Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Czarrek jednemu się podoba, innemu nie. Piękno jest w oku patrzącego. Ja z czasów słusznie minionych nie mam super wspomnień co do jakości butów, dla mnie buty z UK leżą mi na stopie lepiej niż te z większości np.hiszpańskich firm, więc mi to odpowiada. Tak czysto subiektywnie.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
  • Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ależ oczywiście Bracie!!! 
Moja opinia jest również subiektywna. Tylko stare przysłowie pszczół mówi, „ze nie wszystko złoto co się swieci”

Lub „nie to ładne co ładne , tylko to ładne co się komuś podoba.
Znalazłem w archiwum Allegro buty robocze z Chełmka. Bardzo podobne dostawałem w pracy ( całe życie pracowałem na stanowiskach robotniczych - fizycznych w warunkach ( wg dzisiejszej eufemistyczne nowomowy)  szczególnych, a kiedyś nazywanych po prostu szkodliwymi. To są buty , w których mógłbym dzis bez obciachu wyjść na ulicę. I wrzucić fotkę do działu JBMDNS. A gdybym ściemniał ze nazywają się z anglosaska na T, C, lub L , z pewnością dostałbym  mnóstwo polubień . Porównajcie z czego wykonywane są obecne buty robocze. 
A czy ktoś z Was pamięta buty nazywane filcami? Nie mylić z gumofilcami ?Takie filce widzę dzis szczególnie na skandynawskich stronach w granicach 600 - 1000 euro. A to kiedyś były buty robocze dla kadry kierowniczej i dozoru w terenie , na warunki zimowe.

https://archiwum.allegro.pl/oferta/buty-robocze-meskie-z-chelmek-rozm-40-s1040-i6388923709.html

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Beny23 napisał:

Yohei Fukuda

5278C08D-E9EF-415B-A73F-5D06E2C9C117.jpeg

D0CB2705-2C96-43D8-AD83-0D44F8529C03.jpeg

Beny, u Pana Kielmana są ekspozycyjne buty ze skóry słonia. Rozmiar 50, czy były może robione dla Ciebie? 
ps. Bardzo mi się podoba Twoja odważna stylistyka.Ale młodemu, szczupłemu we wszystkim ładnie ?