Kyle Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 11 godzin temu, blekit napisał: @Kyle zdjęcia nie oddają do końca rzeczywistości. Prześwit między ramionami a talią jest wyraźny, a marynarka jest naprawdę dobrze dopasowana w tym miejscu. Decyzja o takim wytaliowaniu została podjęta świadomie i jej nie żałuję. Obecnie uważam, że większość garniturów SuSu jakie mam jest za bardzo wcięta i zbyt krótka, co daje efekt klepsydry i uwydatnia moje szerokie biodra. Tutaj właśnie tego chciałem przede wszystkim uniknąć i to się w pełni udało. Zresztą jeżeli kiedyś zmienię zdanie, to akurat taka przeróbka/poprawka nie należy do najtrudniejszych. Czekam zatem na lepsze zdjęcia, chętnie zrewiduję moją opinię. Co do SuSu to bodaj raz ostatnio brałeś rozmiar long, a przy Twoim wzroście to raczej powinno być normą, nawet jeżeli wiąże się ze skracaniem rękawów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 22 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 @blekit- można spytać ile Ty masz wzrostu? Bo to zdjęcie z pracowni kompletnie mnie zaskoczyło! Z czasów gdy zamieszczaleś zdjęcia z biura, z ogólnych proporcji obiektów w tle wynioslem wyobrażenie, że jesteś średniego wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 22 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2017 @Awopiotr mam 187 cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Cóż - oceniamy to, co widać na zdjęciach. Podobają mi się ramiona, spodnie (ładna linia), ogólnie garnitur jest na poziomie, jednak zgadzam się z opiniami powyżej - marynarka wygląda dość ciężko, nieco kwadratowo, a decyzja o szeroko rozmieszczonych guzikach była wg mnie niefortunna. Byłem ciekaw, czy wyjdzie lepiej od marynarek SS, które na @blekit z reguły leżą bardzo dobrze (z poprawką na drobne mankamenty, typu nieco za mała długość) - jak na razie SS wygrywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Dnia 28.11.2016 o 13:08, Caporegime napisał: Zastanów się, czy trochę lżej nie wyglądałaby marynarka, gdyby klapa w "dwurzędzie" nie zachodziła tak daleko, możesz potem mieć efekt bardzo oddalonych guzików od siebie, co optycznie zwiększa brzuch (warto sobie mydłem narysować guziki) Dnia 10.12.2016 o 16:35, Caporegime napisał: Z przodu jest dopasowany - problemem jest kształt klap oraz to jak oplata sylwetkę (znacznie zachodzi na talię, co też automatycznie zmniejsza prześwit koszuli) - to moim zdaniem powoduje, że wizualnie wydaje się znacznie cięższy niż Twoje dwurzędowe marynarki z SS. A ostrzegałem, nawet z sympatii dwa razy Ale jest dobra wiadomość - to się da poprawić - zwężając z boku da się zebrać materiał, klapy wtedy oddalają się od linii boku oraz od razu guziki przesuwają się bliżej siebie. Poprawka porównywalna do taliowania marynarki pod kątem skomplikowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 20 minut temu, Caporegime napisał: Ale jest dobra wiadomość - to się da poprawić - zwężając z boku da się zebrać materiał, klapy wtedy oddalają się od linii boku oraz od razu guziki przesuwają się bliżej siebie. Poprawka porównywalna do taliowania marynarki pod kątem skomplikowania. Robiłeś tak? Jaki był skutek? Bo w teorii to nie powinno zadziałać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Tak - zaraz po odebraniu jednego zamówienia miałem podobny efekt "ciężkości" i od razu oddałem do zwężenia, wizualnie dużo pomogło. Dlatego zawsze ostrzegam, że kamizelki / marynarki dwurzędowe są trudne w szyciu, bo nawet 1cm szerokości w guzikach robi różnicę w ogólnym odbiorze całości i niestety każde ustawienie daje inny efekt w odniesieniu do sylwetki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 Mam podobne wrażenia jak Koledzy, ale zwracam też uwagę, że marynarka samego krawca jest skrojona podobnie - zatem może to być po prostu element "house style" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2017 11 minut temu, dziko napisał: Mam podobne wrażenia jak Koledzy, ale zwracam też uwagę, że marynarka samego krawca jest skrojona podobnie - zatem może to być po prostu element "house style" Guziki u Pana Rzeszutko nie są tak rozsunięte i to można na tym zdjęciu ocenić. Nie wydaje mi się jednak, że można na jego podstawie oceniać dopasowanie w talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 4 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 Może układ guzików szerszy niż dłuższy rozładowuje spory wzrost? Czy rozgryzłem intencję, @blekit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 4 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 Mi się efekt końcowy bardzo podoba. Doceniam krytykę bardzo doświadczonych forumowiczów, ale jeśli kiedykolwiek osiągnę kiedykolwiek efekt zbliżony do @blekit będę szczęśliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ossolinski_F Napisano 30 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2017 Rewelacyjna robota według mnie! Jaki koszt igły @blekit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 30 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2017 Godzinę temu, Ossolinski_F napisał: Rewelacyjna robota według mnie! Jaki koszt igły @blekit? Nie prościej zapytać Krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ossolinski_F Napisano 30 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2017 5 godzin temu, secondhand_man napisał: Nie prościej zapytać Krawca? Już odpowiedź dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 30 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Przy okazji realizowania drugiego zamówienia postanowiłem skorzystać z okazji i oddać pierwszy uszyty w Pracowni garnitur do przeróbek. Plan był taki, aby wydłużyć rękawy i wytaliować marynarkę oraz zmniejszyć rozstaw guzików. Efekt widać na poniższych zdjęciach, ja jestem bardzo zadowolony Dodatkowo już po zrobieniu zdjęć rewers został przeprasowany i nie jest już tak zagnieciony na wysokości guzika. 3 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Moim zdaniem, po przeróbkach wygląda lepiej. Ale to zmiana z 4,5 --> 5,0 :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 A dla mnie duży przeskok ma plus, wymienione mankamenty usunięte. W poprzedniej wersji wg mnie wyglądałeś niekorzystnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi