lolo Napisano 28 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2016 Imperium słońca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 28 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2016 Trochę cięzkie filmy, ale piekne: - 'Przełamując fale' - Lars von Trier - 'Pianistka' - Michael Haneke, (polecam książke, napisana przez noblistkę). Coś do śmiechu: - 'Monty Python i święty Grall' Polskie klasyki: - 'Salto' Konwickiego - 'Wesele' Wajdy, - 'Pętla' Has Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Sala samobójców Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Ja ze swojej strony dorzucę jeszcze filmy z Luis De Funes'em (którego przyznać muszę, że uwielbiam) - "Skrzydełko czy nóżka", "Wielka włóczęga", "Wielkie wakacje", "Kapuśniaczek", "Skąpiec", o Żandarmie już nie wspominając... Nie są to filmy ambitne, niosące wielki przekaz, ale w moim odczuciu ukazany tam humor, bezapelacyjnie wart jest zobaczenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Coraz mniej garniturów na ulicach, warto sobie przypomnieć jak to kiedyś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 13 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2016 I dziś znowu bezbłędne i ponadczasowe : " Pani kierowniczko, Podwawelska..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kremik13 Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Ja od siebie zaproponuję według mnie genialny "Interstellar". Sam obejrzałem go kilka razy i przy każdym seansie odkrywałem coś nowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrewas Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 A ja ostatnio oglądałem filmy Tarkowskiego. Polecam, naprawdę dużo można z nich wynieść, ale trzeba się niesamowicie skupić w trakcie seansu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 Dnia 18.08.2016 o 10:43, Kremik13 napisał: Ja od siebie zaproponuję według mnie genialny "Interstellar". Sam obejrzałem go kilka razy i przy każdym seansie odkrywałem coś nowego Również wracałem do tego filmu kilkukrotnie. Dźwięk włączony głośno przy oglądaniu potęguje wrażenia z oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 Właśnie wróciłem z 'Rekinów wojny' - film niepotrzebnie reklamowany jako głupawa komedia, a oparty jest na faktach i całkiem dobrze zagrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 Wiem, że stary i tak dalej, ale "Czas apokalipsy" wymiata, "Demon" Wrony też robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 Whiplash (2014 - Damien Chazelle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 21 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 Srpski film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 21 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 (edytowane) 3 godziny temu, Wincenty napisał: Srpski film. Ten film nie jest normalny... Edytowane 21 Sierpień 2016 przez gratek literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 21 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 Dobrze znać granice kina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 21 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 Godzinę temu, gratek napisał: To film nie jest normalny... 45 minut temu, Wincenty napisał: Dobrze znać granice kina To w takim razie co powiecie na sharknado? Latające setki metrów rekiny które mimo że na lądzie nadal gryzą ludzi? czy gość wskakujacy do środka rekina z piłą spalinową.... mnie brzuch bolał ze śmiechu jak to pierwszy raz zobaczyłem nie mówiąc już że powstały 4 części tego czegoś Dobra, koniec gadania,szykujcie popkorn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 29 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2016 Zapach kobiety, I bóg stworzył kobietę, Jak ukraść milion dolarów, Kolya, Amadeus, Znikający punkt, wielka włóczęga (albo cokolwiek z Louis de Funesem), Prosta historia, Psy, K-19 The Widowmaker a w bonusie taka trochę nietypowa etiuda Clauda Leloucha - C'etait un rendez-vous Edit: jeszcze Ghost Dog 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugi1983 Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 A szkołę uczuć widzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Dwa filmy z Liamem Neesonem: Kroczac wśród cieni - bardzo dobry, mroczny kryminał w stylu lat 80-90tych. Non-stop - trzymający w niepewności przez 90% czasu, thriller o próbie wyłudzenia kasy i zrzucenia winy na agenta ochrony lotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 36 Quai des Orfevres Dobre, męskie kino w stylu "Gorączki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Mustang. Bardzo dobre tureckie kino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Polecam Wam The Witch (Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Angli). Cudowny, ascetyczny dramat lekko zmieszany z horrorem. Świetna muzyka, praca kamery. Wszystko pod względem artystycznym w tym filmie się zgadza. Rewelacja! Film bardzo niedoceniany, ale może przez to, że dość trudny dla przeciętnego widza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 To ja ze swojej strony mogę polecić film o superbohaterach który nie jest filmem o superbohaterach: Watchmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2016 6 godzin temu, michal. napisał: To ja ze swojej strony mogę polecić film o superbohaterach który nie jest filmem o superbohaterach: Watchmen Faktycznie ciekawy i lekko mroczny klimat. Włączyliśmy z kumplami ten film bez czytania recenzji, spodziewając się Marvela bis, a spotkała nas mocna (i w sumie bardzo pozytywna) niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 10 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2016 Tak, zdecydowanie warto, imho Watchmen to najlepsza filmowa adaptacja komiksu, chociaż Sin City jest blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi