jej poświęcony https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4263-producenci-but%C3%B3w-bow-tie/ .

• Oceniam pozytywnie 1

@kolekcjoner21

@MateuszT.

Zwrócę tylko Kolegom uwagę, że piszecie o zamszowych butach. Istnieje, moim skromnym zdaniem jednak różnica pomiędzy skóra licową a zamszową. Wysunę kolejną śmiałą teorię niebieskie new balance "dobre na wszystko".

Bardzo ciekawa grafika, idąc tropem:

Skoro brązowe czy burgundowe buty dobrze się łączą z granatowymi spodniami, to i odwrotna relacja będzie dobrze współgrała.

Czemu przy butach brązowych i burgundowych nie ma 'navy pants'? ;)

Witajcie 

Potrzebuje pomocy. co sądzicie o tej propozcji: 

https://www.zalando.pl/bow-tie-donne-oksfordki-black-niger-bq312a006-q11.html?size=46

Dzeiki za hinty.. 

Według mnie połączenie czarnego z brązowym nie wygląda zbyt dobrze. Gdyby były to dwa odcienie brązowego, zakup tych butów byłby wart rozważenia.

• Oceniam pozytywnie 1

Zwrócę tylko Kolegom uwagę, że piszecie o zamszowych butach. Istnieje, moim skromnym zdaniem jednak różnica pomiędzy skóra licową a zamszową. 

Tak, to prawda, z zamszowymi w tym przypadku łatwiej łączyć, ale... zastanawiałem się jakiś czas temu nad granatowymi monkami i całkiem nieźle wizualizowałem je z tymi samymi bordowymi spodniami.;-)

Bardzo ciekawa grafika, idąc tropem:

Czemu przy butach brązowych i burgundowych nie ma 'navy pants'?  ;)

Bez wątpienia karygodne niedopatrzenie, więc... znalazłem kolejną grafikę, tym razem ze spodniami jako punktem wyjścia. 8-)

what-color-shoes-to-wear-with-what-color

• Oceniam pozytywnie 1

Kontynuując wątek granatowych butów, przeszukałem internety i znalazłem grafikę, która sugeruje, że własnie z granatowymi butami pojawia się najwięcej możliwości kolorystycznych połączeń. Oczywiście z zastrzeżeniem, że pokazana grafika nie ma charakteru rozstrzygającego , a jedynie doradczy. ;-)

Matching-Shoes-With-Pants-Colors.jpg

Generalnie zestawienie sensowne, choć mam kilka uwag (osobisty punkt widzenia):

- być może niechcący sugeruje uniwersalność butów granatowych, które uważam za mało uniwersalne

- do czarnych butów pasują spodnie w ciemnych odcieniach czerwieni, np. bordo

- białe spodnie dobrze pasują do ciemnych (ale nie czarnych) butów: brąz, bordo, a także granat :)

• Oceniam pozytywnie 1

Po przymierzeniu innych butów Berwick w kolorze DB, uważam że kolor się nie spasuje z jeansami / chino. przynajmniej u mnie nijak to nie gra. poszukałbym innego brązu. na żywo wygląda jak przygaszony i taki dla starszego pana. Albo jak ktoś lubi spokojne tonacje dodające powagi to też będzie ok. Jak chcesz być wow to 2428. Jak skromie to będzie ok.

• Oceniam pozytywnie 1