R50 Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Pewnie chodzi o dopasowanie w sensie wygody, a nie w sensie estetycznym. To, czy przyszwa się zejdzie, kiedy i na ile, jest wypadkową wielu czynników, od stopy noszącego po jakość skóry. Mi w butach GYW zeszła się prawie całkowicie, przy ogromnym rozwarciu początkowym. Lepszych butów jeszcze na tyle nie rozchodziłem, ale ufam, że przy szyciu ręcznym i luksusowej skórze będzie co najmniej tak samo dobrze. Gdyby się schodziła od razu, to bym się bał, że mi się rozklekoczą. Pewnie dlatego niektórzy szewcy bespoke wychodzą z tego samego założenia (a mowa tu o takim prawdziwym bespoke, z przymiarkami): http://www.permanentstyle.com/2016/04/foster-son-bespoke-shoes-review.html(dość duże rozwarcie) http://www.the-journal-of-style.com/2016/03/13/benjamin-klemann-shoes-part-4-final/(małe rozwarcie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 W butach bespoke zakłada sie zmiany w obie strony. Szewc musi znać zachowanie skór, z których robi buty w odniesieniu do konkretnego modelu buta. Czasem przygotowuje sie buty na większym kopycie i zakłada późniejsze kurczenie. Dlatego buty bespoke można zrobić ze skór , które zapewniają dużo większy komfort, sa np. bardziej miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 4 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 "Tydzień cordovanu" w toku . Meerminy z wkładką- wojna z latającą piętą trwa. Z trzech środków zaradczych: zapiętki, półwkładka z pelotą oraz pełna wkładka z pelotą, ta ostatnia okazała się (jak na razie) nasjkuteczniejsza. Kot się spokojnie przygląda z dystansu: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Dzisiaj 30 stopni więc czas na espadryle Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 5 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Trochę par butów już zgromadziłem a jakimś dziwnym trafem na nogi trafia wciąż jedna i ta sama para... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Trochę par butów już zgromadziłem a jakimś dziwnym trafem na nogi trafia wciąż jedna i ta sama para... a.jpg Czy jest tak duża różnica w wykonaniu, komforcie czy urodzie tych butów od innych przez Ciebie użytkowanych? Czy to AS szyje tak dużo lepsze buty od tych innych, które użytkujesz (też przecież dobrych) czy po prostu te jedne Ci tak podpasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Ale to nie AS, a Crockett&Jones. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 A to sorry, ale pytanie dalej aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 TomiW01: Jak zauważył MH_fan, to są C&J a nie AS, model Tetbury. Są świetnie wykonane, ale to samo mogę powiedzieć i o AS-ach, Westonach, czy Vassach (powiedziałbym nawet, że te 3 marki wydają mi się trochę lepiej wykonane). Są w mojej opinii bardzo ładne, ale i inne buty nie ustępują im urodą... To w czym żadne inne moje buty im nie dorównują, to niesamowita wygoda. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że są wygodniejsze od adidasów, czy lekkich butów trekkingowych. Mięciutka skóra, dobra amortyzacja (podeszwa Dainite) i kopyto wyjątkowo dobrze pasujące do mojej stopy sprawiają, że nawet po kilku dniach z rzędu chodzenia po 10 i więcej kilometrów codziennie nie mam żadnych otarć. Powiem więcej (pół żartem, pół serio) zdejmuję te buty z żalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Czyli trafiłeś w swoje optymalne kopyto i fason. Szkoda tylko, że odnalezienie swojego optymalnego buta przy butach RTW jest tak kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 To nie tylko kwestia kopyta, ale też użytej skóry. C&J nazywa ją "antique nubuk", w innych miejscach opisuje jako "dark brown wax calf". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Skąd spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Szego:Jeżeli to pytanie było do mnie - Luxire. Materiał "Selvedge jeans by Japanese designer Hiroshi Kato, 13 oz Dark Indigo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Jaka to szerokość nogawki na dole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Ile szwów na cm ściegu? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kadam Napisano 5 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Loake Aldwych na sobotnim weselu. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Gordony już mniej efektowne jak Aldwyche, ale sentyment jest no i wygoda przede wszystkim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 6 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Yanko soft cognac 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Wydaje mi się, że spodnie są sporo za ciemne do takich jasnych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Przy jasno-brązowej marynarce jest ok, to kwestia równowagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WhiskeyPapa Napisano 6 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Tricker's 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 7 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Połamane na nosku? Zrobiło mi się tak w czarnych i strasznie mnie to wkurza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Niestety tak, pisałem o tym kiedyś tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?p=175378, wywiązała się nawet z tego dyskusja przeniesiona do odrębnego wątku. Generalnie wiele osób pisze że takie załamania robią się przy za dużych butach,ale to chyba nie do końca prawda bo buty o pół rozmiaru większe na tym samym kopycie złamały się wzorowo A przy okazji muszę również zweryfikować swoją opinię dotyczącą wielkiej wygody tych butów... otóż są bardzo wygodne, ale tylko przez pierwsze kilka godzin, potem zaczynają trochę cisnąć w palcach. Zdecydowanie kopyto 109 o pół rozmiaru większe niż w innych butach jest dla mnie wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Zwróćcie uwagę Panowie, czy nie dochodzi do tego podczas uroczystości kościelnych podczas klękania, gdzie nosek łamie się trochę nienaturalnie, a na podnosek działa mocniejsza siła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi