Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Kamil1987 nie za dobrze wyglądają noski - wyglądają jakbyś miał wadliwe usztywnienie albo bardzo niedopasowany rozmiar. O ile noski łamiące się w okolicach przeszycia są dosyć często spotykane (nie lubię ich, ale to naprawdę częsty problem i wystepuje również w wielu moich parach butów), to załamania w połowie noska na pewno nie są normalne. Same buty całkiem ładne - podoba mi się zgrabne kopyto.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał:

@Kamil1987 nie za dobrze wyglądają noski - wyglądają jakbyś miał wadliwe usztywnienie albo bardzo niedopasowany rozmiar. O ile noski łamiące się w okolicach przeszycia są dosyć często spotykane (nie lubię ich, ale to naprawdę częsty problem i wystepuje również w wielu moich parach butów), to załamania w połowie noska na pewno nie są normalne. Same buty całkiem ładne - podoba mi się zgrabne kopyto.

Zgadzam się w 100%. Podejrzewam, że wada konstrukcyjna była częściową przyczyną ich wycofania z oferty. Było sporo negatywnych komentarzy, a na domiar złego te rzeczywiście są minimalnie za długie. Noszę w tym kopycie 10.5D a te są 11B - myślałem że wąskością nadrobię minimalnie długość - i w sumie nie mam prawie luzu na długość. Tym niemniej moje inne Cap-toe (Santoni i Bally) mają tę samą długość podeszwy a łamią się powyżej noska, tak jak powinno być. 

Te buty z racji dość niskiej ceny i rysy na nosku przeznaczam na stylizacje jeansowo-chinosowe :) Pomyślałem, że ten ich lekko zmęczony wygląd będzie tam bardziej pasował.

EDIT: noszę je dzisiaj tak naprawdę 4-5 raz, a ponadto pierwszy raz od grudnia i one rzeczywiście nie są za długie (nie mam więcej niż 4 mm luzu na pięcie), a i tak łamią się na nosku - podejrzewam wadliwe wykonanie.

Opublikowano
Godzinę temu, Kamil1987 napisał:

Zgadzam się w 100%. Podejrzewam, że wada konstrukcyjna była częściową przyczyną ich wycofania z oferty. Było sporo negatywnych komentarzy, a na domiar złego te rzeczywiście są minimalnie za długie. Noszę w tym kopycie 10.5D a te są 11B - myślałem że wąskością nadrobię minimalnie długość - i w sumie nie mam prawie luzu na długość. Tym niemniej moje inne Cap-toe (Santoni i Bally) mają tę samą długość podeszwy a łamią się powyżej noska, tak jak powinno być. 

Te buty z racji dość niskiej ceny i rysy na nosku przeznaczam na stylizacje jeansowo-chinosowe :) Pomyślałem, że ten ich lekko zmęczony wygląd będzie tam bardziej pasował.

EDIT: noszę je dzisiaj tak naprawdę 4-5 raz, a ponadto pierwszy raz od grudnia i one rzeczywiście nie są za długie (nie mam więcej niż 4 mm luzu na pięcie), a i tak łamią się na nosku - podejrzewam wadliwe wykonanie.

A to nie jest tak, że właśnie za małe, a nie za duże buty będą się łamać w ten sposób?

Opublikowano
9 minut temu, Sigmund napisał:

A to nie jest tak, że właśnie za małe, a nie za duże buty będą się łamać w ten sposób?

Tak jak pisał @Zajac Poziomka i mnie się wydaje, że za duży but zostawi zbyt wiele wolnego miejsca z przodu i to tam zacznie się zginać skora. Skontaktowałem się z supportem AE. Zobaczymy co powiedzą na ten ambaras...

EDIT, po 2 minutach rozmowy dostałem darmowa wysyłkę i serwis AE wypowie się nt. zagięć na nosku. Chyba będzie mi brakowało tego podejścia 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Sigmund napisał:

Sugestia @Zajac Poziomka wzięła sie stad,  ze tak najczęściej łamią się za długie buty. Przy czym, nie muszą wcale byc za duże w innych wymiarach.

Sprzedawcy czasem widząc, ze ktoś ma szeroką stopę proponują buty w większym rozmiarze niz wynika z długości stopy i to najczęstsza przyczyna takich obrazków.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 9.05.2018 o 20:18, Krzysiek_W napisał:

na zdjęciach w sklepie mnie bardziej przekonywały

Powiem że coś w tym jest. A w niebieskim to dość ciężko je nawet dopasować. 

IMG_20180511_103926.thumb.jpg.c5a74ad1e27ce9a9d8d517acf4bad100.jpgIMG_20180511_103902.thumb.jpg.71476508299ee24d66cac643b3f05143.jpg

Mi wydawały się jakieś takie mniej proporcjonalne. Wydawało mi się że najlepiej pasują z szarością. Ale wtedy bardzo są widoczne i krzykliwe. Dzisiaj akurat z jasnymi spodniami ale najlepiej komponują się z grafitem. 

Mimo wszystko zdecydowałem się je zostawić. 

Co warto dodać to że wygląda dziwnie jak patrząc na nie z góry. Z profilu zdecydowanie lepiej. Może z tego to wynika. Jak mam je na nogach to niezbyt mi się komponują ale widząc je z boku w lustrze czy zdjęciu zdecydowanie lepiej. Dlatego pewnie na zdjęciach sklepowych wydają się lepsze. 

• Like 2