Skocz do zawartości

[James Button] Koszula w granatowe szerokie pasy (twill)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem rozmiar 38. Wyboru dokonałem głównie na podstawie podanej szerokości koszuli w klatce piersiowej. Według tabeli ten wymiar to 107 cm (+/- 2 cm). Z moich pomiarów szerokość koszuli w klatce (mierzona pod pachami na płasko) to ok. 100 - 102 cm. W każdym razie, koszula

okazała się za mała, zbyt opięta jak dla mnie, w barkach na styk (wymiar dla mnie kluczowy).

"Niewielka" różnica...

Opublikowano

Hm, piszesz, że rozmiarówka zbliżona do MLS super slim, a tymczasem dla moje rozmiaru (42) wnosząc po tabelach JB ma koszule odrobinę większe niż MLS classic fit...

Poza tym dobra robota, szkoda, że tylko jednego plusa można dać ;-)

Opublikowano

@Zajac Poziomka

Powiem tak. Ja jestem chudy, mam 90 cm w klatce. Jeżeli masz więcej, to będzie Ci ciasno. Może spróbuj 39, albo poczekaj na moją wymianę? :)

@Kyle

Porównania dokonałem na podstawie założonej na siebie koszuli. Pamiętam, że w MLS 38 było mi podobnie ciasno. Może te tabele JB nie odzwierciedlają rzeczywistych wymiarów. Moje wrażenie ciasnoty może też wynika ze zbyt mocnego dopasowania w barkach i wysokiej pachy koszuli. Czytając tabelę rozmiarów bałem się zamówić 39, bo 112 cm w klatce przy tym rozmiarze to chyba nigdy nie widziałem. Może źle mierzę. :) Nawet koszule Lambert 39 slim fit mają według tabeli 106 cm w klatce i muszę je zwężać.

Z resztą dopasowanie każdy lubi inne.

@Wszyscy, którzy już przeczytali.

Dodałem informację, że rękawy są wąskie.

Opublikowano

Aron:

Nie widzę powodu, żeby zamawiać koszulę z za dużym kołnierzykiem, kiedy na rynku jest milion innych firm koszulowych nie mówiąc już o MTM (zarówno online jak i stacjonarnym). Będę czytać Twój test z dużym zainteresowaniem, pierwsza część jest bardzo obszerna i rzeczowa, tak jak i Kyle dałbym chętnie więcej plusów. Ale po przeczytaniu o Twoich przygodach z dostawą, jak i katastrofalnym nietrzymaniu rozmiarów (107 cm, a 102 cm to jest przepaść), jak i zobaczeniu zdjęć nitek jakich nie widziałem nawet w swoich najtańszych koszulach (Jake's za 80 złotych z P&C) skutecznie wyleczyłem się z chęci przetestowania koszul JB :)

Edycja: Odpowiem tu na posta poniżej, bo nie chcę postami OT zaśmiecać wątku - skoro kołnierzyk 38 jest na mnie dobry, to 39 jest za duży :) Nie lubię luzu w kołnierzyku.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Masz rację, ale myślę, że każdy i tak zamienił słowo ambaras na swój odpowiednik ;)

edit :

Myślę, że Autorowi zależało na celowym przerysowaniu. Prawdopodobnie chciał pokazać olbrzymią przepaść między słowotwórstwem w obecnych czasach, a językiem polskim (dawnym), czy też wyrazami dziś już rzadko spotykanymi w mowie potocznej, a nawet w słowie pisanym.

Opublikowano

Mała aktualizacja. W poniedziałek wysłałem koszulę do wymiany na adres podany przez JB na czacie, tj. Filtrowa 70 Warszawa. Dzisiaj otrzymałem SMS z Poczty Polskiej, że przesyłka została zwrócona. Ciekawe z jakiego powodu. Dodam, że na stronie widnieje inny adres firmy. Wysłałem maila do JB informując o tej sytuacji. Może Poczta się pomyliła.

Opublikowano

na Filtrowej 70, jak wskazuje Google Streets swoje usługi oferują: chińska knajpa, lombard i sklep z mocnymi trunkami... może dlatego? :-) magazynu raczej tam nie ma :-)

cóż za komiczna firma :-) i piszę to zupełnie z neutralnego puntu widzenia :-) co akcja to wpadka

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Czy firma była świadoma że to zamowienie to test? Bo wpadka za wpadką raczej nie przekonuje potencjalnego klienta do zakupu...

chcieli dobrze... wyszło jak zawsze :-)

testy BwB staną się biczem na producentów/dystrybutorów :mrgreen: